Ako vybrať správnu velkosť rámu. Mám starší bike kde velkosť rámovej trubky je 550 mm. Je mi malý. Mám výšku 185 cm. Chcel by som kúpiť rám Pinarello FP1 alebo od Colnaga ARTE ale nechcem sa popáliť pri výbere velkosti. Odporúčali mi FP1 velkosť 58(klasika) a to Colnago mi vychádza až 56s. Vie mi to niekto odobriť ??? )))
Ta tabulka geometrie je spravna. A tu je nejaka diskusia. https://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=0&f=174&t=1129029&i=0
Podla prispevkov to vyzera, ze v porovnani s vacsinou inych znaciek je tento Cube trochu mensi. Rozhodne bude zalezat aj na tvojich telesnych proporciach - pomer dlzky trupu a dolnych koncatin. Zalezi i na tebe, aky posed preferujes, ci skor endurance - vystretejsi, ci race - nizsie polozeny trup. Foto dost skresluje, kedze bajk je foteny skor zozadu pod uhlom.
Ak je to r. 2014, komplet na Shimano 5700, povodne diely bez nejakych vacsich upgradeov, tak je to trosku drahe na moj vkus.
Ahojte. Chcem si kúpiť canyon endurace cf sl disc 7.0 a nie som si istý veľkosťou. Výška postavy 178 inseam 83, podľa canyonu je to S. Nemáte niekto podobné miery. Ďakujem
Caute, chystam sa kupit si prvy road bike. Pravdepodobne https://www.canyon.com/sk/road/endurace/endurace-al-8-0.html . Pri mojej vyske 194cm ( 91cm vnutorna strana nohy ) mi vyrobca cez chat odporucil 2XL ram. Mate niekto skusenosti s tymto rozmerom, bicyklom? Dakujem za kazdu jednu radu!
Ahojte, mám 167 a kúpil som si Canyon endurace vo veľk. XS. Orr: kúp kľudne S, myslím si, že je to tvoja veľkosť. Vychádzajte z canyonáckej tabuľky.
PS: môžem odfotiť môj bicykel, a budeš mať trochu prehľad vo veľkosti rámu XS a polohou sedadla pre moju výšku (pripočítaš tých 5 cm k tvojmu sedadlu)
Myslím, že rada kúpiť S je "trošku" od veci. CANYON má jedinú nevýhodu: ak nemáš šťastie na test day, kupuješ mačku vo vreci. Silne odporúčam ísť na ten test day.
Nejak sa neviem rozhodnút ,či by bol lepší 53 alebo 56.Mam 177cm a momentalne mam 54ku rám(ctm blade 2017) kde je sedlova 520mm a horna ramova 545mm,pričom som ešte menil predstavec za kratši s 90mm na 80mm
Tá 56ka mi príde dlha a 53ka zas prikrátka,resp sedlova je tam 470mm co sa bojim ci to nieje moc nizko.najlepšie by bolo určite skusit oba niekde ,ale každopádne by som vedel rad aj nejaky názor.Ja sa viac priklanam k 53ke a ked tak dat sedlovku s offsetom a dlhši predstavec.Vdaka za tipy!
No každopádne geo má tú istú čo som pozeral na Cube ,keď si porovnám axial wls c62 a after c62 ,nevidím rozdiel takže ci to je dámske alebo nie 😁 okrem toho moje MTB je ževraj tiež dámske 😁 aspoň to tak prezentovali na CZ webe v teste
Ahojte. Chcem si kúpiť canyon endurace cf sl disc 7.0 a nie som si istý veľkosťou. Výška postavy 178 inseam 83, podľa canyonu je to S. Nemáte niekto podobné miery. Ďakujem
Cauko, na meriam 176cm a mam S-ko, uplne sedi ako prdel na serbel 🙂
pred rokom som kúpil krossový Tranz 2.0 veľkosť 21", meriam 188 cm tak som to vzal tabuľkovo... že k tomu 21" rám... (neviem ako sa merajú nohy, odkiaľ kam )
na jar som menil sedlo a trošku sa "hral" s nastavením predstavca - išiel nižšie (vybral som krúžky), potom som predstavec otočil smerom dolu, aby boli riadítka čo najnižšie, ale aj tak sa mi zdá že sú vysoko ale celkovo je pocit zo sedenia a jazdy dobrý... sedlo pomohlo
potom som posunul sedlo smerom dopredu aby pocit je ešte lepší... teraz brat rozmýšľa, že by si kúpil niečo, má 193 cm a mňa tak napadlo, že by som mu posunul ten môj a ja by som možno kúpil to isté akurát v 19"
a sa chcem vlastne opýtať, že ako pocítim ten 5 cm rozdiel vo výške trubky sedla, čo som pozeral na stránkach ctm, tak je to rozmer "D", a rozmer "C" je o 1,5 cm menší, čo by vlastne vyriešilo to posunuté sedlo, teda vlastne by ho nebolo treba posúvať dopredu ako na 21"...
