Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ale automat ti spraví cremu aj keby si tam dal vylohovany sáčok z čaju, tam sú pressurized sitka takže neporovnavat. Chuť je však rozdielna, však?

S tým nemôžem súhlasiť, tiež som sa musel s nastavením vyhrať aby som dosiahol tu spomínanú krému a aj chuť. Keby som to nechal nastavené tak ako doporučovali z výroby, tak sa to veľmi káve nepodobalo. Tam bol jediný problém, že sa nedal mlynec nastaviť na ešte jemnejšie mletie, lebo už to čerpadlo nepretlačilo, a tak čas extrakcie bol kratší (15"-20"). Napriek tomu bola kréma taká ako som vyššie popisoval. ;)
Zobraziť komentár 28.12.2017 - 19:17:55
00
Tak som to poznal aj ja - nadupať páku, lebo vysoký stupeň jemnosti namletej kávy už nepretlačilo čerpadlo. Radšej teda o gram viac kávy, poriadny tamping - ale ... zas, extrakt bol surovejší chuťou, aj silnejší,. Z espressa teraz - z menej gramov kávy mám kultúrnejší produkt extrakcie. No - a nastaviľ mlynček - jemnosť mletia, gramy a čas , to som tu už spomenul. Ráta sa mi, ak z piatich po sebe idúcich porcií /shotov ?/ mám čo najpresnejšie priebehom, konzistenciou extraktu a produktom v šálke.
Zobraziť komentár 28.12.2017 - 20:00:45
00
... aha _ nedopísal som, tak ak mám z piatich - 3 - 4 čo najrovnakejšie, niekedy len dve!!
Zobraziť komentár 28.12.2017 - 20:08:48
00
pasta Za koľko sekund a koľko gramov kávy na jednu porciu Ti pomelie mlynec (pokiaľ viem máš tiež F4E Nano)?
Zobraziť komentár 28.12.2017 - 20:21:10
00
luper, ako písal ivan.p, automaty majú pretlakové "misky" aby vyrábali krému, používajú sa tiež aj na jednoduchých pákovkach. Porovnanie krémy pressurized vs. non-pressurized baskets napr. tu
.
Zobraziť komentár 28.12.2017 - 20:35:54
00
arrow_leftluper napísal:
... Neviem či by nepomohlo mlieť na hrubšie a použiť nižší tlak čerpadla, čím dosiahnem aj správnu dĺžku extrakcie a možno aj bohatšiu krému. ...

Z mojej starej korespondencie z februara 2014 s inym majitelom Bezzera Unica, na ktoru som si spomenul a vytiahol z e-mailu:
"Prestavil som OPV presne o 1 otacku, na slepej miske je to o chlpok viac, ako 10 bar, ale chcel som nechat OPV na -1 otacke. Co ma vsak prekvapilo, kavu musim mliet jemnejsie, ako som mlel pri 12 bar den pred tym! Alebo je to cerstvou svetlo prazenou kavou, ktora meni este vlastnosti zo dna na den???"
Ine detaily si uz nepamatam, ani vysvetlit nedokazem. Ak sa vsak chces bavit s OPV, poskusaj ... :)
Zobraziť komentár 28.12.2017 - 20:47:51
00
TO LUPER - tak toto prudko závisí od kávy, jej čerstvosti, suchého - alebo nie optimálne suchého stavu, parameter čas mletia a aj jemnosť korigujem, to sú spomínané odchýlky, kým si vyregulujem gramy a čas a tampovanie. Pripravujem sebe a prísediacim cca 5 - 8 káv denne, tak mi všetko nejekú tú porciu trvá. Myslím si, že zrniečka a desatinky sekund by vedľa seba stojace F4n z identickej kávy pripravili s odchýlkou a bolo by treba korigovať.
Zobraziť komentár 28.12.2017 - 20:56:41
00
peterg Toto je extrém, ja hovorím o normálnej kréme, ktorá je vyextrahovaná z arabiky a má orieškovú farbu prípadne tzv. tigrovanie a hrúbku cca 5-6mm. ;) V automate je hlava s piestom a sitkom, tá sa pri mletí kávy presunie do vertikálnej polohy a piest je v spodnej polohe aby sa válec naplnil kávou. Potom sa hlava sklopí asi do polohy 60°, piest stlačí kávu, nasleduje predinfúzia a po chvili je tlačená voda cez piest (jeho vrchná strana je plech s mikro dierkami) do stlačenej kávy. Po extrakcii klapka nad piestom zmetie puk do odpadovej nádoby. :)
peterg Určite to vyskúšam a dám vedieť, veď pootočiť skrutkou nie je taký problém. :) Keď to nebude fungovať ľahko to vrátim späť. ;)
pasta Dík za report. :)
Zobraziť komentár 28.12.2017 - 21:11:24
00
Gardelli ma novú limitku ... 93,5 iba za 20 € !!!

Zobral by som 3-4 ks , chce sa niekto pridať ?

https://shop.gardellicoffee.com/products/mzungu-project-uganda
Zobraziť komentár 29.12.2017 - 19:42:05
00
Uz som ju objednal tu http://shop.homebarista.sk/index.php?route=product/category&path=33_29
Zobraziť komentár 29.12.2017 - 22:19:12
00
Nic nenašlo ... HB je celkom v pohode , len ceny ma trosku mimo ... kupujem od neho len ak ma už Gardelli aj ini vypredaný mnou požadovaný produkt

Hartmann u Gardelliho 20€ u neho 24€ , Gesha Village +6€ a poštovné k tomu ...
Zobraziť komentár 29.12.2017 - 22:32:37
01
Nenaslo lebo som s nim vcera volal a akurat posielal objednavku.Uvidime aka bude cena objednal som jedno balenie
Zobraziť komentár 29.12.2017 - 23:09:41
00
rasto, cim to je, ze Ta kava od Gardelli tak zaujala? Prve indicie neboli nejak optimisticke... ;) Zmena kavovej orientacie? Aj Geisha od LaCabra, co Ti chutila, je uplne nieco ine, ako city roast (dnes som ju nacal, zatial ladim (len 2 kavy), ale javi sa vynikajuco).
Zobraziť komentár 30.12.2017 - 00:27:01
00
Pomaly sa držiak kryštalizuje, ešte trochu brúsenia, leštenia, zahĺbovania, lisovania, zvárania (dúfam, že to zvárač nedo*ebe), po zváraní ešte finálne vonkajšie brúsenie a leštenie po obvode, a snáď niečo z toho bude. Celkom dosť (veľa) normohodín... :)

Prílohy:

IMG_5691.JPG
IMG_5691.JPG 666.92 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down

IMG_5694.JPG
IMG_5694.JPG 708.38 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

IMG_5697.JPG
IMG_5697.JPG 559.38 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down

IMG_5698.JPG
IMG_5698.JPG 494.66 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up3thumb_down

Zobraziť komentár 30.12.2017 - 14:19:22
02
peterg :y: :clap:
Zobraziť komentár 30.12.2017 - 15:21:30
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up