Ak si už menil pedále a dotiahol kľuky, aké máš staré stredové zloženie? Najčastejšie zvykne vydávať pukavé zvuky presne to... Vyber kľuky a sebemenšie zadrhávanie misky ložiska môže spôsobovať pukanie pri pedálovaní.
ahojte, viete mi poradit? Na cestaku mam kluky FSA Gossamer Pro 386 Evo, stred pisu Pressfit 86.5mm a chcel by som dat kluky Shimano 105/Ultegra. Je tam treba nieco dokupit,vymenit alebo staci kluky iba vymenit? Vobec sa do tych stredov nerozumiem. dakujem
hulo92 uz si to doriesil? Ak nie tak skus napisat aj priemer osi kluk, lebo model 2D som nenasiel a model M30 ma 30/28mm osu takze shimano s 24mm osou do takeho stredu pasovat nebude.
Mám dotaz. Chystám sa upgradovať kľuky na cesťáku. Stred mám PF 30. Samozrejme chcem niečo ušetriť aj na hmotnosti oproti základným FSA čo majú skoro kilo. Vo výbere mám FSA Gossamer pro s udávanou váhou 750g a SH Ultegra R8000 s váhou 680g. Správne však uvažujem že k tým SH musím ešte prirátať váhu adaptéru pre rám pre kľuky SH, čo je okolo 80g? Je potom skoro dvojnásobná cena kľuk SH pri rovnakej váhe a zrejme rovnakej tuhosti adekvátna investícia?
Dík za odpoveď. Myslím tento adaptér https://eshop.dema.bike/product/59618-adapter-pre-ram-bb-30-pf30-a-kluky-fsa-megaexo-pb-shimano , ktorý sa podľa popisu používa so stredovým zložením BB 30/PF 30. Myslím, že to je niečo podobné ako si dal do linku ty. Veľmi tomu nerozumiem, ale podľa mňa aj to čo si dal ty musím použiť k stredovému zloženiu press fit čo tam mám. Lebo z mojho laického pohľadu mi to pripadá tak, že vytiahnem kľuky čo mám, nahodím FSA, dám tie podložky na 386 os a hotovo, kdežto pri Ultegre tam k existujúcemu PF stredu musím pridať ten adaptér. Alebo nie? Čo sa týka tuhosti, myslíš že to pri mojom motaní sa po okolí pocítim? Predsa le tie FSA sa dajú zohnať okolo 100 pri akcii, kdežto s Ultegrou je problém sa dostať pod 200€. A ani tak nejde o tých 100€, ale o to či mi tých 100€ prinesie aj nejakú mnou citenú pridanú hodnotu.
V tych adapteroch su dost velke rozdiely. Mortop, co som linkoval je stredove zlozenie vratane lozisk, ktore sa lysuje do PF30 domca. FSA z tvojho linku sa vklada do stredu- jeho lozisiek a iba zmensuje ich vnutorny priemer- vymedzuje volu medzi 24mm osou a 30mm loziskom. Ak zozenies niekde lacno Ultegrove kluky bez stredu, tak s tym Mortop stredom to bude lepsie riesenie. Rozdiel v tuhosti pri plynulom vozeni sa asi nepocitis ale moze ho byt citit napr. pri silnejsom zabere, kde teoreticky moze velky prevodnik suchat o presmyk apod. Najvacsi rozdiel ale bude podla mna v kvalite radenia- nabehy na Shimane budu lepsie. No a samozrejme treba vybrat vhodnu dlzku, ja som isiel od 175mm-172,5mm-170mm a teraz som na 165mm pri vyske 168cm.
V tych adapteroch su dost velke rozdiely. Mortop, co som linkoval je stredove zlozenie vratane lozisk, ktore sa lysuje do PF30 domca. FSA z tvojho linku sa vklada do stredu- jeho lozisiek a iba zmensuje ich vnutorny priemer- vymedzuje volu medzi 24mm osou a 30mm loziskom. Ak zozenies niekde lacno Ultegrove kluky bez stredu, tak s tym Mortop stredom to bude lepsie riesenie. Rozdiel v tuhosti pri plynulom vozeni sa asi nepocitis ale moze ho byt citit napr. pri silnejsom zabere, kde teoreticky moze velky prevodnik suchat o presmyk apod. Najvacsi rozdiel ale bude podla mna v kvalite radenia- nabehy na Shimane budu lepsie. No a samozrejme treba vybrat vhodnu dlzku, ja som isiel od 175mm-172,5mm-170mm a teraz som na 165mm pri vyske 168cm.
