Sasulnik a stallyn ďakujem za info. Mám starý Favorit, prebehol aj kompletnou rekonštrukciou, ale predsa len tých 40 rokov vyvoja je isto cítiť. Preto som aj rozmýšľal nad novým bikom, za ktorý zase nechcem dať veľa peňazí. Rozmýšľal som aj nad neviem presný názov typu biku, ale vyzerá ako cesták, len má rovné riadidlá a nie barany a je neodpružený. Dosť často som podobné vídal v Londýne. Na Slovensku som myslím nevidel ani jeden.
Ja som za Gravel dal 1129 Eur (normálna cenníková cena). Teraz majú akciu (1039 EUR), zľava takmer 100 Eur. Ako vždy na jeseň.
Ale to bola cena za holý bike.
K tomu treba prirátať cyklocomputer s GPS navigáciou (104 EUR), pedále platformy + košíky na pedále (25 Eur ) košík na flašu + cykloflaša (15 Eur) predné svetlo ( 25 Eur) zadné svetlo (25 Eur) podsedadlová kapsa na náradie a náhradnú dušu (22Eur), náradie (multiklúč + montpáky + nitovač režaze + servisné rukavice 30 Eur ) + náhradná duša 5 Eur.
čiže spolu ma vyšlo "príslušenstvo" k holému biku 251 Eur,
čo nieje málo ale ak chceš ísť na nejaký dlhší výjazd ďalej od domu, je to veľmi dobré mať (ak nie nutné) (a nemotať sa na ihrisku okolo baráku).
Obzerám sa po druhom páre kolies na gravel, jedny chcem nechať na užších plášťoch a druhé širších (cca 40-42mm). Viete niekto poradiť nejaké spoľahlivé lahke hlinikove kolesá? Osky mam 15*100 a 12*142 a sram XD driver. Prípadne kúpiť hotové alebo nechať vypliest? Samozrejme bezdušáky.
Jano1987 to je fitness bike.
Inak Triban 100 sa robí v prevedení flatbar, pričom sú náhodné hladké plášte 28-čky. Pri verzii s baranmi, plášte sú semi-slick ako na gravel: 32-jky s dušou vlepenou do plášťa - celkom haluz, lebo galuzka to v skutočnosti nie je.
Sasulnik osobne sa v tých pneu nevyznám. Doteraz som vždy jazdil že bol plášť a duša sa vkladala do plášťu a dofúkalo sa. Ten flat bar ma celkom zaujal, v meste bude praktickejší, hlavne na brzdenie a kľučkovanie medzi ľuďmi. 28mm plášte sú super, užšie by som ani nechcel. Na kotúčové brzdy si nepotrpím, do terénu jazdím, aj to len ujazdené tvrdé cesty. Už len rozhodnúť, či dokončiť prerábku Favoritu (ešte pôvodne origo kľuky aj prevodníky Favorit, len som tam dal zapuzdrený klinkový stred) kde rozmýšľam prejsť na 4 hran. Fungl nové Shimano 4 hran kľuky aj stred aj s osadením viem mať za 45€. Chápem, že veľa ľudí sa ozve prečo rovno neísť na ten X-hran či čo to je, ale príde mi to ako vyhodené prachy. Alebo ho predať ako je a kúpiť nový bike. Na otázku, prečo si ho nenechám, tak doma mám ešte 2 komplet origo Favority, ktoré neviem predať a mať 2 biky je pre mňa zbytočné. Chlapík, u ktorého som si nechal robiť nejaké drobnosti na zrekonštruovaný Favorit mi tvrdil, že pod 300€ by som pri predaji s ním nemal ísť.
Obzerám sa po druhom páre kolies na gravel, jedny chcem nechať na užších plášťoch a druhé širších (cca 40-42mm). Viete niekto poradiť nejaké spoľahlivé lahke hlinikove kolesá? Osky mam 15*100 a 12*142 a sram XD driver. Prípadne kúpiť hotové alebo nechať vypliest? Samozrejme bezdušáky.
Dobre renome ma anglicka firma Hunt, maju model na gravel, dobra kvalita, vzhlad a cenovka tusim okolo 350e.
Neviete ktorý slovenský e-shop predýva 40 mm široké gravel plášte Ritchey Speedmax? Našiel som 2 české ale to mi je na nič. Poprípade ekvivalent s ľahký, a s nízkym valivým odporom, žiadny hrubý dezén.... Nechcem 38 mm (moc úzke) a nechcem 42 mm (nie som si istý či by sa mi vošiel do rámu ale mám pocit že nie). Hmotnosť okolo cca 350-450 gr. max.
rozmer nieje vsetko,
priorita je nech to je bezdusak, mozes vozit nizke tlaky co robi viac ako objem v narocnom terene.
a tam je dolezite ako ma fitrma zvladnutu technologiu bezdusakov. Topka je maxxis rambler 40c (v skutocnosti 38mm), schwalbe g-one (rozne modely, milimetre sedia), panaracer gravelking SK (nemam skusenost no vraj tiez dobre)
S bezdusakmi nemám žiadne skúsenosti.
Čo ak dostanem defekt?
Tiež sa ťažšie fúkajú. (hustia)
A jednoducho im neverím, že vedia držať tlak. (viac ako pár hodín či jeden deň) .
Dobre renome ma anglicka firma Hunt, maju model na gravel, dobra kvalita, vzhlad a cenovka tusim okolo 350e.
