Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ok tak to bude 8000€ s postovnym, stale tam najvacsiu polozku bude tvorit DPH a naklady na poskytovanie "europskych" sluzieb ochrany spotrebitela narozdiel od (neexistujucich) americkych
Zobraziť komentár 10.05.2017 - 12:21:16
00
arrow_leftomari napísal:
... rozhodujem sa medzi R58 alebo si uz priplatit a mat LM Linea Mini alebo ako ramon pise GS3...

LM Linea Mini, coffee boiler 0.17L (http://international.lamarzocco.com/en/products/linea-mini/)? To naozaj ci preklep?
V triede R58 zvaz tiez Alex Duetto IV (dobry popis http://www.elektros.it/sk/en/coffee_machines_izzo/alex_duetto_IV.html), technicky velmi dobry stroj, napr. bojlery maju vypustaciu zatku pre odvapnovanie - neodvapnoval som este dual bojler ci HX, ale nie je vraj celkom jednoduche a vypust sa velmi hodi.
Zobraziť komentár 10.05.2017 - 12:49:24
00
He he odvapnovat moju R58 mi trvá tak hodinu aj pol ... ta vypust je super vec , ja klasicky preplachujem 20-30 X !!! Minimálne ...tak síce mam " kolónu " ale raz ročne sa aj tak " profilakticky " pohram :)
Zobraziť komentár 10.05.2017 - 12:54:45
00
Moj laicky nazor (mohol by sa vyjadrit niekto povolanejsi, napr. giro): to, ze kolona (katexovy zmakcovac) spravi iontovu vymenu Ca+/Mg+ za Na+ a zmeni prechodnu tvrdost vody neznamena este, ze zmeni aj celkovu TDS vody (mnozstvo rozpustenych latok), cize ked sa odpari ciste H2O pri vyvine pary, zostane tam zvysny sajrajt. Z tohto pohladu je asi lepsia balena voda s nizkym TDS.
Zobraziť komentár 10.05.2017 - 13:08:05
00
ukážka k workshopu k vode, škoda, že to nie je celé: https://www.youtube.com/watch?v=cnn7vsELW1k tu ešte celkom zaujímavé názory na espresso: https://www.youtube.com/watch?v=702hY1Pv_Hw
Zobraziť komentár 10.05.2017 - 13:30:24
00
peterg ale vsak celkova tds vody je urcovana mikrosiemensami a to je ukazovatel mnozstva toho sajratjtu,pri bridovani vody sa ten zvysny sajrajt odchytava na tychto kolonach .... tot okienko ako to funguje v jadrovke,inde to fungovat musi rovnako,jedine zeby sa vymyslelo nieco "nove" o com sa este nevie :D
ppmky meriame iba kvoli 02
Zobraziť komentár 10.05.2017 - 15:14:50
00
arrow_leftpeterg napísal:
Moj laicky nazor (mohol by sa vyjadrit niekto povolanejsi, napr. giro): to, ze kolona (katexovy zmakcovac) spravi iontovu vymenu Ca+/Mg+ za Na+ a zmeni prechodnu tvrdost vody neznamena este, ze zmeni aj celkovu TDS vody (mnozstvo rozpustenych latok), cize ked sa odpari ciste H2O pri vyvine pary, zostane tam zvysny sajrajt. Z tohto pohladu je asi lepsia balena voda s nizkym TDS.


tak jak hovoris. doma mam tds meter. z katexu u kamarata co na vstupe to na vystupe. U mna na vstupe 350 na vystupe 140 ppm. co je ale v tych 140 ani srnka netusi ....
Zobraziť komentár 10.05.2017 - 15:43:39
00
arrow_leftpeterg napísal:
LM Linea Mini, coffee boiler 0.17L (http://international.lamarzocco.com/en/products/linea-mini/)? To naozaj ci preklep?
V triede R58 zvaz tiez Alex Duetto IV (dobry popis http://www.elektros.it/sk/en/coffee_machines_izzo/alex_duetto_IV.html), technicky velmi dobry stroj, napr. bojlery maju vypustaciu zatku pre odvapnovanie - neodvapnoval som este dual bojler ci HX, ale nie je vraj celkom jednoduche a vypust sa velmi hodi.


odvapnovat ak mas filter/katex mozno tak raz za 2 roky ... hx na odvapnenie asi do hodiny, ziadna neurochirurgia, staci citat navod, nemas tam co pokazit .... LM Linea Mini by som asi nebral za tie peniaze ... ked uz tak LM Linea a to uz rovno GS3 ....
Zobraziť komentár 10.05.2017 - 15:48:08
01
arrow_leftRamon1 napísal:
A budes prvý ponúknutý . Pokial Slayer nezlacnie kým dosetrim je rozhodnuté ...

a nie radsej http://www.keesvanderwesten.com/speedster.html ?
Zobraziť komentár 10.05.2017 - 16:08:25
00
Na videách mi pripadá taký " vykľavy "
Zobraziť komentár 10.05.2017 - 16:20:31
00
arrow_leftivan.p napísal:
odvapnovat ak mas filter/katex mozno tak raz za 2 roky ... hx na odvapnenie asi do hodiny, ziadna neurochirurgia, staci citat navod, nemas tam co pokazit ....

