Prisiel mi mail od vymahacskej firmy o stave mojich dlhov Trosku som v soku, kedze nemam tucha ze by som niekedy nejake mal. Jedine vysvetlenie ma napada, ze ten mail nepatri mne, ale mojmu menovcovi. Je mozne aby napr. mail na robertfico@gmail prisiel aj na robert.fico@gmail ?
gmail ignoruje bodky v nazvoch emailu, takze ano .. akykolvek gmail ucet ziadne bodky v sebe nema. Je to dobre napr., ked chces vediet, kde akto ti leakol email. Ale stavaju sa kvoli tomu aj problemy.
No mna to v prvom momente dost prekvapilo. Ono clovek nikdy nevie, tie osobne udaje lietaju internetom sem a tam. Gmail udava co pises aj ty, ze ak mas adresu v tom prvom tvare, vlastnis aj vsetky verzie s bodkami.
Mne dnes prisiel do shitmail schranky email pisany perfektnou anglictinou, ze vyuzili chybu na mojom routri, preskenovali mi disk, a ak neposlem bitcoiny, rozposlu vsetkym mojim kontaktom moje hanbate fotky nasnimane notebookovou kamerou (od kupy je prelepena ) .
A aby dali tomu punc vierohodnosti, uviedli cast velmi stareho hesla zo shitmail schranky, zrejme pozostatok z databazy ukradnutych pristupovych udajov .
fradog: robi sa to zvycajne tak (ale ja to nepuzivam, vzdy na to zabudnem, resp. mam na to email inde), ze niekde ked pouzijes email, tak ho zadas nie ako zvyknes, ale pridas do neho niekde bodku. Ak ti pride spam, tak pride s tymi bodkami (roboty) - aj ked teraz vlastne mozno uz nie, mozno to spammeri prerabaju. Ale kedysi to tak bolo, malokto toto vedel. Napr. ten mail das firme dakej .. a ked ti na ten obodkovany email zacnu chodit spamy, tak vies, ze im do ruky mail nepatri /uff, snad som to nejako zrozumitelne napisal/.
Zial, tieto obodkovane gmaily robia niekedy problemy, raz si nejaky typek zaregistroval na FB ucet s rovnakym emailom ako mam ja, akurat bez bodky. No, mal smolu .. lebo vsetko chodilo mne, mal som pristup na jeho FB. Potom to asi zistil, tak si zrejme zalozil konto inde, ale ja som s tym mohol robit co som chcel. Tusim som ho potom zavrel, lebo mi furt chodili dake hovadiny
Init: mal odpisat, ze si si zistil, odkial poslal hrozbu, dostal si sa do jeho systemu a jeho kamerou si nafotil, ako si robi dobre nad takymito emailami .. a ked neposle nieco, tak ma po ptakach
Ja mam bodku medzi menom a priezviskom. Je teda mozne, ze moje spravy dostane aj moj menovec "bez bodky"? Lebo tipkovi prisli aj prihlasovacie udaje k jeho spisom (a teda nasekal toho celkom dost), ktore som kludne mohol zmenit. Ide mi o to, aby sa to nedialo v opacnom garde.
Inak ten gmail by to mohol mat osetrene, aby sa nevytvarali kvazi duplicitne adresy.
Neeee, naopak .. ak mas ucet zalozeny ako meno.priezvisko, tak nikto nemoze zalozit ucet menopriezvisko, resp. akykolvek ucet, ktory po odstraneni bodiek sa bude rovnat menopriezvisko (ale nic nebrani, uviedol taky email pre dorucenie). Proste tie bodky ako keby neboli, interne aj tak je v gmail menopriezvisko bez bodky. Ty si vlastne taky pavuk v pavucine a zbieras udaje tych, co sa chytili do bodkovej pasce
Gmail prave takto to chcel ..
Dôvod je niekedy prozaický. Mne podchvíľou chodili maily, ktoré patrili môjmu menovcovi. Založil si totiž mail veľmi podobný môjmu. V mene patrik pridal písmeno "c" pred písmeno "k". A niektorí ľudia toto písmeno z nejakého dôvodu nenapísali a pošta tak prišla mne. Nedávno čakal na lietadlo a vplyvom zle zadanej adresy, všetka komunikácia chodila mne. Márne čakal na letenku ešte pár hodín pred odletom,pričom mne sa v kalendári zjavil oznam, že onedlho letím niekde do Palerma. Nakoniec sme to vyriešili.