Diki, tam som samozrejme zacinal pozerat, hadzu to tusim na Novatec naboje, len vsetko maju na center lock a ja som chcel davat 6bolt kotuc (adaptery z CL na 6bolt davaju v krabici ale no adapter=no problem). Este som nasiel za schopnu cenu aj Hope 20five, nema s nimi niekto skusenost?
desertfremen ak dostanes defekt, tak je v bezdusakoch na to mlieko aby to zalepilo, ak nezalepi mlieko, tak je na to sada s knotom, co je ovela jednoduchsia oprava, kedze nemusis davat dole koleso ani plast. Fukat ich mozes bombickou (podla tmelu), kompresorom, dielenskou pumpou alebo ghetto airshotom. Tlak drzia uplne bezproblemov, pokial mas TR rafik a TR plast. A potom hlavne lepsie jazdne vlastnosti.
A čo takto si kúpiť náboje zvlášť presne aké chceš, ráfiky zvlášt presne aké chceš, brzdové kotúče zvlášť presne aké chce. A následne si to necháš vypliesť v cykloobchode.
Kludne by som išiel do NOVATEC nábojov (kúpiš na DEMA e-shope) a ráfikov MACH1 DISC (kúpiš na cyclology e-shope).
Diki, tam som samozrejme zacinal pozerat, hadzu to tusim na Novatec naboje, len vsetko maju na center lock a ja som chcel davat 6bolt kotuc (adaptery z CL na 6bolt davaju v krabici ale no adapter=no problem). Este som nasiel za schopnu cenu aj Hope 20five, nema s nimi niekto skusenost?
Novatec su taky standart, celkom OK, ak vsak chce clovek nieco viac tak naboje Hope Pro a to nieco stoji.
CL je OK, mal som to a nebol problem, vyhoda ze sa to lahko zhadzuje a s adapterom tiez nebude problém, kludne kupit kotuce priamo na CL.
Tie lacne Hope neviem, link?
Novatec sú slušné náby. Podstatné je však s akými ložiskami ich kúpiš. Vtedy môže byť rozdiel priepastný. Dema vozí na AFM predaj náby Novatec s japonskými ložiskami EZO. Na nete sa predávajú s nejakými obyč.čínskymi ložiskami za nízke ceny. Rozdiel v životnosti aj funkčnosti je naozaj citeľný a v cene aj 40Eur na nábe.
Vedel by mi prosim vlastnik Kellysu SOOT (je jedno ktora verzia, predpokladam, ze ramy su rovnake) povedat, aka maximalna sirka plastov sa tam da dat a pripadne ci je mozne tam dat aj 650B kolesa? Vdaka.
Robim si celkom zalusk na novy SOOT 70, lebo mam pocit, ze za tie peniaze proste nic lepsie nemam sancu kupit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale to bola cena za holý bike.
K tomu treba prirátať cyklocomputer s GPS navigáciou (104 EUR), pedále platformy + košíky na pedále (25 Eur ) košík na flašu + cykloflaša (15 Eur) predné svetlo ( 25 Eur) zadné svetlo (25 Eur) podsedadlová kapsa na náradie a náhradnú dušu (22Eur), náradie (multiklúč + montpáky + nitovač režaze + servisné rukavice 30 Eur ) + náhradná duša 5 Eur.
čiže spolu ma vyšlo "príslušenstvo" k holému biku 251 Eur,
čo nieje málo ale ak chceš ísť na nejaký dlhší výjazd ďalej od domu, je to veľmi dobré mať (ak nie nutné) (a nemotať sa na ihrisku okolo baráku).
Je to odporucana maloobchodna cena vyrobcom, myslim. Konkretny predajca moze mat tu cenu vyssiu, ale aj nizsiu
Inak Triban 100 sa robí v prevedení flatbar, pričom sú náhodné hladké plášte 28-čky. Pri verzii s baranmi, plášte sú semi-slick ako na gravel: 32-jky s dušou vlepenou do plášťa - celkom haluz, lebo galuzka to v skutočnosti nie je.
Rozpocty su na to, aby sa prekracovali
rozmer nieje vsetko,
priorita je nech to je bezdusak, mozes vozit nizke tlaky co robi viac ako objem v narocnom terene.
a tam je dolezite ako ma fitrma zvladnutu technologiu bezdusakov. Topka je maxxis rambler 40c (v skutocnosti 38mm), schwalbe g-one (rozne modely, milimetre sedia), panaracer gravelking SK (nemam skusenost no vraj tiez dobre)
Čo ak dostanem defekt?
Tiež sa ťažšie fúkajú. (hustia)
A jednoducho im neverím, že vedia držať tlak. (viac ako pár hodín či jeden deň) .
Preto som za klasiku.
Kludne by som išiel do NOVATEC nábojov (kúpiš na DEMA e-shope) a ráfikov MACH1 DISC (kúpiš na cyclology e-shope).
Novatec su taky standart, celkom OK, ak vsak chce clovek nieco viac tak naboje Hope Pro a to nieco stoji.
CL je OK, mal som to a nebol problem, vyhoda ze sa to lahko zhadzuje a s adapterom tiez nebude problém, kludne kupit kotuce priamo na CL.
Tie lacne Hope neviem, link?
tu link, ale tiez uz kotuc len CL https://www.bike-components.de/en/Hope/RS4-20FIVE-Disc-Center-Lock-28-Wheelset-p61903/
tu link, ale tiez uz kotuc len CL https://www.bike-components.de/en/Hope/RS4-20FIVE-Disc-Center-Lock-28-Wheelset-p61903/
skoro 500e mi pride veru dost
Robim si celkom zalusk na novy SOOT 70, lebo mam pocit, ze za tie peniaze proste nic lepsie nemam sancu kupit.