Guidy som prehrial aj v MK .. je to asi dan za hmotnost, prasiatko je lahsie ako to, co mavali Elixiry /ale som brzdivejsi typ cyklistu/. Ale aj prehriate brzdili stale vyborne, len vydavaju priserny zvuk /zrejme kvoli ciernemu kotucu /. Zatial jediny serioznejsi zjazd co som na nich bol som 3x musel stat a aj tak sa mi skoro roztopila zadna hadicka. Na druhej strane, zadna stavba z karbonu nema kam odvadzat teplo (aj adapter bol viac nez horuci) a na hlinikaci som to netestoval. Stare Cody dokazali prezit aj so zjazdenymi dostickami a kotucmi tam, kde koncili Sainty. Pravda ale, su "trosku" masivnejsie
Hmm no faktor ze nejake teplo z prasiatka sa prenesie na konstrukciu bicykla ma teda nenapadlo. A ci to nejak pomože. Inak už mi zato nadavali ale ja to prasiatko pokropím vodou ak mám k dispozícii. Zatial som s tym nemal žiaden problem. Kotúč neoblievam:) Inak lto dostal som dnes pripomienku ,že minuly rok o takomto čase sme šli tie Zaruby v krátkom tak ak bude lepsie pocasie možme zopakovat a skusit prezmenu ten trail na Bukovu.
Skus najprv pojazdit a potom uvidis mne vcelku pomohli 200mm kotuce miesto 180mm.
Mam Guidy RS a za dva roky som s nimi nemal jediny problem, ziadne vadnutie. Inac, to ci je zadna stavba z AL alebo karbonu je podla mna jedno, tepelne straty zo strmena budu nasobne vacsie vyzarovanim ako kondukciou cez maly tepelny most skrze adapter do stavby.
Hm, pripadne by pomohol nejaky icetech kotuc miesto toho Sramackeho? ci taky si tam uz mal?
Dost pomozu aj dosticky s chladicmi. V kombinacii s IceTech kotucmi je to velmi dobry setup. Ja som ich neprehrial ani raz. Je zas pravda, ze tu v TN nie su nejake extremne zjazdy, ale pomohlo to.
double: 200mm kotuce nechcem a druhak aj na zadnu stavbu je povolene max. 180mm. Zrejme aby to nevytrhalo srouby z karbonu.
silva: ano pravda, ale je to standard, teda 180mm a dosticky ake k tomu davaju, tipujem, klasicky avid semi-metalik, ale o to vobec nejde, podstata je v tom, ze prasa ma minimimum materialu , takze to prehrejes jedna-dva. Len ako pisem, som brzdivy typ .. ale cela ta zadna brzda sa mi nepozdava, najblizsie mam v plane zamenit za Avid Trail, co su uplne tie iste prasiatka, len ine packy, tak uvidim. Ak to nepomoze, tak mam jednu sadu Code naviac. Akurat , ze mi potom bajk priberie asi kilo .. alebo prejdem na Sainty, tento rok (a polku minuleho) mi Avidy piju krv. Vlastne vsetko sa mi kazi
kristina: keramicky piest je imho uplny nezmysel. Keramika je tepelny izolant, takze vsetko teplo co vznikne trenim ide do kotuca a dosticiek /mozno aj preto, aby poriesili problem s kvapalinou/. Vysledok je jasny /nehovoriac o tom, ze s tym treba zachadzat v rukavickach a nahradne piestiky ako ND asi nist/. Akonahle sa prenesie teplo cez piest na prasiatko, adapter, kvapalinu, event. dalej do ramu, tak je daleko vacsi tepelny odvod a nemusis sibrinkovat s kadejakymi nezmyslami ala kridelka na dostickach a kotuci, ktore v najstrmsich pasazach nemaju ziaden efekt /akurat nadnasaju/, pretoze pri rychlosti 6-8km/h by musel fukat fest protivietor, aby to aspon trosku ochladilo. Vyrobcovia brzd na bajku sa nahanaju za kazdym gramom a potom to dopadne tak, ze prasiatko vazi malo, ale dosticky vazia poltony a kotuc este viac.
sesulak: icetech (ako sendwich ocel-hlinik) je paradny marketingovy tah, pretoze odvod tepla este zhorsi /kotuc prehrejes vyrazne skor/ ale ako bonus musis kotuc menit castejsie .. pre vyrobcu win-win. Chladic na dostickach trochu pomoze, ale nie na strmaky typu krvava a pod. kde ides krokom (okrem pripadu , ze letis, ale to ja nie som).
perez: predpokladal som to tiez, co sa tyka tych tepelnych strat, ale naposledy co som skumal teplo, adapter horuci, prasiatka sa nedalo dotknut, takze nieco by pomoct malo, ale stale si myslim to iste ako ty, ze to nebude podstatne. Fakt je, ze na inom bajku s Elixirmi, karbonovou stavbou som problem nemal ani so 160mm kotucom, aj ked uchyt na karbon je tam z hliniku. Ale krvavu soms tym nesiel .. akurat co viem, ze Lapierre to siel s oboma , Elixir fungoval, Guide nie. Ak si teda dobre pamatam to info.
jezus: z chaty pod Suchym , TZ na Stary Hrad oproti Strecnu.
