Smej sa dalej. 3/4 ludi na svete ti zasa ticho zavidi co mas, pretoze oni su na tom ovela mozno aj ovela ovela horsie.
To je diskutabilné, či závidia. Niektorí ani nevedia, že existuje iný "lepší" život. Majú iné priority, lebo ich ešte nenaučili čo je pre nich "lepšie".
Ale zase, voda, teplá voda a splachovacie WC potešia.
potom mam este z rozhovorov dalsi jav-mozno az fenomen. ukazes, ze nieco vies, tak ti navali sef aj zo svojich povinnosti - ved ten manik je sikovny.
potom ten sef ma cas aby v pracovnej dobe isiel do stavkovej kancelarie podat tiket, na 10tu na tenis alebo pred obedom si zaplavat na plavaren (lebo je happy hour).
stará pravda hovorí: Nakladajú koňovi, ktorý ťahá.
Kazdy u nas by mal mat svojho vlastneho utecenca...Chodil by za nas do obchodu, upratoval, varil, robil osobneho sofera, ochranoval by nas, bol by najlepsim kamaratom nasich deti, môj, aj manzelky .. V case nasej nepritomnosti by zalieval kvety a vetral. ....A to vsetko len za stravu a strechu nad hlavou. Uplna idylka.
taka pikoška, nič neznamenajuca a na nikoho cilene nenamierena !
znie to v tejto dobe neuveritelne ale moj dedek (umrel v roku 2004), tak oni mali doma sluhov. nazvime ich cosi ako "kulakmi" , si este najimali bírešov....
na margo prispevku johnySVK, ktory spomina utecencov ako sluhov v domacnosti - aspon ja to takto chapem.
njn z USA do europy je daleko...internet este nebol a kym to došlo aj v naš kraj to potrvalo....ved ani Stalin v 50tych rokoch o tomto bezpecne ani nechyroval, ked zriadzovali gulagy....inak by istotne take nic neprivolil....
Trochu brzdi ten svoj skrytý fašizmus, dnes sa napríklad vyžaduje ako povinné očkovanie do zahraničia IBA žltá zimnica - teda tam, kde je. Je totiž endemická. Inkubačná doba 3-6 dní, to taký černoško nie je ešte ani na hranici.
S čímkoľvek ostatným buď zabudni, že by si s tým sem došiel (napríklad taká cholera sa isteže dá dostať, ale inkubačná doba je pár hodín, max. nejaké zo 2 dni, takže sa zosereš cestou), a vlastne to ani nie je nič, čo by sa nedalo liečiť ľavou zadnou alebo čo by tu nebolo.
Podstatne zaujímavejšie je ísť tam a dostať nejakú z tamojších legendárnych parazitóz, ale na to musíš byť prítomný na mieste a byť ďobnutý správnym hmyzom a pod. - preto ma do trópov nikto nedostane, jednak na to nemám termoreguláciu, dvak ma nepriťahujú miestne pomery a treťjak ma možnosť dostať napríklad maláriu nenapĺňa rozkošou. Malária bez anofela nie je prenosná - a v tomto smere je skôr zaujímavé, ak si napríklad správny faš, zamyslieť sa nad popieračstvom globálneho oteplenia, ktoré v sebe má pestovať ako každý správny trumpista, tak každý správny fašista. Pretože v 80. rokoch si napríklad k babezióze (alebo tvoj pes) mohol prísť tak v Bulharsku. Dnes to nie je problémom ani v Žiline, pretože babézie už znesú tunajšiu klímu. Nie že by boli menej zimomrivé, ale Zem nám poněkud zohrialo.
Takisto maláriu sem neprinesú imigranti, ale sem domigruje s vracajúcim sa anofelom (well v podstate tiež imigrant, alebo skôr navrátilec len sa obávam, že nebude používať fašo approved hraničné prechody, ale podnikne airborne insertion). Mimochodom, ona tu aj bola - k eradikácii prišlo v r. 1946 v súvislosti s budovaním širokorozchodky do Čopu, kedy opakovane vystriekavali pás okolo budúcej trate v šírke asi 6-8 km, aby im neochoreli budovatelia, a tým zlikvidovali tunajší fokus. Kedysi bola aj v Podunajsku. Najbližší fokus je, ak ma pamäť neklame, v delte Dunaja.
