Boze klud, nejaky tunajsi pravnik ti urcite odpovie (snad tu nejaky je, na bikefore by si uz davno mal odpoved).
Ma tvoj brat trvaly pobyt tam kde ty?
Je tiez dobre mat od vsetkych drahych veci blocky.
Ak ti tie veci aj zhabu, urcite im v tom nebran, to by si dopadol zle. Da sa proti tomu branit az nasledne a ziadat o vylucenie z exekucie. http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-kazdeho/v/vylucenie-veci-z-exekucie-najcastejsie-otazky.html
Nie, len exekúcia môjho brata ohrozuje môj majetok hlavne sa bojím o bicykle a elektroniku...
Ak bývate pod jednou strechou, tak máš pravdu. Zabavia čokoľvek v mieste jeho bydliska a potom sa dosť ťažko rieši,že “toto bolo bratove, mamine atď”. Spletitá téma...
Včera mi jeden chlap ( vlastne 29 ročný mladík jazdiaci od 9 rokov) niekoľko minút opisoval, ako mu pri akrobacii ušiel bike, ako sa mu noha zakliesnila do prekážky, ako sa mu noha krútila, trhali väzivá, lámali kosti okolo kolena, ako už nemal chodiť, ako jeden a pol roka tvrdo rehabilitoval, ako dodnes nosí ortézu, a ako znova rád jazdí na bajku, aj keď už neskáče. A tak si hovorím, nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie..
Chlapci, 10násobné prekročenie limitov "pre bežných ľudkov" vám nič neurobí - v podstate je to to čo my čo máme RTG ... no, momentálne za chrbtom (a nejaké tie rádionuklidy na stole) máme normálne povolené. Aby ste mali vôbec nejakú zmenu na krváku, potrebujete asi 0,05 Sv jednorazovo. Ak to máte per partes, tak to orga(ni)zmus opravuje, aniž by to kohokoľvek zaujímalo.
Pokiaľ nemáte smolu a nemáte pošahané niektoré korekčné mechanizmy. Potom ale zle skončíte tak ako tak a pravdepodobne (takto vznikajú detské zhubné ochorenia - tie sú napospol na genetickom základe) ste už po nejakej tej liečbe, alebo vás už vyfúklo komínom krematória, prípadne ste už preexpirovaný worm food a skeletizovaná korpsa. Ramon1 vždy som obdivoval odvahu lekárov, že ožiaria chorého s "rakovinou" dávkou, ktorú keby dali celotelovo a naraz, tak je z toho istá smrť
kriste pane tulenik melies hnede belgicke, doucit, lebo zjavne nevies aka je letargicka davka a uz nie toboz stochasticka..... ziadnych okamzitych 50milikov sa Ti na KO=krvnom obraze neprejavi,takze tu nesir poplasne spravy
a darmo sa tu odvolavas na nejakého bezneho dochturka apod. ti vedia o tom hovno makove, niektori ani klasicky diferencial nevedia zhodnotit,nieto biologicke ucinky radiacnej zataze
pre informaciu: limit pre pracovnika so ziarenim je 50mSV/1rok s moznou jednorazovou dávkou az 100mSV/5 rokov
bezne davky EU ludi je stanovenych podla ICRP na 2,4mSV/1rok
par info:
1 let WIEN-NY obdrzi clovek cca 0,15mSV
1RTG pluc 1,4 mSV
1RTG zaludka 2,4mSV
1RTG criev 4mSV
prirodne radiacne pozadie cloveka vo vybranej casti Iranu je cez 400mSV/1rok a Brazilii 150mSV/1rok
podla tvojej vymyslenej teorie by ludia v Irane a Brazilii mali "ine" krvne obrazy,kde su pokial viem, najvyssie prirodne radiacne pozadia na svete .. a prekracuju Tvoje hodnoty
a zase sme sa dostali niekde,kde nevedomy clovek je lahko ovplyvnitelny a tieto nebezpecne spravy od niekoho,kto sa tu javi ako odbornik,ze ma radionuklidy za chrbtom na stole a nepozna vyhlasku a normativy je suce na preverenie
