Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Takze , než došla tvoja odpoved a keďže som povestný svojou netrpezlivosťou spravil som u Melči v Tidaka objednávku ... 9,5 aj 12 gramovku . Taktiež Stradu 14 a 17 gr .
Zobraziť komentár 25.04.2018 - 18:15:28
00
Keď si objednal IMS The Single H21 a H22,5, tak si spravil dobre. ;)
Zobraziť komentár 25.04.2018 - 18:25:54
00
arrow_leftluper napísal:
Keď si objednal IMS The Single H21 a H22,5, tak si spravil dobre. ;)


Těmi IMS The Single H21... myslíte tyto?

Prílohy:

79F0BA2D-2D62-460D-997E-EB6894D613A5.jpeg
79F0BA2D-2D62-460D-997E-EB6894D613A5.jpeg 22.43 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 25.04.2018 - 20:34:11
00
Je to prvá z ľava, Baristapro má väčší počet dier. ;)

Prílohy:

IMSsingle.jpg
IMSsingle.jpg 323.75 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 25.04.2018 - 20:56:35
00
Super, diky! Tyhle IMS maji v Brně v Hraspu tak si tam zajdu 🙂
Zobraziť komentár 25.04.2018 - 20:59:25
00
Ramon1 Tú VST 14 a 17g by som zobral aj ja ale 14,90€ za dopravu je veľa. ;)
Zobraziť komentár 25.04.2018 - 21:05:27
00
Ináč bol tu dotaz s akými tlakmi pracuje Londinium R ... chlapi nízke , nízke tlaky .

Zobraziť komentár 26.04.2018 - 07:20:36
00
Treba si uvedomiť, že technológia lever vznikla v časoch, keď ešte nepoznali (?) pumpy. Paka (pruzina) musela byt naladena tak, aby obsluha dokazala cely den s tym pracovat. Preto mozno taky tlak. 16 rokov neskor nastupili pumpy, no a v sucasnosti sa lever oprasil znova, v lacnej (Europiccola) a naopak, vo velmi drahej triede. Netreba v tom hladat ziadne woodoo.

Podla dostupnych info z H-B produkcia cremy pada pri tlakoch menej ako 8.0 bar ("Lowering the brew pressure will you a wider margin of error and reduce the possibilities of extracting bitters. Crema production drops off below 8.0 bar, but can produce good flavors and more nuanced espressos. On a related note, spring powered lever espresso machines typically start around 6.0 bar and trail off to 4.0 bar; they produce less crema than pump machines, but the shots are still tasty.") Podla merani vyssi tlak produkuje vo vysledku mensi prietok (!), kava v sitku sa sprava ako dynamicky restriktor. Niektori si dokonca tlak zvysili ("I set my espresso machine's maximum brewing pressure up from 9 bar to 10 bar by adjusting the over-pressure valve ... Some blends respond well to higher-pressure extraction. I especially love the Espresso Delight Blend from Mitalena Coffee as ristretto (the thicker I can draw a shot, the sweeter and more chocolaty it gets). I find that you can get a syrupy body and sweeter taste that lingers in the middle of the palate when pulling at higher pressure"). Autor merani hovori "I also have a hare-brained theory for why espresso seems to come out best around 8-9 bar, but I'll save it for when I can actually prove it (if ever)."

Takze asi nie je mozne exaktne povedat, co je lepsie a co je horsie, skor je to o to, komu co chuti.

Zdoje a merania:
https://www.home-barista.com/knockbox/brew-pressure-and-its-effects-on-espresso-t7690.html
https://www.home-barista.com/tips/playing-with-pump-pressure-part-uno-t4812.html
https://www.home-barista.com/tips/playing-with-pump-pressure-parte-due-t4888.html
Zobraziť komentár 26.04.2018 - 10:56:22
00
Osobne si nemyslím , že sila pružiny bola prispôsobená “ fyzickým schopnostiam “ obsluhujúceho baristu - predsa odbory neboli take silne , aby ich baristicki motroci nejako zvlášť zaujímali , ale skôr prispôsobená “ideálnemu “ výslednému produktu ☕️... momentalne som na svojom R58 na tlaku 8,0-8,5 a vysledny produkt je bohatší chuti , nie chudobnejší v tele a po 8 sekundovej “ aktívnej “ preinfuzii 3 barr rovnomernejšie puk extrahovany . Umožňuje mi to mlieť “ ideálnejšie “ na menej jemno a predtým u svetlo pražených Gardellin typické nevyextrahovane “ zóny “ pozorujem už veľmi zriedkavo ... Takto som postupoval ja osobne , a rum s neskutočnou slivkou v Mzungu-e boli určite intenzívnejšie , horkosť ešte potlacenejsia . Včera som zomlel posledné 200 gramov Mzungu s priateľmi s ktorými ju stále pijeme a boli skutočne v “ šoku “ aká chuťovka zmena sa udiala . Ostatne parametre / teplota , preinfuzia ...atd/ bez zmeny . Skúste , priatelia a o výsledok sa môžte podeliť . No 10 barr je veľa na ?% , 9 barr nie zle , ale u “ citlivejsich a svetlejších “ kav s častejšími “ problémami . Teda aspoň u mna / VST 7,5 gr plnené Gardellinou na 9,5 gr. / . Možno s novými Single IMS 12 a 9,5 sa vrátim s5 na 9 barr . Ale vyššie ani Bohovi :)