Ďalej som vo fašo kruhoch zachytil hrôzu zo západonílskej horúčky. Nuž, fašíkov opäť sklamem, napriek názvu vektor ochorenia (Culex pipens) je komár bežný aj v našich končinách a aj samotný vírus bol u nás izolovaný už niekedy v 60. rokoch. V okolí Viedne je taký notable focus. Celkove, nechať sa opájať "ľudovými názvami" chorôb a fixovane na ne prehlasovať obyvateľstvo daných oblastí za škodnú a presadzovať ich lov je mierne *****, ako sa dá pekne demonštrovať na tom, že ako vírus nílskej horúčky si pokojne odjakteživa vegetuje na Záhorí a pri Šniclograde, tak aj adenská horúčka (dengue) sa nevyskytuje len v Adene, ale globálne vo všetkých trópoch a oba vírusy sú príbuzné s vírusom japonskej encefalitídy, ktorú môžeš pokojne dostať aj v Indii (ako aj na Sibíri) a v spomínanom Japonsku by som hodnotil riziko ako vcelku zanedbateľné.
Kazdy u nas by mal mat svojho vlastneho utecenca...
, bol by najlepsim kamaratom ... môj, aj manzelky .. V case nasej nepritomnosti by ... a vetral. ....(MANŽELKU) A to vsetko len za stravu a strechu nad hlavou. Uplna idylka.
Svrab,syfilis ani tuberkuloza nepotrebuju anofela ani iny hmyz k prenosu.Jasne ze to sa vsetko da dostat aj v Europe,len akosi sa vyssie spominanym lahodkam dari viac v skupinkach,ktore do Europy cestuju bez pasov.Zmienky o skrytom fasizme mozno funguju na ludi,ktori cestuju do teplych krajin akurat na dovolenku,ja zijem 18 rokov na Blizkom vychode/v Afrike,a za tuto dobu sa moj svetonazor dost zmenil.To by ale bolo na debatu mimo bike fora.
Akoze nie? Dôstojnú životnú úroveň mas definovanu ako? Prave preto to napisali len tak pro forma, aby to tam bolo ale aby nikto presne nevedel, co to je. Vo vseobecnosti co je pre niekoho "Dostojna zivotna uroven" je pre ineho neprijatelna zobrota a pre dalsieho zasa absolutny luxus. Je to strasne subjektivne.
Najdi si prislusny zakon co pod tym pojmom rozumeju predstavitelia statu a ak sa ti zda, ze to nedostavas tak zazaluj stat na sude ze nedodrziava co ti slubil v ustave. Vyargumentuj a .... tes sa z odskodneho.
A potom sa človek dočíta, že na pracovné povolenie do nefašistického Norska potreboval očkovanie na TBC. Kamoš pred rokom, než mu odišla dcera na pol ročny študijny pobyt do nefašistickeho USA, rychlo riešili očkovanie na žltačku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A tu nejde o mňa... Zasmial som sa a týmto končím debatu o tom
To je diskutabilné, či závidia. Niektorí ani nevedia, že existuje iný "lepší" život. Majú iné priority, lebo ich ešte nenaučili čo je pre nich "lepšie".
Ale zase, voda, teplá voda a splachovacie WC potešia.
https://www.travelriskmap.com/#/planner/map/medical
Do nemecka a dalších krajín zapadnej europy pribudlo niekolko stotisíc občanov afriky a blízkeho východu. Len čert vie, s akymi chorobami. Ale hlavne, že mapku maju zelenu!
https://cestovani.idnes.cz/svet-mapa-bezpeci-0zk-/kolem-sveta.aspx?c=A171122_140250_kolem-sveta_hig
https://cestovani.idnes.cz/svet-mapa-bezpeci-0zk-/kolem-sveta.aspx?c=A171122_140250_kolem-sveta_hig
A k nam ani ti imigranti nechcu dojst a mame mapku zltu. To je ale nespravodlivost, zase nas ten svet o...bal.
potom ten sef ma cas aby v pracovnej dobe isiel do stavkovej kancelarie podat tiket, na 10tu na tenis alebo pred obedom si zaplavat na plavaren (lebo je happy hour).
stará pravda hovorí: Nakladajú koňovi, ktorý ťahá.
mna tiez viac bavi lezat v posteli a pisat na forum, ale to ma neuzivi
znie to v tejto dobe neuveritelne ale moj dedek (umrel v roku 2004), tak oni mali doma sluhov. nazvime ich cosi ako "kulakmi" , si este najimali bírešov....
na margo prispevku johnySVK, ktory spomina utecencov ako sluhov v domacnosti - aspon ja to takto chapem.
