bol som k ovalom skepticky ale viaceri tu na fore to velmi chvslili tak som to vyskusal na tomto biku. v principe ide o to ze pri ovale pri stupani nemas mrtvy bod a sliapanie je suvislejsie a citit rozdiel oproti klasickemu gasparkovaniu na okruhlej pile. Myslim ze jento aj dost subjektivny pocit ale kedze som sa pridal k ostatnym tam asi aj objektivny Neviem to lepsie opisat, su tu ale temy kde sa tomu venuju viac.
Prispel by som mojou skúsenosťou.Nie je ovál ako ovál. Sú ovály robené tak ,že keď je max.priemer v hornej a dolnej polohe a kľuka je vodorovne a verzia, že kľuka je asi 22st ďalej za vodorovnou polohou. Mne posunutá verzia podstatne viac vyhovuje a asi je aj efektívnejšia. Najviac (pozitívne) to ale cítiť v prudších stúpaniach ,na rovinke cítiť ovalitu.
ked je Beargrease z roznych pricin nepojazdny aby bola zaloha. Teraz su dva biky opat. Mozno do Tatier ho tiez zoberiem kedze tam som so 100mm vpredu narazal na limity stale.
Ja davam svojmu HAMR-u viac prilezitosti ako fatbiku je to navykovy bike.
mam ho len kratucko a objednaval som si intuitivne, tahalo ma to k nemu. Snad o tyzden ked sa zbavim virozy na nom budem pokracovat. Menil si si na nom nieco ?
Nemenil, zatial povodny setup funguje k mojej spokojnosti. Mam za sebou par zlomenin z minuleho aj tohto roka, takze kondicka je slaba, teraz som tyzden po chorobe tiez, takze dvojplacka je pre mna napriklad super.
Vitaj zima! Zdravím fatbikerov po letnom spánku, zimná sezóna tradične zahájená na Zelené pleso. Dnes to až ku chate nešlo, príliš veľa snehu chodník komplet biely od parkoviska. Chatár traktorom upravoval chodník, aby dostali dole offroady. Fajn po čase opäť jazdiť na nestabilnom podklade
dnes vyletik v snehu topiacom sa na slnku, bolo to carovne, kvapalo mi za krk zo stromov a nohy som mal mokre, ale 100%-ny pobyt v prirode to bol, so vsetkym co k tomu patri.
zajtra ide moj surly pugsley novemu majitelovi, fnuk. v takom aprili, po fat sezone by som sa s tym vyrovnaval lahsie. ale ja som vzdy sentimentalny, ked posuvam bike, nemozem inak. ked pojdem do dalsieho biku, bude to asi e-fat, alebo boost plusko, alebo full na nizkych zdvihoch, nieco co som este nemal v drzbe, ale len prenajate osahaval.
krasna streda. a ano, fullom na nizkych zdvihoch som myslel XC. aj fatbike je vlastne full s nizkym zdvihom vdaka balonikom a tiez je to XC. tiez si myslim, ze treba dat e-bikom este cas, ja pockam aspon 10 rokov. ale uz teraz sa ma zmocnuje taky neklud, ze mam zrazu len jeden bicykel, tak budem silno spekulovat co dalsie by nebolo zle mat doma.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ked je Beargrease z roznych pricin nepojazdny aby bola zaloha. Teraz su dva biky opat. Mozno do Tatier ho tiez zoberiem kedze tam som so 100mm vpredu narazal na limity stale.
mam ho len kratucko a objednaval som si intuitivne, tahalo ma to k nemu. Snad o tyzden ked sa zbavim virozy na nom budem pokracovat. Menil si si na nom nieco ?
tento vkusne zoskladal: