ja som kupoval este staru metu za 2700 aj s teleskopom KS, Relevation vidla a Monarch tlmic... vtedy bezkonkurencna cena v porovnani s ostatnymi znackami.. teda okrem canyonu, ale ten ja nemusim....
Rumakk ..vidíš, a ten by Ťa možno "nevyhodil zo sedla" .. ale zas na super Mete si skoro vyhral etapu Pajštúntrail jún 2016 nebyť malého zaváhania na konci ...zabi ma, musel som
Aby som teda upresnila o com pisem, ja pisem o vahe ramu. Teda porovnavam vahy ramov, nie celych vyskladanych bikov. Nakolko vacsinou si skladam bike podla seba, takze celkove vahy su dost scestne lebo zalezi od volby komponentov. Za 4000eur by som si radsej kupila motorku
Tak predokladam ze karbonovy bike ma rovnaku geo ako ten isty model tej istej znacky v hliniku,takze toto je dost mimo tvrdenie
Ano, pravda, no bohuzial som zatial nikdy netestoval rovnaky bike v karbonovej aj hlinikovej verzii, takze som poukazoval na to, ze rozdiely, ktore som pozoroval medzi bicyklami pocas napr. Bikefestu sa nedali uznat cisto za zasluhy materialu ramu. Prave by ma zaujimalo to porovnanie - rovnaky bike: karbon verzus hlinik ...kedze som sa dnes zas docital, ze hlinik je lepsi...
Ano to by bolo idealne pre porovnanie ci karbon alebo hlina. Inak je to len porovnavanie systemov pruzenia, geometrii a komponentov, nie materialov ramu a ich vplyvu na jazdne vlastnosti
Karbonovy ram, teda hlavne ked je zadna stavba ma plus v tom, ze asi neprenasa vibracie do pedalov a dalej do noh, inak su s tym len problemy. Hned ten prvy sa vola prievan v penazenke .. ale teda dokial mame carbonfactory, tak mozno je to plus. Lebo zvareny ram zatial dobre skusenosti nemam. Kolko vlastne je cena toho Commencal ramu ? Inak ano, za 4tisic euro sa da kupit relativne slusne bazarove auto mensie, do ktore sa da nalozit 400e slusny bazarovy 26" bajk a za 40e natankovanie sa da pojazdit 4hodiny dobry vylet.
Lto ale po 4 hodinovom výlete tam ten bike niekde necháš tak si to myslel??
Kto odjazdi lepsi bike asi sa neuspokoji s horsim a to o poznanie ale tak je to so vsetkym auta zeny proste vsetkom na com sa da jazdit
To bola len "vtipna" parafraza na cislovky. Len som chcel podotknut , ze naozaj nema moc zmysel sa hnat za drahymi vecami. Jedine co sa ako tak da "omluvit" je gramarenie .. ono to lepsi a horsi tazko povedat, lebo strasne vela robi tlmic. A kto pozna tlmic s nadrzkou, tak iny nechce, ci ako sa to hovori
No jo, ale kto si kupuje kabelky hermes za 4k, tak toho velmi karbonovy santa cruz neoslovi, skor si myslim, ze ked tak karbonova vrtula na jachtu .. to skor ale bude vediet silva.
Santa Cruz Nomad 4 Alloy vo výbave S je presne o 1 kg ťažší ako Santa Cruz Nomad 4 Carbon C vo výbave S pri na chlp identickej výbave. Osobne ma to prekvapilo, keďže medzi hliníkovým a karbónovým rámom spravidla nie je až taký výrazný hmotnostný rozdiel. Nomad je ale skôr výnimkou. Alloy verziu dizajnovali so zámerom vyrobiť cenovo dostupnejší bajk, ale vlastnosťami čo možno najpodobnejší karbónovej verzii a zrejme hliníkom na ráme nešetrili. A či karbón alebo hliník? Dovolím si tvrdiť, že pri identickej výbave nezistí hobby jazdec rozdiel v jazdných vlastnostiach - možno tak akurát podľa zvuku rámu.
M.S. vo vlastnostiach toho rámu to ten hobby jazdec asi nepocíti, ale to ušetrené kilo určite áno. To akýkoľvek trošku lepší jazdec pocíti. Či vo výšlapoch, obratnosi v zjazde, či vo vzduchu, ale to je asi na inú debatu. Aj tak si myslím, že dnes je to o váhe, až v druhom rade o nejakej pevnosti, opraviteľnosti a iných pridaných hodnotách.
Dnes som sa dozvedel, že na dobrom nástreku sa dá ušetriť až 250g váhy rámu. Takže to kilo rozdielu v tom SC by som aj veril. u Treku je to niečo podobné...
na carbone to je vacsinou dole okolo 400g na rame, to urcite nieje taka hodnota,aby bike stal vo vascine pripadov o 1000-2000€ viac a ten rozdiel vo vlastnostiach tam je minimalny(osobne,ked som testoval som necitil nic )
zo zvedavosti som kukol Canyon Spectral a Trek Fuel (tu som nasiel len rozhovor s niekym z treku), a je to 670g (vel. M) a 700+g (neviem aka velkost), coz je 25-30% vahy, a to mi pride dost Cely bike by schudol 3-4kg pri rovnakej odtucnovacej kure. Ci to stoji za tu cenu, to je uz druha vec. Myslim inak ze pri karbone tie vahy mozu ist este "vcelku" dole.
Trosku podporim tuto party - V4 je podla mojho skromneho nazoru najlepsi hlinikovy - trail/enduro bajk. Otazka ostava o kolko by bol lepsi ak by bol z carbonu;) Podla mna o dost. Hlinikac(aj vdaka designu ramu) zrychluje len velmi neochotne a reakcie na pedal su dost pomale. O kruteni zadnej stavby nehovoriac..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ano, pravda, no bohuzial som zatial nikdy netestoval rovnaky bike v karbonovej aj hlinikovej verzii, takze som poukazoval na to, ze rozdiely, ktore som pozoroval medzi bicyklami pocas napr. Bikefestu sa nedali uznat cisto za zasluhy materialu ramu. Prave by ma zaujimalo to porovnanie - rovnaky bike: karbon verzus hlinik ...kedze som sa dnes zas docital, ze hlinik je lepsi...
https://www.commencal-store.co.uk/PBSCCatalog.asp?ActionID=67174912&PBCATID=3046567
Btw. jeden obrazok mety, a tri strany diskusia dobreee
Kto odjazdi lepsi bike asi sa neuspokoji s horsim a to o poznanie ale tak je to so vsetkym auta zeny proste vsetkom na com sa da jazdit
Boost a tlmic s nadrzkou inak si nepis na.profil.ze.jazdis.AMEN
Dnes som sa dozvedel, že na dobrom nástreku sa dá ušetriť až 250g váhy rámu. Takže to kilo rozdielu v tom SC by som aj veril. u Treku je to niečo podobné...
zo zvedavosti som kukol Canyon Spectral a Trek Fuel (tu som nasiel len rozhovor s niekym z treku), a je to 670g (vel. M) a 700+g (neviem aka velkost), coz je 25-30% vahy, a to mi pride dost
Tak preco ho povazujes za najlepsi AL ram ?