Trochu brzdi ten svoj skrytý fašizmus, dnes sa napríklad vyžaduje ako povinné očkovanie do zahraničia IBA žltá zimnica - teda tam, kde je. Je totiž endemická. Inkubačná doba 3-6 dní, to taký černoško nie je ešte ani na hranici.
S čímkoľvek ostatným buď zabudni, že by si s tým sem došiel (napríklad taká cholera sa isteže dá dostať, ale inkubačná doba je pár hodín, max. nejaké zo 2 dni, takže sa zosereš cestou), a vlastne to ani nie je nič, čo by sa nedalo liečiť ľavou zadnou alebo čo by tu nebolo.
Podstatne zaujímavejšie je ísť tam a dostať nejakú z tamojších legendárnych parazitóz, ale na to musíš byť prítomný na mieste a byť ďobnutý správnym hmyzom a pod. - preto ma do trópov nikto nedostane, jednak na to nemám termoreguláciu, dvak ma nepriťahujú miestne pomery a treťjak ma možnosť dostať napríklad maláriu nenapĺňa rozkošou. Malária bez anofela nie je prenosná - a v tomto smere je skôr zaujímavé, ak si napríklad správny faš, zamyslieť sa nad popieračstvom globálneho oteplenia, ktoré v sebe má pestovať ako každý správny trumpista, tak každý správny fašista. Pretože v 80. rokoch si napríklad k babezióze (alebo tvoj pes) mohol prísť tak v Bulharsku. Dnes to nie je problémom ani v Žiline, pretože babézie už znesú tunajšiu klímu. Nie že by boli menej zimomrivé, ale Zem nám poněkud zohrialo.
Takisto maláriu sem neprinesú imigranti, ale sem domigruje s vracajúcim sa anofelom (well v podstate tiež imigrant, alebo skôr navrátilec
Ďalej som vo fašo kruhoch zachytil hrôzu zo západonílskej horúčky. Nuž, fašíkov opäť sklamem, napriek názvu vektor ochorenia (Culex pipens) je komár bežný aj v našich končinách a aj samotný vírus bol u nás izolovaný už niekedy v 60. rokoch. V okolí Viedne je taký notable focus. Celkove, nechať sa opájať "ľudovými názvami" chorôb a fixovane na ne prehlasovať obyvateľstvo daných oblastí za škodnú a presadzovať ich lov je mierne *****, ako sa dá pekne demonštrovať na tom, že ako vírus nílskej horúčky si pokojne odjakteživa vegetuje na Záhorí a pri Šniclograde, tak aj adenská horúčka (dengue) sa nevyskytuje len v Adene, ale globálne vo všetkých trópoch a oba vírusy sú príbuzné s vírusom japonskej encefalitídy, ktorú môžeš pokojne dostať aj v Indii (ako aj na Sibíri) a v spomínanom Japonsku by som hodnotil riziko ako vcelku zanedbateľné.
Ja som sa zlakol, že je to DR.Lokoty.
Inak, vymenoval pi*oviny a zabudol na žltačku a TBC.
, bol by najlepsim kamaratom ... môj, aj manzelky
Akoze nie? Dôstojnú životnú úroveň mas definovanu ako? Prave preto to napisali len tak pro forma, aby to tam bolo ale aby nikto presne nevedel, co to je. Vo vseobecnosti co je pre niekoho "Dostojna zivotna uroven" je pre ineho neprijatelna zobrota a pre dalsieho zasa absolutny luxus. Je to strasne subjektivne.
Najdi si prislusny zakon co pod tym pojmom rozumeju predstavitelia statu a ak sa ti zda, ze to nedostavas tak zazaluj stat na sude ze nedodrziava co ti slubil v ustave. Vyargumentuj a .... tes sa z odskodneho.