poprosil by som tunajších odborníkov o radu, potrebujem kosiť terasovitý pozemok + úzky chodník (ešte som presne nezmeral jeho šírku) a nechcem to kosiť každý týždeň lebo tam nepotrebujem mať anglický trávnik
no a moja otázka znie, akú kosačku si kúpiť ak potrbujem okolo 400-500 m2, tým že nechcem kosiť zbytočne často tak budem kosiť skôr vyššiu trávu ...
na vyžínačku či krovinorez je to asi priveľká plocha a rotačné asi zvládajú len nízku trávu .... alebo to tak nie je? skúsil by mi to niekto vysvetliť prosím Vás?
Len pozor na vyzinacku tot by som na taku plochu nebral ked tak krovinorez i najnizsiu radu - rozdiel vyzinacka - krovinorez - krovinorez vies pouzit noz.
kroviňákom či vyžínačkou to v pohode zvládaš, 400-500m máš vykosené do hoďky..
okrem toho že je pozemok terasovitý je aspoň rovný alebo to je to hrbaté ako polná lúka..
tak ja by som odporučil nejaký mulčovač, možno ti bohate postačí obyčajná kosačka na trávniky, niektoré majú aj funkciu mulčovača a poradia si aj s väčšou trávou a nemusíš sa starať čo so senom a podobne... krovinorez určite nie, to je do nedostupného terénu na rovné plochy je to zbytočná otročina
Jo, da sa aj s klasickou benzinovou kosackou na travu a ta funkcia mulcovania riesi najväcsi problem, ze pri vysokej trave sa rychlo zaplna kos a casto treba vysypat. Ale zas ked sa nemulcuje a zbiera do kosa, tak sa da ta trava dobre kompostovat. Cize aj to stoji za zvazenie. Bubnove su prilis drahe na tu plochu, ale na väcsie zarastene plochy su nenahraditelne.
to hej, ale pokiaľ nechceš seno, tak poriadne výkonný mulčovač aj na veľké zarastené plochy, ale tiež to nie je celkom ono, keď sa pozemok len mulčuje... zasa nie si ničím obmedzený, bubnovky majú svoje llimity, moc prerastená, prípadne poľahlá tráva, prípadne nejaké nálety v tom už im nechutia. ale na tento účel čo sa pýtal, by som bral benzínovú trávnikovú kosačku s funkciou mulčovania a ideálne aj s pohonom
Daju tam zakaz statia a bude. Skutocne nechapem (Teda chapem. Lenivost a trva dlhsie zaparkovat a vyliezt von), preco neparkuju vo svojich dvoroch. Ak tam spravia cyklochodnik, tak pre vacsinu vodicov aj tak bude sluzit na parkovanie, ako vsade inde :/
Pokračovanie Alstrovej je ulica Pri vinohradoch. Auta už stoja aj na trávnikoch, polkou napravy.
tou Alstrovou asi myslia vyasfaltovanie celého toho useku medzi Alstrovou a Peknou cestou. Akoze mne je to jedno, ale budu sa tam premavat korculiari a kocikari.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no a moja otázka znie, akú kosačku si kúpiť ak potrbujem okolo 400-500 m2, tým že nechcem kosiť zbytočne často tak budem kosiť skôr vyššiu trávu ...
na vyžínačku či krovinorez je to asi priveľká plocha a rotačné asi zvládajú len nízku trávu .... alebo to tak nie je? skúsil by mi to niekto vysvetliť prosím Vás?
okrem toho že je pozemok terasovitý je aspoň rovný alebo to je to hrbaté ako polná lúka..
https://www.aktuality.sk/clanok/253730/ako-na-prerastenu-travu-stavte-na-neprekonanu-klasiku-bubnovu-kosacku/
https://www.mountfield.sk/kosacky-bubnove
http://www.merkur.sk/kategoria-produktu/kosacky/bubnove-kosacky-na-vysoku-travu/
Len znacku a model si uz nepamatam a neviem to ani najst v historii
Pokračovanie Alstrovej je ulica Pri vinohradoch. Auta už stoja aj na trávnikoch, polkou napravy.