KoLesom o.z. - Laskomerské single traily je projekt ktorého otcom je Palo Krnáč. Jedná sa o vybudovanie trailov v okolí Laskomerskej doliny pri Banskej Bystrici. Po skoro dvojročných peripetiách s vybavovaním všeliakých papierov a povolení sme na jeseň roku 2014 začali s prácou. Dnes sa môžeme pochváliť prvým trailom, nazvaným Dlhý, na pamiatku našeho kamaráta Duška. Samotný trail má skoro 4 kilometre. Nástup ku trailom je po modrej turistickej značke na Riečanské sedlo, popri chránenom areáli Podlavické výmole. Od rampy je to hore tri a pol kiláčiku stúpania po lesnej ceste. Na druhom traily sme začali makať asi pred dvomi mesiacmi, spraveného máme asi pol kilometríka exkluzívne na komplet. Tak neváhaj príď sa pozrieť a samozrejme aj zamakať, aby sme to mali čím skôr hotové a mohli sme sa tam preháňať na našich dvojkolesových tátošoch. Viac sa dozvieš na https://www.facebook.com/KoLesom.oz?fref=ts
Zdravím. Sú na trail povinné chranice, alebo môžem ísť iba prilbou? Viem že ide o bezpečnosť no jedná sa mi o pomaly zjazd, žiadne pretekárske ambície.
Mal som cestu do BB, tak som si zobral bike a bol som na dlhom. Teda bol som tam prvý krát. Výšlap je taký akurát (pre mňa) Trail sa mi páčil a dlhý je naozaj dobrý názov.
Keď som už išiel tou asfaltkou dole tak som si všimol starú značku s výkričníkom a pod ním nečitateľný text. Tak si hovorím čo to tam bolo a zrazu rampa cez cestu. Keď pôjdem na budúce tak už budem vedieť, ale dal by som tam pre istotu lepšiu a výraznejšiu značku.
trail Dlhy nieje pomenovany tak preto ze je dlhy, aj ked zatial je zo vsetkych najdlhsi. Je pomenovany na pocest cloveka, ktory tragicky zahynul a ktory s chalanmi zacinal budovat tieto traily. Uprostred trailu je dokonca aj jeho pomnik.
Keď som už išiel tou asfaltkou dole tak som si všimol starú značku s výkričníkom a pod ním nečitateľný text. Tak si hovorím čo to tam bolo a zrazu rampa cez cestu. Keď pôjdem na budúce tak už budem vedieť, ale dal by som tam pre istotu lepšiu a výraznejšiu značku.
A potom som prešvihol odbočku na pumptrack.
Podobne, dnes som sa bol po Kriznej este dorazit a obzriet tieto traily vyhliadkovym tempom. Vyjazd tou hnusnou sotolinou je bohuzial v nasich koncinach asi nevyhnutny - je to uz skoro vsade. Horne dva traily ma velmi nepresvedcili. Chcelo by to zmenu, aby boli zaujimavejsie. S korenovym sa toho vela asi neda urobit, mozno pretrasovat/namotat niektore prudke vyslapy, aby boli prijemnejsie. Ten druhy trail mi pripadal malo zaujimavy. Naopak trail Dlhy je vyborny. Je na nom vidiet to mnozstvo prace s upravou terenu. Palec hore.
Znacka sa da lahko prehliadnut a na rampe sa raz zrakvi nejaky unaveny bajker...
