Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftluper napísal:
scarinko V Casa del Caffe majú dosť veľký výber ale musím Ťa vopred upozorniť, že to nie je lacná záležitosť. ;)

Ano videl som ich tam ked som tam posledne bol na kavu. Dal som costa ricu a bola super. Pani baristka konecne vedela co robi a kavicku som si vychutnal. Skoda len ze maju len na stojaka. Ceny som si mrkol uz na gastre v inchebe a akceptujem ich. Mozno by aom ich dostal na sviatok. Vo stvrtok mam narodky tak mozno. Cital som ze je lepsie ked maju sialky vajickove dno a ze ten ich porcelan je kvalitny.
Zobraziť komentár 06.02.2018 - 22:15:03
00
arrow_leftrasto napísal:
Scarinko nemat doma asi 30 salok tak idem do tejto
http://brewbar.sk/product/salka-notneutral-espresso-90ml

scarinko nepocuvaj ho, tu mas super hrubostennu salku na espresso od Nuova Point https://www.ekavickar.sk/nuova-point/palermo-espresso-55ml/ :) Overene praxou!
Zobraziť komentár 06.02.2018 - 22:35:49
00
arrow_leftrasto napísal:
Peter uz sa mi nechce riesit komplikovanu dostupnosti kavy. Na Slovensko nechce stale posielat jeho rozhodnutie akceptujem ho a zariadil som sa a naozaj tie svetlajsie prazene kavy mi naozaj zachutili.
luper neboj prepijes sa k tomu aj ty....

Rasto, ale ved ja som len rad, ze pribudla dalsia ovecka ...
Zobraziť komentár 06.02.2018 - 22:37:24
00
arrow_leftpeterg napísal:
scarinko nepocuvaj ho, tu mas super hrubostennu salku na espresso od Nuova Point https://www.ekavickar.sk/nuova-point/palermo-espresso-55ml/ :) Overene praxou!

Dik za tip, tie mozno tiez zaobstaram, cena paradna. Len co hovoris na tie ancap? Paci sa mi ta grafika na nich ale nechcem kupovat zle len koli designu ale chcel by som nieco pekne.
Zobraziť komentár 06.02.2018 - 22:44:51
00
Nic nehovorim. Ancap je znacka, rovnako tak Nuova Point. Ak sa Ti paci Ancap, kup si Ancap. Ja mam na krasu a 16g single Walkuere Rossi (siroka salka, nie je problem sa strafit aj z velkej misky a bottomless paky) a na maly singel 7 - 12g Nuova Point, lebo paradne drzia teplotu (ale maly priemer hore, takze z velkej misky a bottomless paky je problem). Pri vypustovej pake je to jedno.
Zobraziť komentár 06.02.2018 - 22:51:33
00
Vidis, to som sa chcel opytat. Z takych mnozstiev ako 14g, 16g alebo 20g rovbite tiez 25-30ml alebo sa aj mnozstvo zdvojnasobuje a teda asi aj cas ci nie?
Zobraziť komentár 06.02.2018 - 22:58:24
00
Cas stejny, za seba: mnozstvo podla chuti (10g/15-18ml, 12g/18-20ml, 16g/25-30ml).
Zobraziť komentár 06.02.2018 - 23:03:12
00
A ked robis dve espressa naraz a chces mat 2x25-30ml. Paka ma dvojitu vypust. Predpokladam ze mnostvo cca 2x7-10g ale cas neviem.
Zobraziť komentár 06.02.2018 - 23:04:40
00
20-22gr kávy/2x20-25ml gramov extraktu/28-32"/...sitko 20-25 gramové napr LM/VST
Zobraziť komentár 06.02.2018 - 23:15:40
00
Neviem ake sitko je default u silvie, pisu len ze 2porciove
Ked tak rozmyslam tak to ale bude chciet hrubsie mletie ak ma natiect 2x tolko extraktu za rovnaky cas ci nie? Alebo su len vacsie dierky v sitku?
Zobraziť komentár 06.02.2018 - 23:25:07
00
Stale som hovoril o jednom. Ak dve, cas stale rovnaky (25 - 30s), kava ca. 18 - 24g, extrakt 2x25ml.
Zobraziť komentár 06.02.2018 - 23:27:37
00
Nie vacsie, to by prepadavala kava, ale viac dierok. Logika...
Zobraziť komentár 06.02.2018 - 23:28:57
00
Ako mam za rovnaky cas ziskat dvojnasibny objem extraktu? Predpokladam ze tym ze dam viac kavy do sitka to nebude pri zachovani rovnakych podmienok ako pri single shot.

Edit: cize je to len viac dierkami? Tak potom ok.
Ja som predpokladal ze aj pri single sitku su dierky po celom dne ale asi nie :)
Zobraziť komentár 06.02.2018 - 23:30:30
00
rasto ja som uz dostal 2 zasielky domov, cize je to vec dohody.
Zobraziť komentár 07.02.2018 - 05:56:22
00
Cas stejny, za seba: mnozstvo podla chuti (10g/15-18ml, 12g/18-20ml, 16g/25-30ml).

20-22gr kávy/2x20-25ml gramov extraktu/28-32"/...sitko 20-25 gramové napr LM/VST

tak ako napísal Peter a Ramon a podľa chuti, ale vždy za stejný čas 25"-30" plus mínus fúz. ;)
scarinko či jedno alebo dvoj a sitko nerieš, vždy je podstatný čas a hrúbka mletia a množstvo kávy. Čím jemnejšie tým pomalšie a opačne, čím hrubšie tým rýchlejšie s priamou úmerou k množstvu kávy a počtu dier v sitku a ostatné bla bla bla. :)
P.S.: Sitko rieš len podľa toho aká kvalita a gramáž Ti vyhovuje. ;) Myslím si, že o sitkách tu bolo už napísane dosť, takže máš z čoho čerpať. :)
Na obrázku je extrakcia z 12g kávy G. :D

Prílohy:

Extrakt12g.JPG
Extrakt12g.JPG 568.84 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 07.02.2018 - 07:23:25
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up