A ešte jedno ... rad by som sa tu dozvedel vaše osobne skúsenosti a nie nejaké nič nehovoriace citácie z HB od Džoniho zo strojom a skúsenosťami o hovne ... u mna je budúcnosť v FLAVOR PROFILLING-u ... a tam si bez “ tlaku “
neškrtneš .

A ešte toto ... tvoja posledná citácia commonera Džoniho o plnšom tele a náraste sladkosti pri tlaku vyššou ako je nastavených 9-10 barr je akosi v rozpore so všetkými používateľmi a výrobcami tlakovo profilovaných strojov , ktorí dosahujú danej zmeny práve spomalením prúdu , poklesom tlaku počas extrakcie a jeho aktívnou moduláciou ... čo potvrdzujem aj na mojich produktoch tlačených na Londium R .


Naposledy upravil Ramon1 dňa 26.04.2018 - 12:46:19, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 26.04.2018 - 12:21:20
00
co je lepsie pre mna?
VST 7g + tamper 41mm
alebo
IMS 7/9g + tamper 58,4
Zobraziť komentár 26.04.2018 - 12:41:09
00
Ramon1 je to bar, nie barr, v predchadzajucom prispevku si 4x tukol na displej uplne zbytocne...
Zobraziť komentár 26.04.2018 - 12:44:06
00
co je lepsie pre mna?
VST 7g + tamper 41mm
alebo
IMS 7/9g + tamper 58,4

IMS, ušetríš za tamper. ;)
Zobraziť komentár 26.04.2018 - 12:48:44
00
Marian u mňa na Silvii možnosť a
Zobraziť komentár 26.04.2018 - 12:49:09
00
PhilJ :facepalm: diky , myšlienky na obsah a “barr “ ***** v prediktivnom texte . Asi som to niekedy zle napísal a odvtedy mi to samo “ skáče “ .

scarinko LM 7gr je super ale určite lepšia na tmavšie kavy , ktorých tam dáš 7,5-8 gramov . U svetlejších kde tam napraces 9-10 gr. to už nie je ideálne . Preto som kúpil IMS 9,5 aj 12 gramovku . Ak už máš tamper 58,4 zober 10 gramovku IMS a netreba ti novy tamper za 25-60€

peterg a ešte ďalšia ***** z tvojej citácie ... tlak pod 8 bar zníži krému :D . Jedine tak u vibracnej pumpy , nesprávnom tampingu , distribúcie , mleti atď ... . U rotačnej na R58 kategoricky NIE - vyskúšané !!! Videl si ty aj ostatní moju krému z Londinium R pri tlakoch určite pod 8 barov , skôr okolo 7,5 bar ? Ale možno na Džoni pravdu a bude to len v tej potravinárskej vazelinke ...


Naposledy upravil Ramon1 dňa 26.04.2018 - 13:12:53, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 26.04.2018 - 12:53:57
00
no ja mam zatial len jeden tamper 58,00 ak neratam tu plastovu srandu co bola k silvinke. A teda potrebujem nieco na single shot z bezneho mnozstva kavy (chap 7-9 max 10g) pre neznejsie kavopicky a BFU ktori neznesu moju 15-16g slehu v double sitku. A kedze single sitko default je na psiu rit tak hladam nahradu.
Ten tamper 58,4 by sa ale hodil aj k tomu double co mam kedze 58cka ma volu. Otazka je z coho pojdu stabilnejsie single shoty ci z VST alebo IMS.
Zobraziť komentár 26.04.2018 - 12:57:57
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up