Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftmilos21 napísal:
A ak ma niekto nájde, podľa telefónu ma rýchlejšie identifikuje a nájde príbuzných, občiansky nemám nonstop pri sebe. A nie vždy chce človek volať tiesňové volanie, len po niekoho zavolať (si pamätám ako raz ráno rozospatý som chcel zapnúť mobil a nevedel som si spomenúť na PIN a zablokoval som si SIM kartu :D ). Napr. by som mal odtlačok prsta a špinavý a zakrvacaný by som ho ani neodomkol....

no zrovna vifon ma na zamknutej obrazovke medical id, kde mas vsetky udaje o majitelovi, rovnako ako aj kontakt na zavolanie v pripade nudze (neviem len ci sa spanok na zastavke pod 4 promile da povazovat za pripad nudze napriklad :D)
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 11:05:06
00
ma to aj android uz zopar rokov
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 11:40:21
00
Ale to stále nerieši situáciu, keď nechcem volať záchranku :)
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 11:42:15
00
ved si tam mozes dat cisla na ktore sa da volat aj ked mas zamknut mobil
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 11:43:43
00
Nič si z toho nerob, po prvom dni som tiež vypol TouchID a na odblokovanie používam len stlačenie tlačítka. Bol som na túre a liezlo mi na nervy stále dávať dolu rukavicu kvôli otlačku alebo vyťukávať 6-miestny kód :D.
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 11:44:29
00
Ja ked som sa dolamal mal. Som mobil vo vrecku na gatoch a mobil sa pri pade takmer zlomil napolovicku... Mal popici modrinu na stvrt stehna ale to ma netrapilo :D
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 11:48:35
00
pri androide som používal smartlock funkciu. Keď som mal na ruke fitness náramok miband2 tak som nemusel zadávať heslo. Akonáhle si ho vzal niekto iný tak už musel ťukať heslo. Pri iOSe to bohužiaľ nejde (nič prekvapujúce :D )
Takže v zime som nikdy nemusel dávať dole rukavice kvôli ťukaniu hesla alebo odtlačku
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 11:51:16
00
arrow_leftHosť napísal:
Nič si z toho nerob, po prvom dni som tiež vypol TouchID a na odblokovanie používam len stlačenie tlačítka. Bol som na túre a liezlo mi na nervy stále dávať dolu rukavicu kvôli otlačku alebo vyťukávať 6-miestny kód :D.

No a ďalšia vec na ktorú som zabudol :D Citlivé údaje v ňom nemám, tak mi je to jedno. No a prečo riešiť veci čiastočne a komplikovane cez rôzne programy, keď sa to dá jednoducho s plnou funkcionalitou. Pokiaľ nie je mobil celý rozbitý.

Inak ja som na mnohé pokusy nemohol odtlačok ani nastaviť, keď som ho chcel zo záujmu vyskúšať, to znamená, že je veľmi nespoľahlivý...
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 11:54:50
00
ked nieco nefunguje jednej osobe z x-milionov tak to naozaj neznamena, ze je to velmi nespolahlive
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 12:03:10
04
arrow_leftmisung napísal:
pri androide som používal smartlock funkciu. Keď som mal na ruke fitness náramok miband2 tak som nemusel zadávať heslo. Akonáhle si ho vzal niekto iný tak už musel ťukať heslo. Pri iOSe to bohužiaľ nejde (nič prekvapujúce :D )
Takže v zime som nikdy nemusel dávať dole rukavice kvôli ťukaniu hesla alebo odtlačku

smart lock sa da nastavit aj tak (pokial mas normalny telefon s gyroskopom), ze telefon eviduje kym je "na tele", a zamkne sa az ked ho polozis trebars na stol a nejaku dobu ostane bez pohybu...
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 12:07:54
00
arrow_leftmarecej napísal:
ked nieco nefunguje jednej osobe z x-milionov tak to naozaj neznamena, ze je to velmi nespolahlive

Myslíš si, že odtlačkom odomkneš mobil vždy, ale naozaj vždy. Myslíš si, že odtlačkom odomkneš mobil spoľahlivejšie ako len stlačením tlačidla? Blato, špina, rukavice, pot, krv, poranenie prstov atď... Pre mňa je mobil zariadenie pre núdzový stav, nemyslím len číslo 112, ale aj taká vec, ako napr. GPS (keď už takú funkciu mám).
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 12:20:13
00
arrow_leftmisung napísal:

Ale zas pod podmienkou, že na ruke musíš mať nejakú cococinu :D

smart lock sa da nastavit aj tak (pokial mas normalny telefon s gyroskopom), ze telefon eviduje kym je "na tele", a zamkne sa az ked ho polozis trebars na stol a nejaku dobu ostane bez pohybu...

A zamkne sa ti, keď to naozaj nečakáš a nechceš...
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 12:32:53
00
"Blato, špina, rukavice, pot, krv, poranenie prstov atď... "
Super, toto sú určite situácie bežného denného používateľa. Škoda diskusie s takýmito argumentami na všetko.
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 12:33:09
05
Presne tak. Neviem si predstavit situaciu, kedy by mi kod na telefone (pripadne s citanim odtlackov k tomu) zabranil dovolaniu sa pomoci.
Ako priemerne manualne zrucny jedinec som schopny dat si z ruk dole rukavice, ci utriet blato, spinu, pot a krv. Ak pre nejake poranenia nie som tychto ukonov schopny, rovnako by som na displayi nevytukal cislo. A ak by bol display rozbity tak, ze by nereagoval na dotyk, tak ci tak by som to cislo nevytocil.
Pre nudzove pouzitie GPS (aj ked si asi neviem dobre predstavit usecase) plati vsetko spomenute.
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 12:41:04
00
arrow_leftTurbi napísal:
"Blato, špina, rukavice, pot, krv, poranenie prstov atď... "
Super, toto sú určite situácie bežného denného používateľa. Škoda diskusie s takýmito argumentami na všetko.

Doma mám mobil vo vrecku alebo na stole, tam ho nepotrebujem odomykať :) Tu ide o to byť "mobilný" za bežných okolností u cyklistu, turistu a pod... A tu som riešil seba, keď som reagoval a dopĺňal môj pohľad na vec k reakcii martink Nemusím riešiť žiadne kódy, gestá, čiary, prsty, náramky, programy a podobne. Nikdy som si mobily nezamykal, hoc to vtedy boli aj hlúpe :)
Zatiaľ podstupujem len jediné riziko, že smartphone je náchylnejší na poškodenie ako mobily čo som mal, tak uvidím...
Zobraziť komentár 10.11.2017 - 12:42:51
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Cyklopočítače)
keyboard_arrow_up