Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Že ma svoju tému som ani nezaregistroval.....ja som v mladosti poznal jedného chalana keď som hrával basket (on tiez), bol to taký rozpravkar, ku všetkému mal čo povedať a mal nejakú peknú historku sa všetci sme sa na ňom pekne bavili....ale keď zadrel, že keď hrával basket za inter (bol starší ako ja) a nestihal na zápas, tak pre neho poslali helikopteru domov tak sme odpadavali;-)....vidím že "básnici ešte stále nepřišli o iluze" a stále ziju:-)
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 00:23:31
00
Ty vole ten to dotiahoo dalej ako ja :o ja svoju temu nemam :( :tmi: asi musim zacat otravnejsie pisat :lol:
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 00:34:58
00
Milos ja tie ustanovenia poznam, tak neviem co tym chces povedat. Citaciou zakona som reagoval som na Perlatorov vyrok: "Policajt bezdôvodne nemôže kontrolovať identitu občana".
Kontrola osob je v priamom vykone dennodennym chlebom a tych dovodov je xy. Ze pri sebe netreba nosit OP je jasne. Akurat sa to potom zbytocne komplikuje a moze to skoncit aj predvedenim na stanicu. Ludia si neustale mylia povinnost nosit pri sebe a povinnost mat/vlastnit (vydany platny) OP. To prve je blud, za to druhe je pokuta do 33eur.
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 00:41:49
00
Zákon č. 171/1993 Z. z.
§ 18
Oprávnenie požadovať preukázanie totožnosti
(1) Policajt je oprávnený vyzvať osobu, ak je to potrebné na plnenie úloh podľa tohto zákona, aby preukázala svoju totožnosť dokladom totožnosti 9).
(2) Namiesto dokladu totožnosti podľa odseku 1 môže osoba predložiť
a) preukaz poslanca Národnej rady Slovenskej republiky,
b) preukaz člena vlády,
c) služobný preukaz sudcu,
d) služobný preukaz prokurátora,
e) služobný preukaz príslušníka ozbrojeného zboru,
f) služobný preukaz príslušníka Národného bezpečnostného úradu,
g) potvrdenie o odovzdaní, strate alebo odcudzení občianskeho preukazu.
(3) Ak vyzvaná osoba odmietne preukázať svoju totožnosť podľa odseku 1 alebo 2, policajt je oprávnený takúto osobu predviesť na útvar Policajného zboru za účelom zistenia jej totožnosti.
(4) Ak vyzvaná osoba nemôže preukázať svoju totožnosť podľa odseku 1 alebo 2 a ani po predchádzajúcom poskytnutí potrebnej súčinnosti nemôže hodnoverne preukázať svoje meno a priezvisko, dátum narodenia a adresu bydliska, policajt je oprávnený postupovať podľa odseku 3. Hodnovernosť preukázania mena a priezviska, dátumu narodenia a adresy bydliska posudzuje policajt podľa dôvodu zisťovania totožnosti osoby.
(5) Policajt je povinný odovzdať predvedenú osobu orgánom činným v trestnom konaní, inému príslušnému orgánu alebo príslušnému zariadeniu, ak zistí, že sú dôvody na jej odovzdanie, inak osobu ihneď prepustí.
(6) Ak ide o osobu vyhlásenú za nezvestnú, policajt o jej nájdení vyrozumie toho, kto nezvestnosť tejto osoby oznámil. Ak táto osoba nie je plnoletá, odovzdá ju zákonnému zástupcovi alebo príslušnému orgánu alebo príslušnému zariadeniu; ak ide o osobu pozbavenú spôsobilosti na právne úkony, odovzdá túto osobu jej zákonnému zástupcovi alebo príslušnému zariadeniu, a ak ide o osobu duševne chorú, odovzdá ju príslušnému zariadeniu.
(7) Ak policajt nezistí totožnosť osoby do 24 hodín od jej predvedenia, je povinný túto osobu prepustiť.
(8) O predvedení a odovzdaní osoby napíše policajt úradný záznam.
(9) Ak osoba pri plnení služobných úloh alebo v súvislosti s nimi preukáže podľa osobitného predpisu svoju príslušnosť k Slovenskej informačnej službe alebo k Vojenskému spravodajstvu, policajt preverí túto príslušnosť v evidencii Slovenskej informačnej služby alebo Vojenského spravodajstva. Ak sa preverením potvrdí príslušnosť osoby k Slovenskej informačnej službe alebo k Vojenskému spravodajstvu, policajt ďalej totožnosť nepreveruje.
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 06:59:31
00
arrow_leftcokupit napísal:
... Citaciou zakona som reagoval som na Perlatorov vyrok: "Policajt bezdôvodne nemôže kontrolovať identitu občana".
Kontrola osob je v priamom vykone dennodennym chlebom a tych dovodov je xy. Ze pri sebe netreba nosit OP je jasne. Akurat sa to potom zbytocne komplikuje a moze to skoncit aj predvedenim na stanicu. Ludia si neustale mylia povinnost nosit pri sebe a povinnost mat/vlastnit (vydany platny) OP. To prve je blud, za to druhe je pokuta do 33eur.