No ... v navode QM o odvapnovani ani fň, Rocket priamo odvapnovanie nedoporucuje, vid. napr. video rozhovoru Gail so zastupcom Rocket-u (https://www.youtube.com/watch?v=QzOAi30Ug50) - "okrem agresivity odvapnovacich prostriedkov je to aj problem vyplachnut"...
... preto pouzivam balenu vodu s celkovou mineralizaciou (TDS?) 50 - 60 ppm (podla vyrobcu, nemeral som).
Zobraziť komentár 10.05.2017 - 19:52:48
00
Ked sme konečne dorazili z BA do PO pozval som kolegyne na kavej do Nico cafe. Prišla veľmi milá blondinecka. Vravím, že mi kamaráti poradili aby som si dal vyberovku. Slečna, že ok ale môže byť trochu kyslejsia. Nevadi vravím, ochutnáme. O chvíľu blondinecka prišla, a vraj vyberovka nebude lebo nejde stroj.
Ta vravím dajake ine espresso. Nebude, ani žiadna odrodova kavej nebude lebo sme menili zmeny a stroj nejde. A ponúka mi kávy iného spôsobu prípravy. Vravím, že sme prešli 550 km aby sme si dali u nich ospevovanu kávu ale nič sa nedá robiť, espresso nebude. Sklamaný volím aeropress, 18g kávy... Mno. Kolegyňa c.1 ked videla čo sa deje objednala si čapované pivo. Nemáme, otvárame novú prevádzku, tam bude. Vybrala si víno. Kolegyňa č. 2 zvolila čaj s verbenou. Slečna sa o chvíľu vrátila, že všetky čaje máme len toten verbenovy ni. Ta sebe zobrala iny. Našťastie to zachranili pannini, tie kolegyniam chutili. Ked sme odchádzali pýtam sa blondinecky, či zajtra ráno, keď prídeme o 7,45 je šanca žeby sme dostali espresso. Vraj je, príde aj toten barista čo nastaví stroj.
Budem informovať ;)

Prílohy:

tmp_13950-DSC_0005-1708199443.JPG
tmp_13950-DSC_0005-1708199443.JPG 434.69 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil astro dňa 25.04.2018 - 14:19:27, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 10.05.2017 - 22:12:07
03
Ta smola, aspon Hario filter z vyberovky si si mohol dat ... Este mozes skocit v centre do Dublin cafe, to je tiez dobre. A celkom posledna moznost poslat mi SS, ale nebyvam priamo v PO :) .
Zobraziť komentár 10.05.2017 - 23:48:04
00
arrow_leftpeterg napísal:
No ... v navode QM o odvapnovani ani fň, Rocket priamo odvapnovanie nedoporucuje, vid. napr. video rozhovoru Gail so zastupcom Rocket-u (https://www.youtube.com/watch?v=QzOAi30Ug50) - "okrem agresivity odvapnovacich prostriedkov je to aj problem vyplachnut"...
... preto pouzivam balenu vodu s celkovou mineralizaciou (TDS?) 50 - 60 ppm (podla vyrobcu, nemeral som).


problem vyplachnut je mytus sam o sebe ... kyselina citronova - kupis v kazdom zahradkarstve/vinarskych potrebach/potravinach. ked uz necitis kyslost vo vode, je vyplachnute ... vacsinou tak 2x staci vyprazdnit bojler a nechat minutku pustenu hlavu. neodporucaju odvapnovat ak nepouzivas zmakcovac, aj to len kvoli tomu ze sa ti moze vodny kamen niekde vo ventile zaseknut. profylakticke (preventivne) pri katexe/brita/bwt raz za rok/dva je uplne v pohode .... ten kanal s gail ... to su take marketingove sragory, povedzme si otvorene, existuju trochu erudovanejsie kanaly venujuce sa espresso technike .... uz len robit aeropress cez pomaranc/jablko/ananas nasvadcuje .... relevantne zdroje su home-barista, dan kehn atd atd ....

zrovna k vode : https://www.youtube.com/watch?v=pVvAbhc9y7c
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 07:44:34
00
Andrew Meo nie je zástupca , ale majiteľ ... a pri tom jeho výklade , ci odvapnit alebo nie sa tak šalamúnsky usmieval :) ... ja som sa zatiaľ / klop klop / neotravil ani nerozleptal , tak aj napriek doporucovanej all in one kartusi na úpravu " vody " budem aj naďalej odvapnovat á rok ... do odvapnenia priatelia :)
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 08:01:10
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up