Kategórie
Bike-techOblečenie vhodné na bicykel # oblečenie # eshop # cyklistické obchody # skúsenosti # poradenstvo # cena/kvalita # nákup
Výpredaj -27% Sportful Fiandre Thermal Layer tričko, biela/sivá
42,99 €
-27%
MOC 66,99 €
Akcia -15% Karpos Dinamico Octa dámske tričko, mountain spring/vulcan
44,99 €
-15%
MOC 81,99 €
Výpredaj -31% Viking Nino set detské termoprádlo, modrá/čierna
26,99 €
-31%
MOC 42,99 €
U Answer Strike je neorénová membrána a teda aj predpoklad zlého odvetrávania. (vlhkosť=zima)
Ku značke Kellys nie som osobne naklonený. (kvalita materiálu nezvykne bývať top)
taketo nieco pozeraj https://lusso.bike/product/windbloc-ss-base-layer/
Ako spodnú vrstvu používam aj teraz Craft active extreme 2.0, potom zateplený dres a navrch bud hardshelku, alebo tenku windprofku , pri poslednom výjazde ku koncu som sa i tak spotil a kým som preschol tak som aj poriadne vymrzol.
Najblizsie skusim merino, už som aj zabudol ze ho mám.
No na teploty okolo 18 a vietor by som prioritne riešil kvalitnú windstoperku. Je to univerzálne riešenie, pri ktorom podľa typu použitej základnej vrstvy možeš jazdiť od 5 do 20 stupňov bez rizika prechladnutia. Ja osobne pod 20 stupňou vždy dávam bundu, ktorá má vpredu nezateplenú membránu a veľmi dobre odvetranú zadnú časť. Všetky lepšie windstoperky majú dostatočne predĺženú zadnú časť, takže nehrozí riziko prechladnutia chrbta. Sú aj varianty s krátkymi rukávmi, ktoré sú v kombinácii s návlekmi ešte univerzálnejšie.
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-tretry/dresy-a-tricka/dlhy-rukav/endura-pro-sl-classics-dres-ii-cierny.html
čo je špeciál na jarné klasiky, povedal by som že v pretekovom tempe s návlekmi na plutvy to je aktuálne už tesne nad nulou
niekde medzi 10-15 musia návleky dole (to závisí od tempa, teploty, dažďa, vetra) a pri takých 18 už je aj ten dres overkill
samozrejme, ja som tuleň - okolo 25 °C zdochýňam od tepla
Sú to dresy typu Castelli perfetto light, sportful fiandre light wind, kde aj uvádzajú ten teplotný rozsah a aj mi to podľa toho perfektne pasuje. Tiež nie som nejaký zimomravý typ, keďže aj teraz jazdím len s jednou základnou vrstvou a zateplenou windstoperkou. Ja sa vtých dresoch cítim komfortne, nepotím sa v tom a nie je mi v tom teplo. A samozrejme je rozdiel letných 20 a skorých jarných a neskorých jesenných 20 s fajnovým severákom