Tohto roku bolo prioritou doplácať a otvoriť pumptrack, čo sa aj podarilo. Momentálne riešime základňu pri pumptracku, boli osadené "obytné kontajnery", k nim riešime zastrešenie a terasku, ako aj nejaké vonkajšie sedenie s ohniskom, čo nám vyplýva z podmienok nájomnej zmluvy s urbárom. Na traily žiaľ zostal čas na základnú údržbu. Keďže celé Laskomerské singláče sú "len" revitalizované existujúce lesné chodníčky, akúkoľvek zmenu, obkľuku mimo nich musíme mať schválenú od mestských lesov. Čo sa týka plánov do budúcna, ak nám to mestské lesy teda povolia, je úprava posledného strmáku na výstupovej Koreňovke. Pretrasovanie začiatku trailu Ravasky, aby sa zbytočne nestrácala výška, ako aj pridanie nejakých skokov a switchov, aby bol trail zábavnejší. Koniec Dlhého možno nebude končiť tam kde končí, preto asi odpadne aj problém s nešťastnou rampou. Všetko závisí od toho, čo nám bude povolené. No a ešte keby tých rúk, čo sa neboja krompáča bolo viacej. Snažíme sa...
mitocross : ta sotolina nie je hnusna , ja to tam mam rad... kedysi sa dalo ale slapat po chodniku hore, co je z neho teraz teraz laskomersky, ci co. Hnusna sotolina je v oblasti pod Panskou Javorinou .. to je peklo, tam treba tmave okuliare, jak to pali do oci ta biela.
bad007: ze by nakoniec predsa po tom chodnicku na konci doprava, par zataciek a supom dole na asfalt ? Pekny chodnik, az na tu hustinu na konci
ešte je v merku možnosť zaujímavej prepojky, od konca trailu Ravasky odbočiť doľava /nie doprava smerom na začiatok Dlhého/ a prepojkou sa dostať zhruba do polovice Dlhého, čím sa eliminujú dva prvé stúpania /zostane len jedno/ a vlastne sa bude pokračovať tou flowoidnejšou časťou Dlhého...
inak, ja som dlhé roky chodieval od vysielača na kordíky v podstate cez terajší singel (nejako si neviem zapamätať či je to dlhý alebo laskomerský), nemohol by byť obojsmerný? alebo sa mám proste naučiť žiť v modernom svete
bady007: ten polovnicky chodnik som mal vyhliadnuty na prieskum, ale nedostal som sa k tomu, asi je momentalne nepouzitelny, ci ? Ale zaujimavejsie by bolo, ak by sa dalo z konca Dlheho vyslapat az hore na Ravasky .. zatial ako realne pouzitelne je ten chodnik, kde sa spajaju zvaznice a vylezie hore na lukach. Ale cast useku je pre extra dupacov a naviac je tam padnuty strom, tak sa to musi chvilu tlacit.
Polo, jasne, ze nieje, ale ja jazdim pre radost, moje vyjazdy musia koncit dolekopecom a pokial mozno co najmenej po asfalte, volam to happyend.... inak mi potom nechuti pivo /kecám/
Hned vyuzijem situaciu, ked spominate Kordiky .. ten cerveny naucny zo Zlabin dole, pri Sokolie /zelena z Dedkova pred Kordikmi/, zacina to takym strmy zlabom, je to nieco zaujimave , ci len zlabovy zosup ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ináč zavináč je to paráda
Podobne, dnes som sa bol po Kriznej este dorazit a obzriet tieto traily vyhliadkovym tempom. Vyjazd tou hnusnou sotolinou je bohuzial v nasich koncinach asi nevyhnutny - je to uz skoro vsade. Horne dva traily ma velmi nepresvedcili. Chcelo by to zmenu, aby boli zaujimavejsie. S korenovym sa toho vela asi neda urobit, mozno pretrasovat/namotat niektore prudke vyslapy, aby boli prijemnejsie. Ten druhy trail mi pripadal malo zaujimavy. Naopak trail Dlhy je vyborny. Je na nom vidiet to mnozstvo prace s upravou terenu. Palec hore.
Znacka sa da lahko prehliadnut a na rampe sa raz zrakvi nejaky unaveny bajker...
bad007: ze by nakoniec predsa po tom chodnicku na konci doprava, par zataciek a supom dole na asfalt ? Pekny chodnik, az na tu hustinu na konci
Dedkovo je fajn, ale z Kordíckej strany, potom sú singláče čerešničkou na tortičke výjazdu...