Hlavne čo vyžadujem (z minulých skúsenosti)
- dobre a PRAKTICKÉ pripojenie snímača atď, respektíve aby poriadne držal na biku (jazdím po lesných cestách tak aby mu nevadili otrasy atď), potom svoj tacháč beriem zo sebou (kvôli ochrane), takže aby som ho nemusel polhodinu po mikro-milimetri naprávať či sú už dobre kontakty
- aby mal dobrú "rakčnú dobu" alebo ako to nazvať, na tom mojom starom sa mi "zapol" až keď som šiel napríklad 8 9 a potom registroval tak 4 minimum ... keď som šiel do veľkého kopca pomaly tak neregistroval, ako toto ma až tak netrápi, skôr to, že idem dolu kopcom ja neviem 30 km/h zabrzdím na 10 a ešte čo ja viem minútu mi ukazuje 30 ... potom mám celkovo nepresné údaje, takže by som bol rád aby bol "dynamickejší"
- funkcie:
Tieto musí mať:
- Aktuálna rýchlosť
Priemerná rýchlosť
Maximálna rýchlosť
Najazdená vzdialenosť
Celková najazdená vzdialenosť
Doba jazdy
Hodiny
- Porovnávanie s priemernou rýchlosťou
Aktuálna teplota - tejto by som sa veľmi potešil
Aktuálna nadmorská výška - ak by bola presná (10 metrov hore dole) bola by to vítaná vlastnosť
ďakujem za vaše typy
posledný komentár: 16. 7. 2020 o 21:48
Asi som konzervativny a nerad menim testery. Uz dlhsie vsak riesim zmenu sposobu stahovania zaznamov z Polaru S725. V zásade používam 2 možnosti. Ak idem jednodňovú jazdu, sťahujem záznamy doma cez IR čidlo na PC. Ak však idem na dlhšie 2 a viac dni, beriem so sebou Nokiu 5140i. Lenze Nokia uz ma svoje roky. Odlamuju sa casti plastoveho krytu a ani nove baterky nejako nechcu dlho vydrzat. Premyslam nad sposobom, ako vyuzit na stahovanie smartfon Samsung. IR snimac by nemal byt problem kupit. Horsie je to so sposobom ako rozbehat SW.
Existuje na Androide nejaka aplikacia, ktorou by sa dal zaznam stiahnut?
Rozmyslal som dokonca aj nad moznostou stiahnut si nejaky mini emulator MS windows, nainstalovat tam SW od Polaru a stahovat to tak ale neviem ci to nie je slepa ulicka.
Planujem kúpiť tachometer, a chcel by som aby mal okrem základných funkcií(rychlosti, vzdialenosti, cas,...) aj funkcie ako vyska (max,min, nastupana), teplota(nie je moc podstatna), sklon a možnosť neskor pripojit aj snimac kadencie a tepu. A hodila by sa aj moznost jazdu neskôr spracovat v pc(mozno aj spraviť nejaky graf), ale neviem ci to v tejto cene mozne.
Som ochotny investovat okolo 60€ max 70
Popripade, co hovoríte na tento https://www.alza.sk/sport/sigma-bc-16-16-sts-cad-d4721322.htm
Vopred dakujem za rady
http://www.bonusko.sk/sigma-rox-7-0-gps-cerna/
http://www.bonusko.sk/sigma-bc-23-16-sts-cad/
http://www.axit.cz/D149700_Sigma_bc_14-16_sts_cad.html
V prvom rade to bude darček, takže bazár nepripadá do úvahy. Využitie bude čisto amatérske - v pekné dni na výlet do okolitých dedín (cca 20-30km okruh) a možno raz za čas nejaká dlhšia trasa (cca 100km). Bol by som veľmi rád, keby sa dal prepojiť cyklopočítač s mobilom (iPhone 4S a 5S) a nejako vyexportovať záznam o trase do nejakej appky s tým, že by trasa obsahovala aj GPS pozíciu (z cyklopočítača alebo iPhonu). Dodatočné senzory k cyklopočítaču asi nepotrebujem (minimálne snímač kadencie ani tepu ma nezaujal, otec to neberie nejako vážne), ale nebránim sa tomu. Taktiež by ma zaujímala aj výdrž na batériu, v akom rozmedzí sa približne pohybuje ( + rozdiel so zapnutým/vypnutým GPS). Cenu si predstavujem tak do 100€, ale ak sa oplatí, tak sa dá priplatiť.
