Planujem cestny bike v sume okolo 4.000, uvazujem medzi Bianchi Oltre XR3 - Ultegra compact 52/36 alebo Lapierre Xelius SL 700 Ultimate Green.
Skusenejsi, prosim poradte. Testoval som sice obe znacky, ale ine modelove rady a rozlicne velkosti ramu, a mali ine kolesa v zaklade, teda tazsie sa mi to porovnava. Talian bol ale OLTRE XR4 a velkost 57 velkost a francuz Xelius SL 600 velkost 55. Ja mam vysku 180 a 70kg.
Xelius SL 600 sa mi zdal, ze ma lepsie jazdne vlastnosti, ale ten mal kolesa ULTEGRA s plastami CONTINENTAL. Neviem, ci ine jazdne vlastnosti sposobili kolesa, alebo ina geometria, to neviem posudit. Pocitovo asi by mi kludne stacil aj bike do 3.000,- Eur, ale skor by som sa sustredil na to, ktory s tych 2 typov predvybratych a preco...
Teda skuste mi prosim konstruktivne poradit. Dakujem.
posledný komentár: 23. 1. 2025 o 12:14
lacnejsie to nevyjde ale budes mat na bicykli to co chces a nie to co tam dava vyrobca - napriklad kolesa su uz pri tejto cenovke zaujimave. nebudes musiet riesit sedlo atd...
samozrejme treba najst predajcu (teda vacsinou nie kamenny obchod) ktory ti nebude predavat komponenty za odporucanu MOC a pritom bude ochotny komunikovat - pri skladani je rozdiel ci tam das set ultegra za 1000E alebo za 660E a 340E potom mozes pouzit inak...
Hmmm, to je ozaj na zamyslenie. To by som neocakaval. Cakal by som, ked je to bike od "prvovyrobcu" tak v tej cenovej kategorii to bude "vychytane"....ked by to niekto vyskladal, ram a komponenty, budiz, nieco vzajomne neladilo, ale nie original od dovozcu .... zaujimava skusenost .... aj si komunikoval kvoli tomu s predajcom/dovozcom?
samozrejme treba najst predajcu (teda vacsinou nie kamenny obchod) ktory ti nebude predavat komponenty za odporucanu MOC a pritom bude ochotny komunikovat - pri skladani je rozdiel ci tam das set ultegra za 1000E alebo za 660E a 340E potom mozes pouzit inak...
Len ked nemusim vediet co vlastne chcem. Ked by to bol moj 4 bike a bol by som fanatik do bike-ov, tak by som asi mal prehlad a denne sledoval, co je nove a co funguje a co naopak nie, ale ja chcem hlavne dobry a berproblemovy stroj a ist na istotu. Ale zaujimavu myslienku si mi dal do hlavy. Hlavne tie kolesa. A co by si mi odporucal za kolesa? Ked vyzadujem galusky. Na ten Bianchi v tej cenovej skupine? Nech sa zorientujem. Dakujem.
So sedlovkou som ziadny problem nemal ale treba povedat ze tie bianchi dodava talianska firma Reparto corse. Aj to je vyhoda kamenneho obchodu - ak je potrebne nieco reklamovat nie je vacsinou ziadny problem.