Aha, tak to si ešte musím poriadne premyslieť, lebo to šúchanie pri zábere na ťažkom prevode sa mi stáva...už som bol zúfalý z toho, že neviem nastaviť prešmyk
tulenik o hmotnost mi praveze neslo. Nikdy som ani nemal uplne rovnake kluky v roznych dlzkach naraz na výber. 165mm kluky, co som kupoval naposledy, maju vo vsetkych dlzkach rovnake telo kluky len inde umiestneny otvor na pedal- rovnaku hmotnost. Rozne online kalkulatory posedu, co som davnejsie skusal mi udavali kluky tusim od 155-165mm. Pri sliapani pocitujem kratsie kluky ako vyhodu hlavne na cestaku, kde pri mojom neohybnom chrbte a vacsom bruchu si pri normalnom drope a dlhsich klukach "kopem do brucha". Fakt ma prekvapilo, ze rozdiel par mm moze byt tak citit. MarosHe ak ti nepada retaz za velky prevodnik, tak povol mierne horny doraz a skontroluj ci mas rovny prevodnik. Tie priehyby su relativne male ale vzdialenost retaze od voditky presmyku tiez.
Pozri aj http://blog.fairwheelbikes.com/reviews-and-testing/road-bike-crank-testing/ Kluky z tvojho vyberu tam niesu, no je vidno, ze rozdiely priehybu su pri sucasnych modeloch kluk relativne male.
Dobrý test tých kľúk. Nečakal som taký dobrý výsledok od Praxis. Horný doraz aj vodítko som kontroloval, na stojane ide perfektne, ak však potlačím na ťažkých prevodoch (11, 12) tak to šuchne. Dik za info.
Vie mi niekto odporucit nejaky dobry kalkulator na dlzku cestnych kluk alebo poradit. mam 174cm, inseam 80-81cm, kluky chcem menit,momentalne su tam 172.5mm.
Ahojte, možno kacirska otázka len zhanam riešenie pre power meter na aktualne kluky Shimano 105. Mám totiž možnosť zobrt za naozaj dobré eura Ultegru kluku s snímačom. Kedže ide o lavú kluku premýšlam či by to jednoducho nešlo nahodiť na 105 kluky. To že bude kluka na jednej strane ina ako ta druha mi nevadi rozmer je ten istý. Skúšal to niekto?
Chalani má bike merida ride 100 2016 a chcel by som tam nové kliky aj s prevodnikmi aké by som tam bol dať aby som nemusel meniť stred a presmikac dakujem za odpovede
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pred objednavanim by som ale preveril, ci mas domec naozaj BB86 (vnutorny priemer 41mm), lebo je mi cudne, ze by vyrobca osadzal 386 kluky s adapterom (redukcnym stredom- mensie loziska) pre stred BB86.
hulo92 uz si to doriesil? Ak nie tak skus napisat aj priemer osi kluk, lebo model 2D som nenasiel a model M30 ma 30/28mm osu takze shimano s 24mm osou do takeho stredu pasovat nebude.
savings Shimano SM-BB92-41B stredové zloženie, HTII, 86.5x41 mm, Press Fit, cestné
26,99 € savings
MOC 46,99 €Aha, tak to si ešte musím poriadne premyslieť, lebo to šúchanie pri zábere na ťažkom prevode sa mi stáva...už som bol zúfalý z toho, že neviem nastaviť prešmyk
MarosHe ak ti nepada retaz za velky prevodnik, tak povol mierne horny doraz a skontroluj ci mas rovny prevodnik. Tie priehyby su relativne male ale vzdialenost retaze od voditky presmyku tiez.
Pozri aj http://blog.fairwheelbikes.com/reviews-and-testing/road-bike-crank-testing/ Kluky z tvojho vyberu tam niesu, no je vidno, ze rozdiely priehybu su pri sucasnych modeloch kluk relativne male.