Gemer vždy prekvapí: medzi Turčokom a Nandražom je cesta zároveň korytom potoka. V dĺžke cca 1,5-2 km, s krátkymi prerušeniami. Nebolo to hlboké, max. 20 cm. Dalo sa to celé prejsť, záleží na technike jazdy. Vrchná časť úplne elegantná, v spodnej časti boli aj väčšie kamene. Občas som stratil balans a oprel sa nohou - našťastie ešte stále odolávam nášľapným pedálom a tretrám.
Aku si mal celu trasu ? Po banickych stopach, alebo ruinach straznych hradov z 13st. ?
Po stopách jesenného výjazdu, ktorý šli bobris a kocnere. Chystal som sa ešte na jeseň, ale kým sa dal zlomený prst dokopy tak bolo hore už nie moc dobre. Rest splnený
VF ako vždy splnila očakávania. Parádne výhľady a prostredie, minimum ľudí a pekné chodníčky. Ale to som čakal keď chalani chválili a viem, že radi jazdíme podobné veci.
Nie je tá cesta cez Svidovské sedlo momentálne pre cyklistov uzavretá ?? Dočítal som sa že tam ťažia kalamitné drevo a že sú ponad cestu na viacerých miestach ponaťahované oceľové laná.
Cesta je už vycistena, ťaží sa za potokom. Ale samozrejme to nič nemení na tom že je tam zákaz...
Už keď zašiem telefón tak sa mi nechce vyťahovať koli foteniu...
dnes 80km L.Jan- Kvacianska dolina - Huty- LIp.Matiašovce- a stade hore po červenej po Ziarsku dolinu a do L.Jana na pivko
Počasie fajn len fúkalo miestami strasne...
proti tomuto sa mi zda vsetko aspon co mam v okoli prejdene pohodka ,bez zastavenia to bol minule pre mna survival aj na capre ...s prestavkami sa to pekne da vychutnat ...
marino si robis kozy ze si to este nesiel kua musime spolu niekedy ....este jedlovinu ktora je na subeznom hrebeni s krvavou ta je tiez zabavna minule sme to boli v jednom vyjazde nieco dohodneme ked bude aj eglil ready
VKŽ 2018 - Rozhľadňa na Bobovci, Vychylovka
Aby toho asfaltu nebolo moc, tak som si to trochu predĺžil. Ale hlavne som chcel na záver konečne skúsiť náučný chodník v Or. Lesnej. Myslel som si, že to bude pohodka, ale tam asi nebol jediný úsek bez koreňov, buď ich tam bolo po***** alebo trošku menej. A všetky lávky (okrem prvej, ktorá je na obrázku) boli bike unfriendly, respektívne 26" unfriendly, kde kolesá presne zapadali medzi protišmykové priečne hranoly Aj som niekde defekt chytil, tmel to poriešil... Ale čo už, veľmi sa mi to páčilo, makačka na záver výletu s technickým výšľapom a zjazdom. Alternatíva je zvážnicou sa popri Novej rieke vyviesť pohodlne vyššie a potom to len zjazdiť dole jeden úsek. Kto bude mať cestu okolo Or. Lesnej odporúčam na také odreagovanie, na 29" fulle budete vo výhode
Zavada p.C.v.-Valaska Bela-Gapel-Cicermanske s.-s. Obsiar-Temesska skala-Temes-Kostolna Ves-Razdelie a domov
- starnem, 2x som zle odbocil Temesska je ciste nosenie, zjazd tiez zapadany stromami. Nabuduce radsej cez Maguru do Bojnic
Pár fotiek z Rychlebiek s nostro66, počasie parádne, niečo som napísal aj do témy o Rychleboch, tak kto chce, nech si pozrie tam, aby som nepísal to isté
proti tomuto sa mi zda vsetko aspon co mam v okoli prejdene pohodka ,bez zastavenia to bol minule pre mna survival aj na capre ...s prestavkami sa to pekne da vychutnat ...
marino si robis kozy ze si to este nesiel kua musime spolu niekedy ....este jedlovinu ktora je na subeznom hrebeni s krvavou ta je tiez zabavna minule sme to boli v jednom vyjazde nieco dohodneme ked bude aj eglil ready
Mozem sa spytat ako je na tom jedlovina? zjazdna ci ani nie? krvava je samozrejme top trail v okoli.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aku si mal celu trasu ? Po banickych stopach, alebo ruinach straznych hradov z 13st. ?
VF ako vždy splnila očakávania. Parádne výhľady a prostredie, minimum ľudí a pekné chodníčky. Ale to som čakal keď chalani chválili a viem, že radi jazdíme podobné veci.
Cesta je už vycistena, ťaží sa za potokom. Ale samozrejme to nič nemení na tom že je tam zákaz...
dnes 80km L.Jan- Kvacianska dolina - Huty- LIp.Matiašovce- a stade hore po červenej po Ziarsku dolinu a do L.Jana na pivko
Počasie fajn len fúkalo miestami strasne...
marino si robis kozy ze si to este nesiel kua
44.2km/3:09/1145vm
Tie chodníčky sú božské
Tak ti budem veriť a nájdem si inú cestu k hradu
VKŽ 2018 - Rozhľadňa na Bobovci, Vychylovka
Aby toho asfaltu nebolo moc, tak som si to trochu predĺžil. Ale hlavne som chcel na záver konečne skúsiť náučný chodník v Or. Lesnej. Myslel som si, že to bude pohodka, ale tam asi nebol jediný úsek bez koreňov, buď ich tam bolo po***** alebo trošku menej. A všetky lávky (okrem prvej, ktorá je na obrázku) boli bike unfriendly, respektívne 26" unfriendly, kde kolesá presne zapadali medzi protišmykové priečne hranoly
Náučný chodník je tá slučka pri Or. Lesnej, ja som to šiel proti smeru hodinových ručičiek. V smere hodinových ručičiek by som isto viac tlačil, je to strmšie.
http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/?d=233174#pos=49.35533P19.17934P15
- starnem, 2x som zle odbocil
https://www.strava.com/activities/1543383001
https://www.facebook.com/mtbenduraci/?ref=bookmarks
marino si robis kozy ze si to este nesiel kua
Mozem sa spytat ako je na tom jedlovina? zjazdna ci ani nie? krvava je samozrejme top trail v okoli.