Viete mi poradit nieco o nosicoch ? Sposob uchytenie, zamky, nosnost, vyrobca ... Na co si davat pozor pri kupe ? Aka cena je primrana za prijatelnu kvalitu ?[/b]
Viezol som teraz bajk na streche do Rakúska a späť, spotreba stúpla o cca. 0,4l na 100km. Normálne sa mi zmestí bez akéhokoľvek rozoberania do auta, ale teraz sme išli celá rodinka, tak som potreboval nosič. Lišty mám už odjakživa originál a samotný nosič stál pár šušňov. Oštara je len montáž a demontáž na takom vysokom aute, často by som to nechcel robiť.
Na ťažnom je to omnoho pohodlnejšie, ale má to aj nevýhody, je to drahšie, treba vždy primontovať aj samotnú guľu, v pľušti sa za autom zasiera bajk viac ako na streche, treba vybavovať ďalšiu značku a pod.
mathoso Fuu bacha to by mohlo byt na pokutu(znacka+svetla neviem ci je dobre vidno), ja som si vybavil za 8eur 3.znacku, aj ked ja mam thule easyfold 931 s integrovanym drziakom na znacku.
Henry33 Ja osobne som siel do nosica na tazne thule easyfold 931 sice ta to vyde zo vsetkych moznosti asi najviac ale poviem Ti aspon moje pohnutky. Siel som do toho preto ze ked som mal predtym bajky na streche tak sa vzdy zadrbali od hmyzu a pod, bola to s nimi ostara, stupla spotreba a pre niektore zabudlive individua hrozi ze ich sundaju pri vjazde do podzemnej garaze Dalsia varianta - na zadne dvere som nechcel lebo mam nove auto a casom by dvere chytili volu+sa oskru casom.
S mojim nosicom fungujem asi tak ze nahodim tazne+nocis+bajky do 5min, ked sa mi chce tak aj za 2,5min, chce to cvik. To iste naopak, to ide este rychlejsie. Susedia len cumia ked to nahadzujem/zhadzujem pred garazou ako mechanici F1 v boxoch. A v neposlednom rade je super ze sa ten nosic da uplne zlozit a ulozit do aute(napr pocas pretekov) takze sa nemusim stresovat ze mi ich niekto udrbe.
Priklaadam foto, zial mam len toto ale ked by niekto chcel mozem spravit aj zozadu.
Henry33 Ja osobne som siel do nosica na tazne thule easyfold 931 sice ta to vyde zo vsetkych moznosti asi najviac ale poviem Ti aspon moje pohnutky. Siel som do toho preto ze ked som mal predtym bajky na streche tak sa vzdy zadrbali od hmyzu a pod, bola to s nimi ostara, stupla spotreba a pre niektore zabudlive individua hrozi ze ich sundaju pri vjazde do podzemnej garaze Dalsia varianta - na zadne dvere som nechcel lebo mam nove auto a casom by dvere chytili volu+sa oskru casom.
S mojim nosicom fungujem asi tak ze nahodim tazne+nocis+bajky do 5min, ked sa mi chce tak aj za 2,5min, chce to cvik. To iste naopak, to ide este rychlejsie. Susedia len cumia ked to nahadzujem/zhadzujem pred garazou ako mechanici F1 v boxoch. A v neposlednom rade je super ze sa ten nosic da uplne zlozit a ulozit do aute(napr pocas pretekov) takze sa nemusim stresovat ze mi ich niekto udrbe.
Priklaadam foto, zial mam len toto ale ked by niekto chcel mozem spravit aj zozadu.
Dik za odpoved. A daval si tazne aj do tp zapisovat ? Ci ty si mal od vyroby tazne ?
mathoso Fuu bacha to by mohlo byt na pokutu(znacka+svetla neviem ci je dobre vidno), ja som si vybavil za 8eur 3.znacku, aj ked ja mam thule easyfold 931 s integrovanym drziakom na znacku.
je mi to jasne, nabehal som s tym uz stovky km po slovensku a zatial ma neriesili, ale keby som uvazoval ist do zahranicia, tak by som urcite nejak riesil, lebo znacku nevidno, ale svetla su nastastie dost vysoko a viditelne
Henry33Samozrejme som daval zapisovat. Tam kde ti namontuju tazne ti daju aj potvrdenia a s tymi papiermi potom pojdes na policiu. A o daky tyzden dva mas novy technicky, dovtedy jazdis s velkym technicakom v pohode.Keby sa preto rozhodnes daj si potom bacha na elektricku pripojku, Thule ma 13pol, da sa prinajhorsom kupit tazne s 8polom a kupit redukciu na 13pol, ale ja som to chcel vsetko koser, tak som si dal nainstalovat 13pol(kusok drahsia varianta) ale idu mi vdaka tomu aj hmlovky a cuvacie, co PRI 8pole NEJDE.