Vozil som Elixir CR (2piest prvý model) a pred rokom som prešiel na Guide RSC, pri rovnakom biku a 203mm rotoroch + sintrované platne. Guide sú síce celkom silné brzdy, no to s prehrievaním je žiaľ pravda a nízka hmotnosť si vybrala svoju daň. Zjazd s prevýšením 700-1000m som na Elixiroch zvládal bez prestávky a vädnutie brzdy bolo cítiť len občas v závere. Pričom s Guide som musel stáť už v polovici zjazdu a dať im oddýchnuť, na Garde som ich dokonca uvaril (bolo aj slušne teplo).
Najhoršie však bolo, že sa mení aj chod páky pri vyššej teplote, na čo som dosť citlivý.
Ku keramickým piestikom - nie je to blbosť, lebo kvapalina má suchý bod varu niekde okolo 270°C a platničky vädnú cca niekde okolo 400°C (ak sa nemýlim) - takže je jasné, že teplo odvádzať treba ale inde ako do kvapaliny - takže primárne sa zahrievajú doštičky a potom strmeň. Piestiky sa už dlhé roky robia z rôznych nekovových materiálov a to nielen u Shimana.
niekedy vidno, že brzdy strednej triedy, aj keď sú ťažšie sú výkonnejšie ako top modely, kde sa šetri na váhe a často to má aj negatíva, či už prehrievanie, alebo slabší brzdný účinok
minulý rok som vážil 100kg aj s výbavou a nezapiekol som dvojpiesty na 17,5 kg zjazďáku bikeparkoch s obyčajnými kotúčmi za cca 10€ ani značka neviem aká to je..jediné pravidlá=sintre platne a pravidelne meniť kvapalinu..a vedieť brzdiť!!
Guidy som aj ja na Garde raz uvaril, paka zadnej brzdy uz bola taka necitliva ze mi strpla aj ruka. Ale na druhej strane to bol 19km zjazd z altissima s prevysenim cez 2000m
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skus najprv pojazdit a potom uvidis mne vcelku pomohli 200mm kotuce miesto 180mm.
Dost pomozu aj dosticky s chladicmi. V kombinacii s IceTech kotucmi je to velmi dobry setup. Ja som ich neprehrial ani raz. Je zas pravda, ze tu v TN nie su nejake extremne zjazdy, ale pomohlo to.
silva: ano pravda, ale je to standard, teda 180mm a dosticky ake k tomu davaju, tipujem, klasicky avid semi-metalik, ale o to vobec nejde, podstata je v tom, ze prasa ma minimimum materialu , takze to prehrejes jedna-dva. Len ako pisem, som brzdivy typ
kristina: keramicky piest je imho uplny nezmysel. Keramika je tepelny izolant, takze vsetko teplo co vznikne trenim ide do kotuca a dosticiek /mozno aj preto, aby poriesili problem s kvapalinou/. Vysledok je jasny /nehovoriac o tom, ze s tym treba zachadzat v rukavickach a nahradne piestiky ako ND asi nist/. Akonahle sa prenesie teplo cez piest na prasiatko, adapter, kvapalinu, event. dalej do ramu, tak je daleko vacsi tepelny odvod a nemusis sibrinkovat s kadejakymi nezmyslami ala kridelka na dostickach a kotuci, ktore v najstrmsich pasazach nemaju ziaden efekt /akurat nadnasaju/, pretoze pri rychlosti 6-8km/h by musel fukat fest protivietor, aby to aspon trosku ochladilo. Vyrobcovia brzd na bajku sa nahanaju za kazdym gramom a potom to dopadne tak, ze prasiatko vazi malo, ale dosticky vazia poltony a kotuc este viac.
sesulak: icetech (ako sendwich ocel-hlinik) je paradny marketingovy tah, pretoze odvod tepla este zhorsi /kotuc prehrejes vyrazne skor/ ale ako bonus musis kotuc menit castejsie
perez: predpokladal som to tiez, co sa tyka tych tepelnych strat, ale naposledy co som skumal teplo, adapter horuci, prasiatka sa nedalo dotknut, takze nieco by pomoct malo, ale stale si myslim to iste ako ty, ze to nebude podstatne. Fakt je, ze na inom bajku s Elixirmi, karbonovou stavbou som problem nemal ani so 160mm kotucom, aj ked uchyt na karbon je tam z hliniku. Ale krvavu soms tym nesiel
jezus: z chaty pod Suchym , TZ na Stary Hrad oproti Strecnu.
lto aha takze si mam nechat tie elixir 9 ?
Vozil som Elixir CR (2piest prvý model) a pred rokom som prešiel na Guide RSC, pri rovnakom biku a 203mm rotoroch + sintrované platne. Guide sú síce celkom silné brzdy, no to s prehrievaním je žiaľ pravda a nízka hmotnosť si vybrala svoju daň. Zjazd s prevýšením 700-1000m som na Elixiroch zvládal bez prestávky a vädnutie brzdy bolo cítiť len občas v závere. Pričom s Guide som musel stáť už v polovici zjazdu a dať im oddýchnuť, na Garde som ich dokonca uvaril (bolo aj slušne teplo).
Najhoršie však bolo, že sa mení aj chod páky pri vyššej teplote, na čo som dosť citlivý.
Ku keramickým piestikom - nie je to blbosť, lebo kvapalina má suchý bod varu niekde okolo 270°C a platničky vädnú cca niekde okolo 400°C (ak sa nemýlim) - takže je jasné, že teplo odvádzať treba ale inde ako do kvapaliny - takže primárne sa zahrievajú doštičky a potom strmeň. Piestiky sa už dlhé roky robia z rôznych nekovových materiálov a to nielen u Shimana.