Tema na riesenie technickych veci ohladom e-bajkov, nie na dohadovanie vyjazdov!
Prosim diskutovat vecne, bez hejtovania a vyvolavania flejmu. Provokaterov budem riesit bez varovania a budem im davat dostatocny cas na vychladnutie.
Vyjazdy na e-bajkoch dohadovat tu: mtb-akcie-vyjazdy/ebike-vyjazdy-t37376.html
posledný komentár: 14. 10. 2020 o 6:43
na nemeckych strankach Scott pisu ze ma prist na trh na jesen tohoto roku ale zatial je nedostupny su rozne vybavy od 7200€ po 4800€
takze shimano motor je o tolko lepsi ze tych 2000E je ok? neber to tak ze rypem, ale naozaj ma to zaujima.
Spoločnosť Yamaha Motor Corp., USA, vstupuje na americký trh s elektrickými bicyklami, nové modely prototypov sa ukážu na Interbike v Las Vegas v dňoch 20. až 22. septembra 2017.
CYPRESS, Kalifornia - 12. septembra 2017 - Spoločnosť Yamaha Motor Corp., USA, dnes oznámila, že vstúpi na americký trh s bicyklami v roku 2018. Spoločnosť Yamaha uvedie svoju značku "Yamaha Power Assist Bicycles" do USA na Interbike, najväčšom bicykli obchodná udalosť v Severnej Amerike. Spoločnosť Yamaha pozýva predajcov bicyklov na návštevu svojho stánku na Interbike v Las Vegas v dňoch 20. až 22. septembra 2017, aby si prvýkrát prezreli prototypové modely, keďže spoločnosť nadviaže vzťahy s konkrétnymi maloobchodnými predajcami, ktorí v súčasnosti obsluhujú spotrebiteľov bicyklov.
Získajte viac informácií od 20. septembra 2017 na adrese yamahabicycles.com a sledujte na stránkach Facebook, Instagram a YouTube.
Toto je google preklad odtialto:
https://www.pinkbike.com/news/yamaha-to-launch-their-own-emtb-lineup.html
Haibike asi nebude nadseny, ale aspon bude konkurencia a ceny pojdu dole, mozno.
skus si dat do vyhladavaca "bicycles damaging nature" a uvidis kolko omnoho viac odobrnych clankov najdes o tom ako bicykle nicia prirodu ako vykrik toho zufaleho pana, ktory nechce predavat ebaiky a je mu jasne ze o 10-15rokov pride o business, takze ak teda tak strasne vadia ebiky, tak potom omnoho viac skodia klasicke biky. Pretoze tie prirodu nicia uz desiatky rokov a su ich o desiatky milionov kusov viac ako ebikov.
Len pre zaujimavost, clanok ako tento, ma omnoho vacsiu vypovednu hodnotu ako tliachanice frustrovaneho pana...a naviac je z 2004 kde hovori len o klasickych bikoch, kedze to ebiky este moc rozsirene neboli, ak vobec nejake boli.
http://www.culturechange.org/mountain_biking_impacts.htm
Takze, kto chce chranit prirodu zakaze vsetky biky, a nie len ebike.
btw, ja sa vylucne vozim po vyznacenych cyklocestach a tak si nemyslim ze nicim prirodu viac alebo menej ako ktorykolvek iny clovek ktory sa tiez vozi vylucne na cyklocestach/cyklochodnikoch. Omnoho viac je podla mna nebezpecne pre prirodu enduro ci down hill, a toto by malo byt zakazane pre vsetkych.
a navyše keď to píše takýto psychopat
Ja s konanim toho pana nesuhlasim, tak ako nesuhlasim s lankami natiahnutymi medzi stromami, alebo klincovimy jezkami zahrabanymi v zemy....atd. ale tiez nesuhlasim s tym aby bikery jazdili po turistickych cestach. A na youtube si najdes kopec videi kde bicyklisti ohrozuju svojou bezohladnou a nebezpecnou jazdou turistou.
Takze nebojuj proti ebikom....bojuj proti chrapunom a hajzlom v radoch cyklistov.
Konecne niekto spravil ebajk s dvoma bateriami. Tych 1000 Wh by uz mohlo nieco vydrzat.
http://design-innovation-award.com/winner/riese-mueller-delite-mountain/
A co tie plasty, ropa, jadrove palivo, cierne skladky v lese, drevotazba..... Vidiet len jeden zdroj znecistenianv dnesnej dobe je taaaaaaak obmedzene.....ci mysliet viac boli viac?