Nemam teraz papiere po ruke ale myslim ze mam slovensku znacku Galia https://www.youtube.com/watch?v=WZ9EltA6PSs . Kadzopadne mam bajonetove, stoji sice viacej ale nahodis alebo zhodis za 5sekund. Ale zase je sanca ze Ti to mozu ukradnut, ked ho mas nahodene a niesi pri aute. Ale su aj take co sa daju uzamknut na klucit, sa mi zda.
Samotná galia odporúča na bajonet pevnú montáž a nie bajonet. Uvažoval som o tom, ale thule nosiče na strechu mám doma a ťažné by bolo treba namontovať a to je cca 350€.
Keby niekto chcel, tak môj nosič na ťažné tým pádom bude voľný
Podľa spôsobu jazdy... Tento mesiac idem do Dolomitov, skoro furt dialnica, tempomat nastavený na 130 (reálne 125) a výsledná spotreba bude vyššia o cca 0,5-0,7 l na 100 km. Ak dám tempomat na 120, tak budem mať spotrebu o 0,3-0,5 l na 100 nižšiu ako vlani bez bicyklov na streche a prídem o cca hodinu neskôr.
A o kolko sa zvysi spotreba pri tom stresnom nosici ? matko001
ja mam stresny nosic thule a na benzinovom kombiku po dialnici sa zvysi spotreba tak max do toho litra. Ale zas jazdim skor tak 140 KMH, takze keby som ubral plynu, bolo by to mozno menej. Na okrskach to az taky rozdiel nie je.
Mne reálne o necelý liter, ale mal som to na 1.6 benzínovej toyote, ktorá sa po diaľnici nad 120 kmh trápi.
Na Galaxy som to ešte nemal.
Ináč pri nosičoch bacha na špecifikáciu - moje veci na strechu sú všetky do 130 km/h. Poznám ľudí, čo s tým lietajú aj 180, ale keď náhodou niečo odletí, tak je to ďaleko väčší pruser ako keď ideš predpisovo
Nasa 1,2HTP fabia co ma problemy sama so sebou sla spotreba hore cca o 0,5l. Ked idem ja tak aj o viac ako liter. Ale lietam s nou 120, obcas aj viac. Velmi zavisi od sposobu jazdy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na ťažnom je to omnoho pohodlnejšie, ale má to aj nevýhody, je to drahšie, treba vždy primontovať aj samotnú guľu, v pľušti sa za autom zasiera bajk viac ako na streche, treba vybavovať ďalšiu značku a pod.
No mam 124kw tak to by malo stacit
Dik za odpoved. A daval si tazne aj do tp zapisovat ? Ci ty si mal od vyroby tazne ?
Keby niekto chcel, tak môj nosič na ťažné tým pádom bude voľný
ja mam stresny nosic thule a na benzinovom kombiku po dialnici sa zvysi spotreba tak max do toho litra. Ale zas jazdim skor tak 140 KMH, takze keby som ubral plynu, bolo by to mozno menej. Na okrskach to az taky rozdiel nie je.
Na Galaxy som to ešte nemal.
Ináč pri nosičoch bacha na špecifikáciu - moje veci na strechu sú všetky do 130 km/h. Poznám ľudí, čo s tým lietajú aj 180, ale keď náhodou niečo odletí, tak je to ďaleko väčší pruser ako keď ideš predpisovo
Priecne nosice sa mi pacia tieto
http://yakima.sk/stresne-nosice/prorack-s24-uzavrete-nosice/ 196eur
Plus samozrejme kit na moje auto 49eur
Taky nosic ktory budem pouzivat na kratke vzialenosti a pri potrebe rychlo nalozit vylozit
http://yakima.sk/nosice-bicyklov/frontloader-nosic-bicyklov/ 109 eur
Plus mozno na dlhe vzialenosti by sim potom zobral toto kvoli znizeniu odporu (ale to len podla toho ako bude na tom spotreba ak dobre tak srat nato )
http://yakima.sk/nosice-bicyklov/wb-200-nosic-bicyklov/ 119 eur
Cize malo by ma to stat 354 resp. 473 ak pojdem do dvoch nosicov