Zakladám túto tému, nakoľko vidím, že aj tu sa nájde dosť priaznivcov whisky a iných destilátov. . Chcel by som poprosiť, tých ktorý majú svoju obľúbenú, nech dajú nejaký tip, ideálne ak aj s nejakým popisom. Možno niekoho inšpirujete vyskúšať niečo nové . Moja obľúbená a asi najlepšia whisky akú som pil je 12 ročná Glenfidish, jemná pre mňa fakt skvelá, ideálna aj pre začiatočníkov. Patrí medzi napredávanejšie singel malt whisky na svete Tak verím, že sa podelíte a dáte sem niečo
no ja take plundry nepijem, som radsej rumový a konačkový, ale po 11r sa to asi trochu dochutilo
PS. už nebolo čo načať
PS1: sedmička je umývanie reťaze
Poznate aj take nieco ako Laphroaig a Ardbeg? Vcera sme mali husacinu a kolega ma na obidve nahovoril.
Spociatku to malo az odpudivu vonu (pre niekoho ako ja, kto ich predtym nepoznal, poznal som len vseobecne zname druhy whisky) - nieco ako spalene brikety a pneumatiky, alebo vlastne neviem to ani popisat no chutia uz ovela lepsie, a pri dalsej prilezitosti ich rad vyskusam znovu. Da sa tam rozpoznat aj velmi silna vona tabaku, myslim ze spolu s nejakym doutnikom to musi byt super
Potom som mal este aj Glenfiddich 18-rocnu, ale ta uz v porovnani s tymito delikatesami vonala aj chutila dost obycajne
Tieto mám v pláne niekedy okoštovať, ak pôjdem niekde do whisky baru . Mne dosť zachutila Jura Superstition, ale tú "svoju" stále ešte hľadám Mám doma ešte 15 ročnú Glenfiddichku, tá je tiež dobrá, no akosi mi 12 ročná chutila viac a navyše stojí tak o 1/3 menej . Mal by som sa už na budúci rok pozrieť do BA na ten Whisky festival
Veru vyskusaj
Inak nekupujte si hned flasu, lebo je mozne ze ju okamzite vylejete a budete mi nadavat
Na druhej strane - v restauracii bol panak obidvoch za 8 - 9 eur, pritom na nete sa da kupit sedmicka Ardbegu za 40, Laphroaig dokonca uz za 30. A pokial si pamatam tak aj v inych podnikoch su take predrazene.
rád by som niekedy skočil do toho whisky baru, majú tam skvelý výber a dá sa tam dohodnúť aj nejaká koštovka, čo by bolo fajn a zas možno také kúsky čo bežne v obchodoch nekúpiš a je lepšie takto vyskúšať ako kúpiť flašu a banovať
Ja nie som ziadny znalec destilatov, ale ked sa kamosovi narodil syn toto sme pili na jeho zdravie a moc mi to chutilo. Dnes som to videl v akcii tak som si ju kupil do sekretara do zasoby
Toto som ešte nepil, no otec hovoril, že je to veľmi dobré pitie, možno si raz doprajem, zas nie je to až tak moc drahé, teda v porovnaní s nejakou hore spomínanou whisky je to relatívne lacné, najmä teda pri tej akcii
:D
El Dorado 12 40,0 29,7 36
El Dorado 15 43,0 33,4 37
tak eldorado je uplne max ustrelene, sa takto necham podvadzat dik za super link
no mne tie rumy celkovo pridu taky overrated hype. minuly tyzden som skoro objednal el dorado 15 pre svokra, ale potom som si zacal studovat ako to vsetko umelo prisladzuju a tak som el dorado vyhodil z kosika a objednal mu noz
To je v mode teraz.. ludia sa naucili pit rum ale len ten prisladzovany. Ja mam momentalne otvoreny Clement VSOP. Je to nieco uplne ine ako napriklad Diplomatico, ale nie zle.
Ja s rumom nemám skúsenosti, no len zo zvedavosti, ako ho pijete? Viem, je to asi dosť individuálne, niekto pri izbovej teplote, niekto s ladom, no kamoš, čo je na rumy tak spomínal, že kvalitné rumy sa podávajú zohriaté, teda aspoň v lepších podnikoch, kde vedia ako na to . Ale s tým sa sa nikde nestretol, máte niekto takúto skúsenosť?
imro1
v Patinciach vo wellnes priestoroch bol/je(?) konak+rum bar, na pracovnom skoleni to tam tak podavali specialne zohrievane, cca 4 roky dozadu. Dobre sa na to pozeralo,ked to pripravoval panko
Tak môže to byť zaujímavé si niekde sadnúť a vidieť to a okoštovať, verím, že si to vychutnáš viac ako keď si dáš aj to isté bez tejto procedúry . Ale predpokladám, že veľa takýchto miest u nás na Slovensku, kde to takto servírujú nebude.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
PS. už nebolo čo načať
PS1: sedmička je umývanie reťaze
http://www.drecon.dk/index.php/17-list-of-rum-measured
tak eldorado je uplne max ustrelene, sa takto necham podvadzat
Spociatku to malo az odpudivu vonu (pre niekoho ako ja, kto ich predtym nepoznal, poznal som len vseobecne zname druhy whisky) - nieco ako spalene brikety a pneumatiky, alebo vlastne neviem to ani popisat
Potom som mal este aj Glenfiddich 18-rocnu, ale ta uz v porovnani s tymito delikatesami vonala aj chutila dost obycajne
Tieto mám v pláne niekedy okoštovať, ak pôjdem niekde do whisky baru
Inak nekupujte si hned flasu, lebo je mozne ze ju okamzite vylejete a budete mi nadavat
Na druhej strane - v restauracii bol panak obidvoch za 8 - 9 eur, pritom na nete sa da kupit sedmicka Ardbegu za 40, Laphroaig dokonca uz za 30. A pokial si pamatam tak aj v inych podnikoch su take predrazene.
Aktualna ponuka domaceho baru
tak eldorado je uplne max ustrelene, sa takto necham podvadzat
no mne tie rumy celkovo pridu taky overrated hype. minuly tyzden som skoro objednal el dorado 15 pre svokra, ale potom som si zacal studovat ako to vsetko umelo prisladzuju a tak som el dorado vyhodil z kosika a objednal mu noz
v Patinciach vo wellnes priestoroch bol/je(?) konak+rum bar, na pracovnom skoleni to tam tak podavali specialne zohrievane, cca 4 roky dozadu. Dobre sa na to pozeralo,ked to pripravoval panko