ja viem,ze ked tu zacnes pisat odborne staze,niekto ti to bude zrat,ale nie vsetci sme tu vychodili ako sa vravi druhu ludovu a su tu ludia dokonca aj ludia z Uradu Jadrového Dozoru napr.vid CraObs
pikoska: taky let na mesiac,myslim posadku Apollo 14,ktora tam pobudla najdlhsie az 33,5hodiny na mesiaci,z toho 9 hodin na povrchu=cely let trval skoro 11dni dostali efektivnu davku cca 5 mSV
vela ludi chce vediet,ze preco astronauti,resp. kozmonauti vedia prezit vystupy do kozmu apod. Najvacsi problem pri lete na Mars a pobyt na nom bude mat presne toto kozmicke ziarenie a z toho plynuci davkovy ekvivalent
vystup do kozmu dosahuje davkovy ekvivalent na krvotvorne organy cca 600mSv/1rok, povrch Marsu ma cca 120mSV/1rok .. pri slnecnych erupciách to moze byt daleko nebezpecnejsie ... Taka erupcia z roku 1972 dosiahla vo volnom priestore az 4000 mSV/1rok
efektivna davka pri morskej hladine je 0,3 mSV/1rok a v 3km vyske az 1mSV/1rok,cize s rastúcou vyskou stupa aj EDavka
Áno, udáva sa, že hematopoetický syndróm začína byť viditeľný od 200 mSv. Na druhej strane som narazil viackrát na tvrdenie, že sa prvé zmeny na krváku dajú zbadať už pri 50 mSv, keď sa mi podarí vyštrachať z hlbín harddisku článok, pripojím. A takisto si nemyslím, že by som šíril poplašné správy, súc sám rádiofóbie veľký odporca
co som vytiahol stare WANO a MAAE prednasky,tak klasicka BUDIS mineralka, kedze vnutrornu kontaminaciu je potrebne sledovat z hladiska radionuklidu 40K draslika+radionuklidy toria a uranu.... (v ludskom tele to je pri rovnovazne koncentracii vsetko OK= vstupy potravin,vzduchu,vody vs vystupy vylucovanim+vlastnym rozpadom) obsahuje cca 50mg/1L a ten ma aktivitu cca 1,5 Becquerel na 1 liter ... legislativa hovori o 40K ako rádioaktívnom ziarici pri hodnotách nad 100Bq/g
tulenik mna a podobných tymto co si napisal neoblbnes,lebo ani ako pracovnik s rádionuklidmi,ktore mas za chrbtom neovladas atomovy zakon+vyhlasky
Tak ako sorry ale nehovorím náhodou o možnosti vôbec niečo z krváku zistiť od 50 mSv jednorazovo, teda nie za rok? Môj príspevok z 21.12.2017 - 14:26:04 zjavne kľúčové slovo "jednorazovo" obsahuje a editovaný rovnako zjavne nebol. Vlastne je to presne ten čo si zacitoval.
Verím, že sú tu jedince (pre)motivované ma takpovediac chytiť, ale tentoraz si proste zabudol niečo poriadne prečítať.
A dokonca je tam aj čarovná vetička, hneď nasledujúca, o tom, že takéto prdy organizmus spracúva bez toho, aby o tom niekto niečo vedel.
Zaujímavý záver, na to si ako došiel?
Tak ako neexistuje nijaká mysteriózna "nechémia", neexistuje ani nijaká mysteriózna "nerádioaktivita" - že sa s tým nejakí grínpisáci nevedia zmieriť, spadá už skôr do psychiatrie, než do jadrovej fyziky
BTW značnú časť dávky, ktorú za rok dostaneš, dostaneš sám od seba - a vyššie canopusom spomenutý 40K je tam hlavný pôvodca 0,012 % všetkého draslíka na Zemi a aj v tebe (draslík tvorí asi 2 % hmotnosti človeka) je spomínaný nuklid s polčasom rozpadu nejakých 1,27.10^9 rokov. Inak celkom dôležitý prvok pre rádioizotopové datovanie (kreacionisti začínajú škrípať zubami) a navyše multitalent (rozpadá sa rovno tromi spôsobmi).
