Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Dnes sa už zadarilo, vyberovka ;)

Prílohy:

tmp_25056-DSC_00061797124952.JPG
tmp_25056-DSC_00061797124952.JPG 356.6 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 11.05.2017 - 08:08:04
00
No podľa foto ...já ti nevím Kájo . Pripadá mi podextrahovane , príliš veľká šálka na to množstvo ... a chyba mi tam este v prípade takej " šálky " aj konvicka s horúcou vodou , pre možnosť si tu kavu " predĺžiť " do amerikana ... baristicka kultúra :) Nech hlavne chuti
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 08:13:49
00
arrow_leftivan.p napísal:
problem vyplachnut je mytus sam o sebe ... vacsinou tak 2x staci vyprazdnit bojler a nechat minutku pustenu hlavu. ...

No problem pri single bojler, otvoris vystup pary (to je najvyssi bod bojlera) a pustis pumpu, ktora vhana cistu vodu. Skus popisat postup vyprazdnenia roztoku z bojlera pary, kde pumpu rucne nespustis. Zaujima ma to, ako sa to ma robit, este som to nerobil a ani nestudoval. Moze sa pridat aj Ramon1 zo skusenostami z DB.
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 10:14:24
00
Ako som písal , " preplachujem " 30 x spustením kohúta na vriacu vodu z veľkého bojlera ... odpustí mi to na jeden krat asi 600 ml vody , vypne čerpadlo aby sa voda dohriala ... čakám a potom postup opakujem . Tu vodu používam len na zohriatie šalok , prípravu mliečnej peny a nepijem ... a nadovazok pri každej dennodennej príprave espressa po skončení a vyčistení prístroja nechám este zo 3 X vypustiť " parný " bojler ...
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 11:56:58
00
Ramon mas suchy vzduch v dome, ked 3x vypustas parny bojler? :D
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 12:09:18
00
arrow_leftastro napísal:
Dnes sa už zadarilo, vyberovka ;)

Ako chutila? Najdolezitejsia otazka ...
Z foto sa vobec neda urcit, ci je alebo nie je podextrahovana, ako pise Ramon, lebo u svetleho prazenia (Nico vyberovka) nie je crema ani bohata, ani tigrovana, ako u tmaveho. A tiez zavisi od kavy. Z dnesneho pohladu sa uz bohata ci tigrovana crema nepovazuje za rozlisovaci znak dobreho ci zleho espressa.
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 12:28:21
00
arrow_leftRamon1 napísal:
Ako som písal , " preplachujem " 30 x spustením kohúta na vriacu vodu z veľkého bojlera ... odpustí mi to na jeden krat asi 600 ml vody , vypne čerpadlo aby sa voda dohriala ... čakám a potom postup opakujem . Tu vodu používam len na zohriatie šalok , prípravu mliečnej peny a nepijem ... a nadovazok pri každej dennodennej príprave espressa po skončení a vyčistení prístroja nechám este zo 3 X vypustiť " parný " bojler ...

Vdaka za odpoved. 18L vody, teda vodou/kolonou vobec nesetris :) , na preplach single bojlera mi stacilo cca 3L obycajnej vody a na zaver asi 1 - 1.5L vody s nizkou mineralizaciou, ktora uz zostavala.
Ja naopak pri priprave espressa parny bojler ani nezapinam (je tam extra vypinac na bojler), tak načo ho este aj vypustat?
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 12:39:16
00
Ťažká debata s tebou chlope ... áno tvrdím ze odfotena káva stala za prd makový , a dupľom som o tom presvedčený ked ju robili pičky na prevádzke , co čakajú na nejakého odborníka co im spojazdni kávovar ... si snáď robíš prdel , ked si písal to co si napisal z čoho sa dá " vycítiť " kvalita extrakcie . Keby si mal alebo porozumel úprave vody , vedel by si , ze kartusu musíš menit ci ju používaš alebo nie podľa výrobcov do roka max. dvoch ...ja ju mam asi na prietok 1800 litrov upravenej vody , za rok som spotreboval do 400 litrov / pre teba aj stav na Digi ukazovatelovi zajtra nafotím / . A preplachujem tak do mesiaca po dekalcifikacii , potom už nie ... ja parak nevypinam rozhodujem sa pri príprave ci cortado , ristretto alebo kapučinko si dám . A poobede žene robím len kapučinko , to mam akože denno-denne onanovať s programovaním a vypínať parak ? A este k tvojim počtom : prvotný výplach áno 18 litrov a potom kazdy deň do 3-4 týždňov 1,8 litra denne x 30 = 54 l upravenej vody ... no a co ?! Platí co som písal vyššie , treba aj tak do roka a pol vymeniť celu kartusu ...