Čo som zatiaľ pozeral, tak sa mi pozdávalo zopár modelov:
Sigma ROX 7.0 - cca 90€ (nemožnosť pripojiť senzory, takže sa ani nedá vypnúť GPS na meranie rýchlosti)
Sigma ROX 11.0 - cca 120€ (s pripojenými senzormi cca 170€, možnosť vypnúť GPS + využiť hrudný pás aj s telefónom pri behaní)
Bryton Rider 310E - cca 90€ (nedostupnosť na SVK, iba cez Amazon)
Alebo ak zhodnotíte, že sa to neoplatí, tak kúpim nejaký základný model ako Sigma BC 14.16, 16.16 alebo 23.16 a dlhšie výlety si bude trackovať iba pomocou iPhonu a appky
Vďaka
- asi sa neoplatí priplácať 35€ za Bryton Rider 330 oproti 310, keď 330 má navyše len navigovanie?
- asi by bolo vhodné dokúpiť aj senzor rýchlosti (bude to presnejšie a nebude potrebné GPS pri tých nezaujímavých trasách), či?
- ak už sa dokúpi senzor, tak je jedno akej značky, ale musí podporovať ANT+? Pretože ten Dual sensor (Speed + Cadence) od Brytonu stojí 55€, čo sa mi zdá celkom dosť
- ako dlho vydrží batéria v senzoroch?
- je možné prepojiť cyklopočítač s mobilom, ale nemyslím na synchronizáciu, ale napríklad na upozornenie na hovor/sms?
Vďaka
2. To ci sa da merat rychlost, vzdialenost, priemerka a pod. za pomoci senzora pricom clovek nespusti zaznam neviem, to Ti musi odpovedat niekto kto to skusal. A ano, senzor je presnejsi ako GPS co sa tyka vzdialenosti aj rychlosti. Ale pre rekreanta nepodstatne.
3. Ano, senzor musi podporovat komunikacny protokol. Je jedno akej je znacky.
4. Neviem, to Ti musi odpovedat niekto kto to skusal.
5. Nie. Ale su ine zariadenia ktore to vedia.
mozno to momentalne ide (novsi FW / podpora zo strany webu / nejako
2) ako pise Jezus - z GPS ziskas udaje, ktore su menej presne
4) bryton je na trhu cca rok (?) - mozno baterky iba zacnu odchadzat ...
K tým baterkám - tam som myslel, koľko to vydrží v snímačoch, ale už som zistil, že je to individuálne, no väčšinou vydržia rok a viac.
Vďaka za Vaše rady
to co je nutnost pre mna, nemusi byt pre teba
Odpovedz si, ci chces dratovy, alebo bezdratovy.
Zakladne funkcie ktore chces su:
1. akutalna rychlost
2. denna prejdena vzdialenost
3. celkova prejdena vzdialenost
4. hodinky
balik malinko naviac:
5. denna doba jazdy
6. celkova doba jazdy
7. priemerna rychlost
8. maximalna rychlost
A potom dalej uz prechadzas do super vlastnosti, ktore si podla polozenej otazky asi moc chybat nebudu
9. pulz meter
a. aktualny tep
b. priemerny tep
c. maximalny tep
10. kadencia
to iste ako pri tepe
11. nadmorska vyska
Barometricky?
Alebo podla podkladov
12. GPS tracker
13. Navigacia
a. sipky