vs:

"Perlátor" to napísal korektne. Ak policajt neplní úlohy, tak nemá dôvod kontrolovať OP. A práve tu pri dôvode - plnenie si úloh PZ - vzniká iný pohľad na vec, kde sa môžeme sporiť od rána do večera (plnil si svoje úlohy alebo prekračoval právomoci verejného činiteľa).
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 09:29:43
01
Môžeme aj takto: v momente ako policajt nastúpi do služby plní si služobne úlohy.
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 10:22:22
03
Uz aj paragrafy sa tu vytahuju :D
Na jednej strane chcete poriadny stat, spravodlivost, poriadok na cestach aj mimo nich ale hned sa urazate ked vas oslovi policat ohladom obcianskeho a robite mu vyklad zo zbierky zakonov.
Ak bol u mna nejaky problem vzdy som im to ludsky vysvetlil a nebol nikdy problem.
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 10:29:57
03
Minule som nemal nič, absolútne nič ani doklady od auta, jednoducho zostali v druhom saku. Policajtovi som nadiktoval meno, rodné číslo, niekde si to overil, dal mi ešte jednu kontrolnú otázku a s úsmevom ma pustil ďalej.
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 11:16:40
02
tak by to malo fungovať keď sa stretne normálny s normálnym....ale občas sa môže na jednej alebo aj oboch stranách objaviť idiot :tmi:
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 11:23:59
04
Cca 10 rokov som nemal občiansky a fungoval som. Bolo to rozdelené do dvoch časových období. Keď som si totiž po niekoľkých rokoch OP dal urobiť, tak mi ho ukradli.
Obvykle ho pýtali fízli pri cestných kontrolách. Tak som im vysvetlil, že vodičák mám na to, aby som prekukázal schopnosť šoférovať, techničák, aby som dokladoval spôsobilosť auta no a občiansky je len na to, aby policajti mali radosť. Nikdy som za to neplatil pokutu. Niekedy si policajt zavolal niekam a dozvedel sa, že som nahlásil krádež OP a nemám nový ani ho nemienim mať.
Potom som si ho musel vybaviť, lebo bol podmienkou na vydanie nového pasu.
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 11:32:00
00
Presne ako pise astro. Fakt neviem co si myslite ze policajt sleduje, ked od niekoho pyta obciansky. To akoze sa doma nudi, tak sa navlecie do uniformy a ide na ulicu striehnut na vase krehke ega, len aby mohol brutalne zautocit a spachat trestny cin zneuzitia pravomoci... tym, ze si vypyta obciansky? To aj v zahranici ste taki pravne uvedomeli a policajtom tam vysvetlujete, ako sa vas strasne dotklo, ze si dovolili robit svoju pracu?
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 12:08:03
00
no pri americkych fizloch je istejsie rovno si lahnut ksichtom na zem, vystriet ruky pred seba a v duchu sa modlit aby ta nezastrelili...

https://en.wikipedia.org/wiki/Shooting_of_Daniel_Shaver

(video je na youtube, len pre silne zaludky)
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 12:15:50
00
A podla jedneho fizla sudis cely kontinet ? neobhajujem fizla z toho videa, ale jasne mu povedal ze nema dava nikam ruky a ten clovek sa napriahol k hrudniku, asi si isiel vyhrnut tricko neviem, jasne bolo vidiet ze bol zosraty a nevedel co robi, tak ako by bol takmer kazdy a policat to vyhodnotil ze mozno ide vytiahnut zbran a zastrelil ho. Navyse to znavne nebola bezna policia ale nejaka zasahovka. V USA je vela dementov a je tam povolene nosit zbran, takze aj policia je tvrdisia al epsie ozbrojena. Neboj sa aj slovensky kuklac by sa s te bou nesral.
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 13:00:40
01
Súdiť podľa jedného policajta celý kontinent je proti srsti, ale súdiť podľa jedného príspevku všetkých v diskusii už je normálne :clap:
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 13:10:02
00
Cako85 Presne tak. A možno tiež časom dostanem vlastnú tému. :-)
Zobraziť komentár 07.06.2018 - 13:17:42
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up