Ps : ja by som do prevadzky bez baristu ani nepáchol ... cus
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 13:04:55
00
Nejak Ti stupa agresivita! :o
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 13:12:35
00
Ale vôbec nie ... tento tyžden mam zatiaľ aj dosť kilometrov aj vyskovych natočené , žena počúva , kávovar " varí " ... len mam miestami pocit akoby si bol presvedčený až príliš o svojej pravde hraničiacou s istotou a svetonázorom . A názory svojich oponentov v diskusiách proste neakceptujes ako valídne výstupy ...a ja proste , ked mam hrach na stenu hádzať , tak radsej debatu ukončím .

Treba sa zmieriť s tým , ze stále tu budú jedinci ktorí síce začali neskôr / bikovať , variť kavu atd / ale vďaka potenciálu a materiálno technickému vybaveniu veľmi rýchlo preskočia " starousadlikov " . Nie kazdy musí začínať na starom favorite , niekto sadne rovno do Subaru a proste toho na favorite " zanechá " v prachu :)

Prosím len žiadne vztahovacnosti a urážanie sa pani , toto je téma gentlemanov kt. vedia porozumieť
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 13:31:21
00
A este k tej kafetérii ... káva sa chová ako živý organizmus . Preto je pre mna neakceptovateľné ak niekto čaká na niekoho co mu nastaví kávovar , mlynček atd ... ked je káva čerstvá zo sacku je " iná " a vyžaduje odlišne mletie , silu tampingu a dĺžku extrakcie ... ak pod salkou nemajú váhu , body u mna dole , ak štandardne bez vazenia len podľa prednastavenia dĺžky mletie kavy do páky usúdia koľko do nej vojde , ci 7,0 ci 8,5 gramov , body dole ... preto kto u mna pil extrakciu tak odchádzal zakaždým s iným rozmerom vnemoveho zážitku aky doposiaľ zažil ...

A gekonko osobne by som u teba uvítal viacej textu a menej "palcovačiek" . Povedz , prejav svoj názor ako to tu robím ja aj Peter ... nemusíš mat na vec rovnaký názor , len palcovač ktorý nenesie svoju "kožu na trh " je u mna taký alibista tváriaci sa dôležito , ale prd povie k veci ... bo co ked ho "vyhejtuju"
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 13:40:41
01
arrow_leftpeterg napísal:
No problem pri single bojler, otvoris vystup pary (to je najvyssi bod bojlera) a pustis pumpu, ktora vhana cistu vodu. Skus popisat postup vyprazdnenia roztoku z bojlera pary, kde pumpu rucne nespustis. Zaujima ma to, ako sa to ma robit, este som to nerobil a ani nestudoval. Moze sa pridat aj Ramon1 zo skusenostami z DB.

nechas nahriat na pracovny tlak - rozumej 1 bar (takze vlastne 2 bary), vypnes kotol a otvoris vyvod vrelej vody ... tlak ti vyzenie von vodu z kotla, to je vsetko. nasledne zapnes stroj a sam si doplni vodu ...
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 14:36:23
00
... a zrejme tento postup treba opakovat vela krat (ako Ramon), lebo vytok horucej vody v bojleri nie je pri dne ale hore, takze vela povodneho roztoku este zostane a doplnena voda ho len rozriedi. Tak? ;)
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 14:58:05
00
arrow_leftpeterg napísal:
... doplnena voda ho len rozriedi. Tak? ;)
presne tak!
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 15:01:03
00
2 words ... bravo
Zobraziť komentár 11.05.2017 - 15:06:27
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up