Brachov dobry kamarat bol ultrasportovec a presportoval sa k infarktu a zomrel. Vecer ho pichalo na hrudi a povedal si ze to je len z unavy po tazkom treningu a neriesil to. Rano sa uz bohuzial nezobudil. Takze Peto dobre poznamenal ze nic sa nema prehanat.
Nemusi, ale robili mu pitvu a zistili ze mal infarkt. Kazdopadne ak clovek pretazuje organizmus a mozno len nedostatocne regeneruje moze to zle dopadnut. Samozrejme tych premennych tam bude viac.
akurat ze to niet s cim porovnat, kazdy ma ine predispozicie a to ci by to v pripade netlacenia na pilu (alebo v akomkolvek inom scenari) dopadlo inak, sa neda zistit.
mam kamosa ktoreho tiez kleplo (nastastie to rozchodil), a rozhodne sa neda povedat ze by cokolvek prehanal, prave naopak, ukazkova zivotosprava. venoval turistike, bike tiez iba pre radost, ziadne fajcenie, pivo sem tam...
Lubik A ako si vyhodnotil faktor stravy, ktory sa tiez v clanku spomina ? Cistit si mozes zuby hocijakou pastou, ale ked nemas stravu bohatu na urcite latky ... . Nezabudajuc na zly vplyv niektorych potravin.
To isté, ja si umývam zuby 2x denne 2min. A Každý 2x rok kaz... A mam kolegu, čo si umyje večer minútu a nemá ani jeden kaz.... Genetiku neoj.... s alebo ako by povedal Ivan talent
Pamätám sa keď sme boli decká, tak sme chodili k zubárovi povinne naraz celá trieda.
Raz sme takto čakali v čakárni aj s učiteľkou a zrovna tam prišiel náš ešte vtedy sused (vtedy mal asi 70-75 rokov) a mal prvý kaz.
Zubár mu povedal:
Pán Šimun vy máte tak krásne biele a zdravé zuby. Určite si ich umývate pekne poctivo a pravidelne.
A vieš čo mu povedal?
Ja keby dám kefku do huby tak sa dogrcám. To bol pre nás decká pekný vzor init nečítal som to celé
Zuby a nechty byvaju zrkadlo vnutornych problemov organizmu. Casto to dlho nevidno az ked clovek trochu zostarne, alebo hlavne ak nesportuje, tak sa zacnu kazit aj ine veci. Ale faktom je, ze skryte zubne problemy, castokrat bez bolesti, cysty v celusti a pod. dokazu pekne organizmus likvidovat. Kefka pomaha najviac nie zubom, ale dasnam, lebo ich masiruje. Sliny proti zubnemu kamenu a medzizubne priestory (pri dasne) jedine medzizubnou kefkou. Bez tej clovek moze zuby umyvat aj 30x denne, nepomoze mu to, tam sa kefka nedostane. Inak mam tiez nejaku taku zivotnu mudrost, vraj za vojny, po vojne, vela ludi zulo tabak .. a vraj to chranilo zuby pred kazom. Vsak ktora bakteria by to vydrzala .. na druhu stranu, tie zuby mali daleko od bielej
Mozno to malo aj nejaky antibakterialny ucinok .. to neviem. Ale furt sa pluvalo na dlazku, to si neviem predstavit .. aj ked teda su aj pluvatka. Ale taka predstava, zutia v openspace office, ako polka ludi toto robi
No tak este zajtra novorocny vyjazd, a na niekolko dni s bikom koncim Uz ma boli nielen cele telo, ale uz citim aj pluca a srdce.
Ale nic to, vsetkym Vam prajem krasny novy rok, nech ste uspesni v osobnom, pracovnom a aj v sportovom zivote.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Každopádne je dobré, že je to bez následkov a samozrejme prajem rýchle uzdravenie.
mam kamosa ktoreho tiez kleplo (nastastie to rozchodil), a rozhodne sa neda povedat ze by cokolvek prehanal, prave naopak, ukazkova zivotosprava. venoval turistike, bike tiez iba pre radost, ziadne fajcenie, pivo sem tam...
Zuby som podedil po ocovi s mamou môžem ich drhnúť aj 100x denne najdrahšou pastou a ukážkovou technikou aj tak je to na ...
Raz sme takto čakali v čakárni aj s učiteľkou a zrovna tam prišiel náš ešte vtedy sused (vtedy mal asi 70-75 rokov) a mal prvý kaz.
Zubár mu povedal:
Pán Šimun vy máte tak krásne biele a zdravé zuby. Určite si ich umývate pekne poctivo a pravidelne.
A vieš čo mu povedal?
Ja keby dám kefku do huby tak sa dogrcám. To bol pre nás decká pekný vzor
init nečítal som to celé
Ale nic to, vsetkym Vam prajem krasny novy rok, nech ste uspesni v osobnom, pracovnom a aj v sportovom zivote.
Skvely novy rok aj tebe, a snad dame spolu viac vyjazdov nez v starom roku