Zadal som skutocne vzdialenosti medzi osami pedalov a kolesom, som rozkreslil presne tie ramy a geometrie... Cize viem, ze pri tom a tom rame a tych a tych kolesach bude ten problem, len som chcel vediet Vase skusenosti so zavadenim tretry o koleso pri slapani v terene, ci mozem ist do S 29, alebo radsej do mensich kolies a vacsieho ramu...
Mám tvoju výšku , 44,5-45 tretry , trup kratší , ostatne dlhšie ... neverím že to S ti bude dobre . HT mám L , offsetovu sedlovku a 70mm predstavec . Scalpell nám tiež L , offset sedlovka a 90 mm OPI predstavec . Osobne by som po skúsenostiach už kupoval M . Pre teba to iste IMHO a do kolies nekopem . Do cesťakoch aj cyklokrosky áno
Turbi realne som to nevedel odskusat, museli byt byt nahodene SPD pedale a tretry by som musel mat svoje, vyslo to vyslovene z rozkleslenia jednotlivych bic a porovnania... Ramon1 ja mam tretry 47 a momentalne tretry maju relativne daleko posunute upevnenie kufrov od spicky, ked to porovnam so starymi, preto ma to napadlo "riesit" a to som pritom este spickovy jazdec teda upevnenie kufrov davam co nablizsie ku spicke a stale by som si vedel predstavit, aby boli este blizsie... stare HT-cko som mal 21", co je porovnatelne s L u kellysa a to mi bolo uz sakra velke, toz ked som ho este kupoval, bolo in mat vacsi ram... ale zrejme pojdem do toho M, vyhody oproti S su, okrem teda tej vzdialenosti pedalov od kolesa, ze tam dam flasu navyse a aj kluky budu 175, na ktore som zvyknuty...
diky Tesak, aj podla tohto by to malo byt skor M, aj ked pocitovo sa mi to S viac sedelo, mozno to bolo uzsim uchopom... predsa len nie som zvyknuty na padla
ako to je u Vas s otacanim predneho kolesa na MTB a spickou tretier, koliduje Vam to? pri cestaku tu berem normalne, ale pri MTB sipim, ze by mohol byt problem... rozhodujem sa, aku velkost bic mam zobrat, pri S-ku a 29 kolesach tu bude tento problem, pri M-ku a 27,5 by to malo byt v pohode, pri S-ku 27,5 LTT... som relativne maly 178 cm, mam kratsie nohy, no chodidla mam trocha vacsie pocitovo mi bolo to S 29 asi najlepsie , ale aj pri M 27,5 som sa nejak zle necitil... dakujem
Neviem ci spravne rozumiem. Skusal si tu 29" a suchali Ti spicky o koleso, alebo neskusal a len si to kreslil? Lebo napisal si, ze si na nej sedel a pocitovo to bolo najlepsie, ale zaroven si nenapisal, ze realne bol problem. Napisal si len predpoklad v zneni "pri S-ku a 29 kolesach tu bude tento problem".
ano skusal som to S 29, ale realne som nevedel odsledovat ako sa bude chovat stret spicky s kolesom, kedze neboli SPD pedale nahodene + nemal som svoje tretry, je to len predpoklad, ktory som si aj graficky nakreslil a z toho mi vyslo, ze vzdialenost osi pedala od kolesa je mensia ako vzdialenost spicky od stredu kufra... viem, ze to nemusi byt presne, ale ked je ten rozdiel 2 cm, tak realne to bude asi problem...
skoda, ze ma to nenapadlo zmerat, ked som to skusal na mieste, to S-ko uz nemam moznost v okoli skusit...
a to si akoze nevies polozit nohu na pedal do takej polohy, ako by si ju mal v spd a tretre, ked uz si ho skusal a potocit prednym kolesom do strany? namiesto toho tu riesis kadejake vykresy, merania a teorie?
Ja mam vysku 179cm, inseam 82cm. Mam 29er Trek vo velkosti 18,5 (cca Mko) a sedi mi akurat, do mensieho by som nesiel. Takyto problem som neriesil, mam 42,5 nohu, ty ju mas teda naozaj proporcne o dost vacsiu (bez urazky). Ale to "S"ko ti bude podla mna male - ja sa vo vacsine kalkulatorov pohybujem na hranici M a L, resp. 17 a vyssie (zavisi od vyrobcu).
Pokiaľ sú tie údaje v tej geometrii správne tak si myslím, že ti Sko mohlo byť OK s predstavcom aspoň 100mm. Má síce Top Tube 600mm, ale strašne malý uhol sedlovej trubky. T.j. Bude mať krátky dosah (reach), ktorý nie je ani udaný. Takáto geometria bola aktuálna možno tak pred 7-8 rokmi. Dnes je už IMHO dávno zastaralá a prekonaná. Sedlový uhol býva oveľa strmší (73,5 - 74,5°), hlavový zase položenejší kvôli stabilite v rýchlosti (69 - 70°), zadná stavba o centimeter kratšia kvôli obratnosti na singloch.
reach by mal byt pri S 29 cca 395 mm... to, ze mi bude OK viem, chcel som vediet, ci kolizia spicky s kolesom pri slapani je pri MTB neziaduca, podla vsetkeho je, tak musim ist do niecoho ineho... dakujem za rady...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pošim?
Ramon1 ja mam tretry 47 a momentalne tretry maju relativne daleko posunute upevnenie kufrov od spicky, ked to porovnam so starymi, preto ma to napadlo "riesit" a to som pritom este spickovy jazdec
diky Tesak, aj podla tohto by to malo byt skor M, aj ked pocitovo sa mi to S viac sedelo, mozno to bolo uzsim uchopom... predsa len nie som zvyknuty na padla
Neviem ci spravne rozumiem. Skusal si tu 29" a suchali Ti spicky o koleso, alebo neskusal a len si to kreslil? Lebo napisal si, ze si na nej sedel a pocitovo to bolo najlepsie, ale zaroven si nenapisal, ze realne bol problem. Napisal si len predpoklad v zneni "pri S-ku a 29 kolesach tu bude tento problem".
skoda, ze ma to nenapadlo zmerat, ked som to skusal na mieste, to S-ko uz nemam moznost v okoli skusit...