Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
to ze sa nedaju predpovedat lokalne lejaky je jasne. ale ze nezvladnu prichod frontu .... uz par hodin tu prsi a dalsich par bude a aladin je stale bez zrazok. teploty tiez uletene.
astro: aha, ty si cestou z BA im zobral predpoved .. tak tam dali nejaky paskvil. A Jezus je ticho, lebo teraz uz nie je ziadna vyhovorka pre totalne fiasko predpovedacie
Este o piatej tam ziadna taka predpoved nebola .. to ze o siestej vecer daju predpoved z 12:00, ked je uz davno po .. je tak nejak dost, ehm, trapne .. zajtra rano ti tiez viem povedat, ako dnes vecer prsalo
Ja používam prednostne 2 dňový Epsgram, kde pre Bratislavu bol dážď na začiatku dnešného dňa od 16:00, neskôr to upravili od 18:00. Veľa ľudí tu nevie používať SHMU modely, nevie ich potom ani kombinovať a nadáva že SHMU je absolútne nepresné... To chcete presnú predpoveď na hodinu a minútu pre každé, s prepáčeném, zaprdené sídlisko?
Lubo dobre pise. V predpovedi toho dazda sa na 3dnovej predpovedi dobre sekli. Sledoval som predpoved priebezne cely den, lebo som chcel ist bikovat. Tu frontu po 15.00 v predpovedi vobec nemali. Takisto to, co prislo po 17.00. Az vecer im sedel
Lubo dobre pise. V predpovedi toho dazda sa na 3dnovej predpovedi dobre sekli. Sledoval som predpoved priebezne cely den, lebo som chcel ist bikovat. Tu frontu po 15.00 v predpovedi vobec nemali. Takisto to, co prislo po 17.00. Az vecer im sedel
Prečo pozeráš 3 dňovú predpoveď keď chceš vedieť počasie pár hodín dopredu?
neskumam, kto, co, preco, naco...mna zaujima vysledok a ten bol mimo
potom to tak vyzerá, hlavne že sa potom sťažujete na SHMÚ
aladin je iba model vypočítaný na základe nejakých dát, nie je to predpoveď, ktorú tam vypisuje SHMÚ, nedokáže to predpovedať všetko, navyše je aktualizovaný iba 4krát denne aj to oneskorene o 3:45
treba sledovať aj družice, radary a textovú predpoveď, ktorú píše SHMÚ
milos, dvojdnovy Epsgram je aktualizovany taktiez styrikrat za den a pracuje s tymi istymi datami ako trojdnovy Meteogram. Takze nie, nepomoze Ti sledovat Epsgram namiesto Meteogramu a dufat, ze mas cerstvejsie data a si zahojeny. Verim, ze raz ludia dokazu zacat pouzivat aj radarove a druzicove snimky a kombinovat to s Eps / Meteogramom. A ze nebudu ocakavat od matematickeho modelu vypocitaneho z dat starych 5 hodin presnost na hodinu. Ale pokojne nech ocakavaju a pindaju. Zivot je proste tazky ked nevychadzaju predpovede na minutu.
Pozeram aj radar, ja som vedel co ide. SHMU nevedelo, pretoze ta fronta isla uz od rana cez cele Slovensko od vychodu na zapad.
Uz koncim, vidim ze sa tu slovickuje, ale neriesi podstata...nabuduce napisem slohovu pracu, ako presne bod po bode sledujem vyvin pocasia na vsetkych meteo strankach, ked tusim, ze bude prsat.
Akoze sorry, ale toto sa naozaj da napisat? Jasne, SHMU meteorologovia NEVEDELI, ze cez nase uzemie postupuje frontalny system. Preto o tom este aj pisali na FB. Mozno by ste mali ist robit do SHMU vy dvaja s Lubom a mozno konecne budeme mat presne predpovede.
P.S. A vazne zacnite brat do uvahy ten 5 hodinovy sklz, ktory je medzi vstupnymi datami a zverejnenim aktualizovaneho matematickeho modelu. A prestante brat matematicky model za jedinu a absolutnu hodnotu. Na to mate na stranke moznost kontrolovat aj tie radarove a druzicove zabery. Alebo teda slepo verte len nejakemu 5 a viac hodin staremu grafu a vyplakavajte dalej.
Nauc sa ratat. Rano bola masivna fronta na vychode, dazd bol tesne po 15.15.
Nevyplakavam, poukazujem. To ty to tu fundovane rozoberas a pitvas, pretoze sledujes FB, druzice, radary, predpovedne modely..
Potvrdil som len Lubove slova a smecka sa zgrupila. Toto bol uz vazne moj posledy prispevok na tuto temu.
Nemam tolko casu sa tu vypisovat, niekto musi aj pracovat a futrovat tento stat danami.
Ja to praveze nesledujem. Ja pozriem poslednu verziu a aktualne zabery ked sa nahodou niekam chystam a nie ze od rana cakam ci im to vyjde a ked je tam posun, tak vitazoslavne bezim na forum napisat provokacny post ako lto vcera vecer.
Ziadne shmu nepotrebujem, kuknem na radar a vidim. Staci vzdy pozret par snimkov dozadu a z toho raz dva vycitam smer a rychlost frontu alebo burky. Potom si to este pripadne potvrdim na yr.no, ale zaklad je ten radar.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.shmu.sk/data/datanwp/v2/meteogram/al-meteogram_32737-20180627-1200-nwp-.png
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2073816999358529&id=132018136871768
http://www.shmu.sk/data/datanwp/v2/meteogram/al-meteogram_32737-20180627-0600-nwp-.png
Prečo pozeráš 3 dňovú predpoveď keď chceš vedieť počasie pár hodín dopredu?
potom to tak vyzerá, hlavne že sa potom sťažujete na SHMÚ
aladin je iba model vypočítaný na základe nejakých dát, nie je to predpoveď, ktorú tam vypisuje SHMÚ, nedokáže to predpovedať všetko, navyše je aktualizovaný iba 4krát denne aj to oneskorene o 3:45
treba sledovať aj družice, radary a textovú predpoveď, ktorú píše SHMÚ
Uz koncim, vidim ze sa tu slovickuje, ale neriesi podstata...nabuduce napisem slohovu pracu, ako presne bod po bode sledujem vyvin pocasia na vsetkych meteo strankach, ked tusim, ze bude prsat.
P.S. A vazne zacnite brat do uvahy ten 5 hodinovy sklz, ktory je medzi vstupnymi datami a zverejnenim aktualizovaneho matematickeho modelu. A prestante brat matematicky model za jedinu a absolutnu hodnotu. Na to mate na stranke moznost kontrolovat aj tie radarove a druzicove zabery. Alebo teda slepo verte len nejakemu 5 a viac hodin staremu grafu a vyplakavajte dalej.
Nevyplakavam, poukazujem. To ty to tu fundovane rozoberas a pitvas, pretoze sledujes FB, druzice, radary, predpovedne modely..
Potvrdil som len Lubove slova a smecka sa zgrupila. Toto bol uz vazne moj posledy prispevok na tuto temu.
Nemam tolko casu sa tu vypisovat, niekto musi aj pracovat a futrovat tento stat danami.