Vo víne coby produkte o.i. aj fotosyntézy máš nielen 40K, ale aj 14C, ktorý v tej budiž budiš bude prítomný pomenej (koľko ho tam je, toť otázka... do akej miery je ten CO2 v nej "podzemného" pôvodu a do akej miery sa vymení so vzdušným CO2 - na druhej strane v atmosfére a celej biosfére je obsah "fixný", okolo 1 ppb z celkového obsahu uhlíka, BTW ďalší "časomer", tentokrát skôr pre archáčov, než pre geológov). O environmentálne podmienených kravinách (tým sa nemyslia "znečistenia", ako toto slovo možno dešifruje bežný človek, ale to, čo je prítomné v miestnom prostredí) nehovoriac.
Nepomôžeš si a sťažuj sa matke prírode, že stabilných (akože - ja by som skôr povedal s ťažko merateľným polčasom rozpadu) jadier je drvivá menšina
aaaj keď vďaka destilácii sa časti toho draslíka zbavíš ale stále 14C, 3H...
Hm, veľmi smutné.
Ja som takto v lete prišiel o veľmi dobrého kamaráta. Stále je v mojich myšlienkach. Zvláštne, ale myslím na neho denne. Oveľa častejšie, ako keď žil.
Aj títo budú rovnako niekomu chýbať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ma tvoj brat trvaly pobyt tam kde ty?
Je tiez dobre mat od vsetkych drahych veci blocky.
Ak ti tie veci aj zhabu, urcite im v tom nebran, to by si dopadol zle. Da sa proti tomu branit az nasledne a ziadat o vylucenie z exekucie.
http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-kazdeho/v/vylucenie-veci-z-exekucie-najcastejsie-otazky.html
Ak bývate pod jednou strechou, tak máš pravdu. Zabavia čokoľvek v mieste jeho bydliska a potom sa dosť ťažko rieši,že “toto bolo bratove, mamine atď”. Spletitá téma...
Pochybujem, ze pri tych milionoch exekucii maju prave oni cas bikovat. Ale drzim palce.
Pokiaľ nemáte smolu a nemáte pošahané niektoré korekčné mechanizmy. Potom ale zle skončíte tak ako tak a pravdepodobne (takto vznikajú detské zhubné ochorenia - tie sú napospol na genetickom základe) ste už po nejakej tej liečbe, alebo vás už vyfúklo komínom krematória, prípadne ste už preexpirovaný worm food a skeletizovaná korpsa.
