Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte pani. Mala technická otázka... Mám R58 a dnes som robil backflush. Medzitým mi však decká vystrajali a ja som zabudol páku so slepým sytkom pod tlakom 1min a 20 sec. Mohol som niečo dodrbkat? Zatiaľ všetko funguje, tlak nekolise. Mohlo sa niečo dostať aj spat do bojlera? Diky
Zobraziť komentár 04.06.2018 - 21:00:14
00
Peter :y:
Zobraziť komentár 04.06.2018 - 21:00:38
00
nepublikoval som samozrejme nic ale dostal som tip na tlakove profily pre novu a staru kavu a tie som odskusal a funguje to fakt dobre
- nova kava 10s-4,5bar do finale 5,5bar
- stara teda ca 30dni a viac od prazenia 3s-5,5bar/7s-9bar/do finale 4,5bar
a fakt ked dam starsiu kavu naplno 9bar cely proces tak nie je taka krasna a vyvazena a aj kyselina je velmi vyrazna oproti tomu ked dam ten profil co pisem vyssie
takze publikujem, nevnucujem a mne to funguje spolahlivo zatial

pridavam novu super kavu: Koppi - colombia -finca el porvenir - paraaada,mnam
Zobraziť komentár 04.06.2018 - 21:32:27
00
arrow_leftCrafter napísal:
Ahojte pani. Mala technická otázka... Mám R58 a dnes som robil backflush. Medzitým mi však decká vystrajali a ja som zabudol páku so slepým sytkom pod tlakom 1min a 20 sec. Mohol som niečo dodrbkat? Zatiaľ všetko funguje, tlak nekolise. Mohlo sa niečo dostať aj spat do bojlera? Diky

Nemyslim, aj ked nepises, ci bola zapnuta aj pumpa cely cas (rotacnej by to ale nemalo vadit). A ked pises, ze vsetko funguje, ako ma, tak si zjavne nic nedodrbkal... :)
Zobraziť komentár 04.06.2018 - 22:52:42
00
arrow_leftpeterg napísal:
Nemyslim, aj ked nepises, ci bola zapnuta aj pumpa cely cas (rotacnej by to ale nemalo vadit). A ked pises, ze vsetko funguje, ako ma, tak si zjavne nic nedodrbkal... :)


Áno, aj pumpa tlačila cely čas. Ale dnes robím už štvrtú kávu, zatiaľ všetko OK.
Zobraziť komentár 05.06.2018 - 13:09:13
00
Rotacna pumpa je pohanana externym motorom (zvycajne v tejto kategorii), ktory by mal byt navrhnuty tak, aby zniesol snad aj trvalu zataz. Vibracna pumpa sa horsie chladi, lebo nie je nijako odvetrana (zaliata cievka), napr. ULKA EX5 (EX4) ma pracovny cyklus on/off 2/1 min pri 230Vac napajani, takze aj ta by to prezila. ;)
Zobraziť komentár 05.06.2018 - 13:47:18
00
arrow_leftpeterg napísal:
Rotacna pumpa je pohanana externym motorom (zvycajne v tejto kategorii), ktory by mal byt navrhnuty tak, aby zniesol snad aj trvalu zataz. Vibracna pumpa sa horsie chladi, lebo nie je nijako odvetrana (zaliata cievka), napr. ULKA EX5 (EX4) ma pracovny cyklus on/off 2/1 min pri 230Vac napajani, takze aj ta by to prezila. ;)


Diky, tieto technické veci neovládam. Ale stresy boli riadne :sweat: :D
Zobraziť komentár 05.06.2018 - 16:10:11
00
Portable Espresso Maker Staresso na Sportpursuit za 39.95 eur, https://www.sportpursuit.com/catalog/product/view/id/1368552. Pre pozeranie sa treba prihlasit (napr. FB-om).
Zobraziť komentár 06.06.2018 - 09:05:42
01
Otazka: S niektorymi kavami, sa mi nedari spravit dobru penu. Skusam sa hrat aj s mletim, davkami, ale nejak neviem dosiahnut dobry vysledok. Aj ked chutovo super. Napriklad tuto je gardelli Karisimbi. S touto je to asi najhorsie. Kde robim chybu? V puku nie su kanaliky. Ci proste niektore kavy su taketo...?

Prílohy:

IMG_3375.jpg
IMG_3375.jpg 484.44 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 06.06.2018 - 11:23:09
00
Nikde nerobis chybu. Svetlo prazene single origin arabiky (Gardelli) jednoducho nerobia penu. Trosku lepsi vysledok je z vacsej davky, ako z malej (16g vs. 10g). Btw, pena je len esteticka zalezitost, ale chutovo najhorsia cast kavy.


Naposledy upravil peterg dňa 06.06.2018 - 13:31:52, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 06.06.2018 - 12:37:33
01
Zmenu dosiahnes zvýšením gramaze pomletej kavy a zmenou / profilaciou tlaku / ... pákové moje Londinium R robí zakaždým lepšie presičko ako R58 . Na začiatok by som , ale znížil tlak čerpadla na 8 -8,3 barov . A ak máš možnosť priameho napojenia na vodu , tak preved tiež . Získaš možnosť “ preinfuzie “ tlakom vody z rozvodu . Puk sa lepšie prvotne nasaturuje tlakom 3-4 barov a pri plnom tlaku dosiahneš kvalitnejšie extrahovanie pri identických vstupných parametroch / hrúbka mletia , teplota , časy , sila tampingu ... atd / . Skúšaj a študuj .
Zobraziť komentár 06.06.2018 - 12:50:23
01
Jasne, mam sa co ucit este. S tlakom sa este moc hrat nehcem, lebo nonstop menim kavy. Ale som rad, ze peterg napisal, ze je to "v norme" :)
Zobraziť komentár 06.06.2018 - 12:58:34
00
arrow_leftpeterg napísal:
Nikde nerobis chybu. Svetlo prazene single origin arabiky (Gardelli) jednoducho nerobia penu. Trosku lepsi vysledok je z vacsej davky, ako z malej (16g vs. 10g). Btw, pena je len esteticka zalezitost, ale chutovo najhorsia cast kavy.


Gardelli , svetlo prazena a kréma ?! Nemožné ... robím si <> , je to možné a ešte aj “tiger?” na mna vykukol

Crafter to , že striedaš kavy , nie je relevantný dôvod , prečo mierne nepozmenit tlak čerpadla sledujúc zvýšenie kvality produktu u hociktorej kavy . Tlak 9 a niečo až 10 bar je proste veľa , zvlášť ak ho pustíš na plne gule na puk ... info si dostal , nalož s nimi ako uznáš za vhodne .

Prílohy:

1F96DE0A-0369-4A4B-A2A6-08B116FF86B6.jpeg
1F96DE0A-0369-4A4B-A2A6-08B116FF86B6.jpeg 904.51 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 06.06.2018 - 19:08:11
00
Aka gramaz, aka miska?
Zobraziť komentár 06.06.2018 - 19:46:36
00
15 gramove VST , plnené na 18-18,2 gr. / prvý aj druhý shot obdobnej kvality / ... asi je čas sa na tie pidi kavičky z LM 7 gr. vysrať . Ta kava z veľkej misky je úplne o niečom inom .
Zobraziť komentár 06.06.2018 - 20:41:31
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up