YT Jeffsy 27 Pro Race
https://www.yt-industries.com/en/detail/index/sArticle/1914/sCategory/509
alebo
Nukeproof Mega 275 Carbon Faktory
https://www.bajky.sk/2018-Bicykel-Nukeproof-Mega-275-Carbon-Factory
ktorý sa vám viac páči? Alebo nejaké dalšie tipy?
Som viac menej taký pokročilý začiatočník v parkoch a tento bajk bude hlavne na to (kálnica, malino brdo...) chcem hravý obratný bajk, na ktorom sa bude dobre učiť skákať (už som trocha začal s ebajkom). Ale tiež nech sa dá zbehnuť aj DH trail. (preto chcem zdvih niečo medzi 150 - 170).
Ak máte niekto skúsenosti s jedným z týchto bajkov bude vďačný za názory. Tiež uvítam vaše typi nápady postrehy ako vhodne vybrať takýto bajk, Vďaka vopred.
posledný komentár: 3. 8. 2025 o 16:44
posledný komentár: 29. 5. 2025 o 22:22
double, na prírodu už ako som spomínal mám ebike na 150mm tam nepotrebujem fakt nič iné to mi perfektne sedí a hlavne dlhé výšľapy poriadne už aj tak nedávam na klasickom biku lebo ma bolí chrbát. V podstat vďaka ebajku som sa vrátil do kopcov.
Tiez som po pádoch psychicky labilnejši:) ale postupným treningom sa dá všetko naučiť. vyššie zdvihy tiež pomôžu tiež pomôžu:)
niou tak potom tá capra je pre teba.
Ten Sentinel aj Whyte som písal pre double keďže sa pripojil k téme a dal prakticky rovanké požiadavky, len s 29 " kolesami
imro
Taaaaakže, v prvom rade by som vyradil čokoľvek pod 160 zdvih. Potom by som vyradil všetky hliníkače. Potom by som chcel iba tie, ktoré sú dostatočne progresívne, aby som tam dal strunu. Lebo bez struny v bajkparku, to je ako polovičná zábava.
No a potom je otázka či ísť do niečoho fakt čo ti dlhšie vydrží a tým pádom pozerať aj dobrú výbavu a vyberať tie "ekonomické" bajky ako YT, Commencal, Canyon a Trek... alebo ísť do kvalitnejších rámov aj s odpružením, ale zas mať horšie brzdy, radenie a kolesá a tam postupne časom vymeniť, keď začneš nachádzať ich limity.
V tom finance limite by bolo najlepšie karbonové DHčko (lebo bajk parky sú hlavne o DH), ale zas časom zistíš, že Enduro ti na tých DHčkach v parkoch stačiť nebude a keď ťa to stále bude baviť tak upgradneš na DH bike. Zas v parku sa dá skákať aj na 140tke, ale nie je to také pohodlné a tú 160tku by som videl ako spodný limit, ktorý ti bude stačiť na tie Enduro trate. Za dobré odpruženie sa oplatí priplatiť, lebo keď budeš točiť Malino, tak budeš chcieť mať laditeľnú kompresiu na kvalitnej vidlici, inak na tých koreňoch na druhý deň už nebudeš vládať.
Moje vysnené od najdrahšieho po najekonomickejšieho (berte s rezervou):
- Rocky Mountain Slayer
- Pivot Firebird
- Transition Patrol
- Yeti SB6
- Evil Wreckoning
- Liteville 601
- Trek Slash
- Devinci Spartan
- Knolly Delirium
- Canyon Torque
- YT Capra
- Commencal SX
Nemiešam a neporovnávam drahé značky s "tuctovými direct sale" značkami. Ide mi o bajky, ktoré by boli vhodné na to, čo niou popísal, že by jazdil. A v tom prípade ide hlavne o ten FUN FACTOR, ktorý môže byť u Capry vyšší ako u Pivota a pritom cenovo sú úplne na opačnej strane spektra.
Ibis Mojo HD3 alebo HDR zabudni na strunu, tam by som to neriskoval, keď viem, že na tých rockgardenoch a 5-10m poletoch sa budem blížiť k dorazu (pozri si progresiu toho bajku). Ten som vylúčil. Na all mountain OK, ale točiť 80-90% času v bajkparku na Ibise by bolo nechutné a hlavne nevkusné
Zabudol som ešte určite veľa značiek, ktoré sú "superenduro", ale toto je taký môj zoznam.. a vlastne na jednom vysnívanom (NS Snabb) už po bajkparkoch jazdím. A napríklad zisťujem, že možno budúci rok práve, aby som si tie parky poriadne užil, tak si ten zjazďák kúpim...
Ten rallon si skusal resp Henry ti ho pozical? Ak hej co nan hovoris. Len on ho ma v XL co je na mna vela takze pre mna je ho zbytocne skusat.
Ak ťa to neodradí, tak pôjdeš do toho endura/superendura.
Keď spomínaš Trek, tak Slash je len 29 a Remdy 27,5". Teda neviem či si si všimol, lebo ako si písal, že nechceš 29"
imro, jo máš pravdu, nevšimol som si že to je 29. ešte lepšie. aspoň trocha zúžený výber