či to má zmysel vôbec celé riešiť... alebo aj tých pár cm vie spraviť takú zmenu posedu...
a chcem sa spýtať, v záložke "size advice" treba zadať výšku a inside leg dimension barefooted - chápem správne, že stojím bosý na podlahe a meriam po vnútornej strane stehna až kam sa dá
tam mi presne vyšlo, že podľa výšky by to mal byť 21" rám, ale podla vnútornej dĺžky nohy by to mal by 19,20" rám a kľuky 175 mm
v druhej záložke "bike fitting" sa zasa noha meria od podlahy k bedrovému kĺbu z vonkajšej strany, ésli tomu dobře rozumím teda...
a tam je posledná položka Preferred level of handlebars below the saddle level - je to miera, o koľko je nižšie stred volantu voči sedlu?
EDIT: a keby blbec lepšie kukal, tak je tam aj česká vlaječka
vidím to tak, že dneskaj mi bude treba metre, cólštoky, šubléry a iné krajčírske metre
Ahojte CMko na vysku 165-166cm? Kupila som vcera 17ku, len sa bojim ci som spravila dobre-panksa verzia, ci som nemala zobrat 15ku. Chcm dat aj detsku sedacku dozadu. Trubku mam tesne pod zadkom Vdaka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Podla prispevkov to vyzera, ze v porovnani s vacsinou inych znaciek je tento Cube trochu mensi. Rozhodne bude zalezat aj na tvojich telesnych proporciach - pomer dlzky trupu a dolnych koncatin. Zalezi i na tebe, aky posed preferujes, ci skor endurance - vystretejsi, ci race - nizsie polozeny trup. Foto dost skresluje, kedze bajk je foteny skor zozadu pod uhlom.
Ak je to r. 2014, komplet na Shimano 5700, povodne diely bez nejakych vacsich upgradeov, tak je to trosku drahe na moj vkus.
Spomínaný rám bol TREK veľk.48. Teraz mám rám 50ku a je pre mňa akurát. Dodám, že 52ku by som už mal priveľkú.
PS: môžem odfotiť môj bicykel, a budeš mať trochu prehľad vo veľkosti rámu XS a polohou sedadla pre moju výšku (pripočítaš tých 5 cm k tvojmu sedadlu)
Nejak sa neviem rozhodnút ,či by bol lepší 53 alebo 56.Mam 177cm a momentalne mam 54ku rám(ctm blade 2017) kde je sedlova 520mm a horna ramova 545mm,pričom som ešte menil predstavec za kratši s 90mm na 80mm
Tá 56ka mi príde dlha a 53ka zas prikrátka,resp sedlova je tam 470mm co sa bojim ci to nieje moc nizko.najlepšie by bolo určite skusit oba niekde ,ale každopádne by som vedel rad aj nejaky názor.Ja sa viac priklanam k 53ke a ked tak dat sedlovku s offsetom a dlhši predstavec.Vdaka za tipy!
https://www.canyon.com/en-sk/road/endurace/endurace-cf-sl-disc-8-0-di2.html
Cauko, na meriam 176cm a mam S-ko, uplne sedi ako prdel na serbel 🙂
na jar som menil sedlo a trošku sa "hral" s nastavením predstavca - išiel nižšie (vybral som krúžky), potom som predstavec otočil smerom dolu, aby boli riadítka čo najnižšie, ale aj tak sa mi zdá že sú vysoko
potom som posunul sedlo smerom dopredu aby pocit je ešte lepší... teraz brat rozmýšľa, že by si kúpil niečo, má 193 cm a mňa tak napadlo, že by som mu posunul ten môj a ja by som možno kúpil to isté akurát v 19"
a sa chcem vlastne opýtať, že ako pocítim ten 5 cm rozdiel vo výške trubky sedla, čo som pozeral na stránkach ctm, tak je to rozmer "D", a rozmer "C" je o 1,5 cm menší, čo by vlastne vyriešilo to posunuté sedlo, teda vlastne by ho nebolo treba posúvať dopredu ako na 21"...
či to má zmysel vôbec celé riešiť... alebo aj tých pár cm vie spraviť takú zmenu posedu...
http://www.setthebike.com/size-advice
a chcem sa spýtať, v záložke "size advice" treba zadať výšku a inside leg dimension barefooted - chápem správne, že stojím bosý na podlahe a meriam po vnútornej strane stehna až kam sa dá
tam mi presne vyšlo, že podľa výšky by to mal byť 21" rám, ale podla vnútornej dĺžky nohy by to mal by 19,20" rám a kľuky 175 mm
http://www.setthebike.com/bike-fit-calculator
v druhej záložke "bike fitting" sa zasa noha meria od podlahy k bedrovému kĺbu z vonkajšej strany, ésli tomu dobře rozumím teda...
a tam je posledná položka Preferred level of handlebars below the saddle level - je to miera, o koľko je nižšie stred volantu voči sedlu?
EDIT: a keby blbec lepšie kukal, tak je tam aj česká vlaječka
vidím to tak, že dneskaj mi bude treba metre, cólštoky, šubléry a iné krajčírske metre