dotm .. ja mam menovca, resp. vola sa uplne rovnako ako ja, co studoval fakultu zurnalistiky v BB a robil prednasajuceho, alebo tak nejako. A pisali mu kdejake studentky, chtive ucenia sa, alebo chceli skusku, uz neviem /resp. tusim niektora chcel vecer na kavu, ci co /. Akurat teda tie maily chodili mne a nie jemu .. obvykle som odpisal, ze maju zly email. Po case uz nastastie nechodili
fradog: heh, tak vymahaci raz chceli namocit aj mojho otca (volal sa rovnako ako dotycny dlznik), ale dakus im nesedela adresa. Nastastie .. lebo inak byva problem .. v tomto state, kde exekutor je boh.
priznam sa netusil som ze gmail nerozlisuje bodku v mene mailu. skusil som si poslat z ineho portalu email bez bodky a dosiel mi. zas som o nieco mudrejsi
Neni kapacita uz aby jeden vedel vsetko mozne ... ja to viem len preto, ze som s gmailom bol skoro od zaciatku, co ho zacali ponukat a preto, ze som sa vtedy o take veci zaujimal (roky 2001-2004) a bol som v tej branzi cca. Resp. som sa chvili mu aj tak branil .. ale 1GB bol zaujimavy v tom case, ked vsetci ponukali max 10MB. Dnes uz ale max. tak vlastnu uzku specializaciu.
tento problem s bodkou vysvetlujem vyse 12 rokov snad kazdemu cloveku,koho stretnem,operatorom Orange,Telekom apod srajdam,apod. vzdy ked mi vola hocijaka spolocnost : proste 99.999% ludi to vobec nevie a ani len netusi,smutne
na rozne dolezite veci pouzivam https://tutanota.com/sk/
do tejto pavuciny s bodkami uviazlo velmi vela ludi,a dostalo ich to niektorych do vaznych problemov
Tento priklad https://jameshfisher.com/2018/04/07/the-dots-do-matter-how-to-scam-a-gmail-user.html ukazuje, ze sa to da realne zneuzit za urcitych okolnosti, hlavne teda, ak sluzba, kam sa clovek registruje, nevyzaduje velmi overovanie emailu, obet aj utocnik pouzivaju tu istu sluzbu (vtedy to clovek lahko prehliadne). Inak ja som este obcas pouzil bodkovu feature ked som potreboval nagenerovat viac emailovych adries a nemusel sa preklikavat registraciou, aj ked svojho casu na takom atlas.cz sa dalo registrovat bleskovo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
keby to bolo opravnene, tak ti to dojde postou na tvoju adresu.
gmail ignoruje bodky v nazvoch emailu, takze ano .. akykolvek gmail ucet ziadne bodky v sebe nema. Je to dobre napr., ked chces vediet, kde akto ti leakol email. Ale stavaju sa kvoli tomu aj problemy.
Ako si to myslel s tym leaknutim emailu?
A aby dali tomu punc vierohodnosti, uviedli cast velmi stareho hesla zo shitmail schranky, zrejme pozostatok z databazy ukradnutych pristupovych udajov
Rozhodne pobavilo.
Zial, tieto obodkovane gmaily robia niekedy problemy, raz si nejaky typek zaregistroval na FB ucet s rovnakym emailom ako mam ja, akurat bez bodky. No, mal smolu .. lebo vsetko chodilo mne, mal som pristup na jeho FB. Potom to asi zistil, tak si zrejme zalozil konto inde, ale ja som s tym mohol robit co som chcel. Tusim som ho potom zavrel, lebo mi furt chodili dake hovadiny
Init: mal odpisat, ze si si zistil, odkial poslal hrozbu, dostal si sa do jeho systemu a jeho kamerou si nafotil, ako si robi dobre nad takymito emailami .. a ked neposle nieco, tak ma po ptakach
Inak ten gmail by to mohol mat osetrene, aby sa nevytvarali kvazi duplicitne adresy.
Gmail prave takto to chcel
fradog: heh, tak vymahaci raz chceli namocit aj mojho otca (volal sa rovnako ako dotycny dlznik), ale dakus im nesedela adresa. Nastastie .. lebo inak byva problem .. v tomto state, kde exekutor je boh.
na rozne dolezite veci pouzivam https://tutanota.com/sk/
do tejto pavuciny s bodkami uviazlo velmi vela ludi,a dostalo ich to niektorych do vaznych problemov
https://zpravy.idnes.cz/spojene-staty-indie-vrazda-kmen-domorodci-misionar-john-allen-chau-sentinelci-1hz-/zahranicni.aspx?c=A181122_101549_zahranicni_dtt
https://dennikn.sk/minuta/1305521/?ref=mpm