Ramon1 vždy som obdivoval odvahu lekárov, že ožiaria chorého s "rakovinou" dávkou, ktorú keby dali celotelovo a naraz, tak je z toho istá smrť
kriste pane tulenik melies hnede belgicke, doucit, lebo zjavne nevies aka je letargicka davka a uz nie toboz stochasticka..... ziadnych okamzitych 50milikov sa Ti na KO=krvnom obraze neprejavi,takze tu nesir poplasne spravy
a darmo sa tu odvolavas na nejakého bezneho dochturka apod. ti vedia o tom hovno makove, niektori ani klasicky diferencial nevedia zhodnotit,nieto biologicke ucinky radiacnej zataze
pre informaciu: limit pre pracovnika so ziarenim je 50mSV/1rok s moznou jednorazovou dávkou az 100mSV/5 rokov
bezne davky EU ludi je stanovenych podla ICRP na 2,4mSV/1rok
par info:
1 let WIEN-NY obdrzi clovek cca 0,15mSV
1RTG pluc 1,4 mSV
1RTG zaludka 2,4mSV
1RTG criev 4mSV
prirodne radiacne pozadie cloveka vo vybranej casti Iranu je cez 400mSV/1rok a Brazilii 150mSV/1rok
podla tvojej vymyslenej teorie by ludia v Irane a Brazilii mali "ine" krvne obrazy,kde su pokial viem, najvyssie prirodne radiacne pozadia na svete .. a prekracuju Tvoje hodnoty
a zase sme sa dostali niekde,kde nevedomy clovek je lahko ovplyvnitelny a tieto nebezpecne spravy od niekoho,kto sa tu javi ako odbornik,ze ma radionuklidy za chrbtom na stole a nepozna vyhlasku a normativy je suce na preverenie
ja viem,ze ked tu zacnes pisat odborne staze,niekto ti to bude zrat,ale nie vsetci sme tu vychodili ako sa vravi druhu ludovu a su tu ludia dokonca aj ludia z Uradu Jadrového Dozoru napr.vid CraObs
pikoska: taky let na mesiac,myslim posadku Apollo 14,ktora tam pobudla najdlhsie az 33,5hodiny na mesiaci,z toho 9 hodin na povrchu=cely let trval skoro 11dni dostali efektivnu davku cca 5 mSV
vela ludi chce vediet,ze preco astronauti,resp. kozmonauti vedia prezit vystupy do kozmu apod. Najvacsi problem pri lete na Mars a pobyt na nom bude mat presne toto kozmicke ziarenie a z toho plynuci davkovy ekvivalent
vystup do kozmu dosahuje davkovy ekvivalent na krvotvorne organy cca 600mSv/1rok, povrch Marsu ma cca 120mSV/1rok .. pri slnecnych erupciách to moze byt daleko nebezpecnejsie ... Taka erupcia z roku 1972 dosiahla vo volnom priestore az 4000 mSV/1rok
efektivna davka pri morskej hladine je 0,3 mSV/1rok a v 3km vyske az 1mSV/1rok,cize s rastúcou vyskou stupa aj EDavka
tulenik mna a podobných tymto co si napisal neoblbnes,lebo ani ako pracovnik s rádionuklidmi,ktore mas za chrbtom neovladas atomovy zakon+vyhlasky
Verím, že sú tu jedince (pre)motivované ma takpovediac chytiť, ale tentoraz si proste zabudol niečo poriadne prečítať.
A dokonca je tam aj čarovná vetička, hneď nasledujúca, o tom, že takéto prdy organizmus spracúva bez toho, aby o tom niekto niečo vedel.
Tak ako neexistuje nijaká mysteriózna "nechémia", neexistuje ani nijaká mysteriózna "nerádioaktivita" - že sa s tým nejakí grínpisáci nevedia zmieriť, spadá už skôr do psychiatrie, než do jadrovej fyziky
BTW značnú časť dávky, ktorú za rok dostaneš, dostaneš sám od seba - a vyššie canopusom spomenutý 40K je tam hlavný pôvodca
Vo víne coby produkte o.i. aj fotosyntézy máš nielen 40K, ale aj 14C, ktorý v tej budiž budiš bude prítomný pomenej (koľko ho tam je, toť otázka... do akej miery je ten CO2 v nej "podzemného" pôvodu a do akej miery sa vymení so vzdušným CO2 - na druhej strane v atmosfére a celej biosfére je obsah "fixný", okolo 1 ppb z celkového obsahu uhlíka, BTW ďalší "časomer", tentokrát skôr pre archáčov, než pre geológov). O environmentálne podmienených kravinách (tým sa nemyslia "znečistenia", ako toto slovo možno dešifruje bežný človek, ale to, čo je prítomné v miestnom prostredí) nehovoriac.
Ale do páleného sa nám neserte
aaaj keď vďaka destilácii sa časti toho draslíka zbavíš
Ja som takto v lete prišiel o veľmi dobrého kamaráta. Stále je v mojich myšlienkach. Zvláštne, ale myslím na neho denne. Oveľa častejšie, ako keď žil.
Aj títo budú rovnako niekomu chýbať.