Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
Pozor na chrípku,je dosť nebezpečná-schytal som ju pekne,10 dní ako zdochlina,bez energie,bolesť hlavy,úplne nanič,tak som vegetil pred TV-úplne najhoršie je chrípku prechodiť,následky sa môžu ťahať dosť dlho... Od nedele už lepšie,dnes som skúsil trochu pojazdiť,celkom to šlo,samozrejme výkon do kopca nič moc,ale aspoň počasie-teplota v lese už príjemných +5C
chripkova vlna byva v tychto mesiacoch - som zvedavy kedy zalahnem. iron ber to pozitivne - teraz vylezis a ked pride naozaj jar, uz nebudu tie biele a hnede sracky v lesoch, uz ta to nezlozi.
toto je len taky zavan - zem je este studena. ja som bol dnes obleceny standardne zimno - zhodil som len jednu tenku vrstvu a zeby zo mna tieklo nemozem povedat.
Presne tak, ono sa zda ze je teplo ked svieti slnko a je prijemne na prechadzke, ale vzduch je stale studeny, a na biku to plati dvojnasobne. Staci zajst do tiena a rozdiel je okamzite citelny. Tiez som bol dnes rovnako obleceny ako ked su 3C, a to bolo 8-9C a cely cas na mna svietilo a ziadny diskomfort..
IDVert3X : imunita a otuzilost je skor proti nachladeniu a mozno lahkym chripkam, ale teraz zuri nejaky sajrajt, bud rad, ze mas homeoffice .. kto je v openspace s rodickmi, alebo ma deti, tak je na tom zle. Vska to casom zistis tiez, ze ti imunita z bajku prd pomoze .. neviem ci teraz nie je v kurze prasacia chripka. Inak ale s tou primeranou zatazou mas pravdu, ale vacsina tuna tomu naklada dost neprimerane
Tak ako pise lto, mozes mat imunitu aku chces, ale pokial ti dieta zo skolky prinesie “surprise”, tak to dokaze zlozit celu rodinu a polku officu (podarilo sa min min. tyzden, kedy som vo stvrtok a piatok lezal v horuckach a dozvedel som sa, ze od stvrtka bol prazdny office).
Ono je to tazke zjednodusovat, tiez som bol chory asi 2x v zivote co si pamatam, ak neratam prilezitostny soplicek, s ktorym sa da normalne fungovat a aj sportovat. Krpci mali cez sviatky kiahne, po kiahnach oslabena imunita, no uz aj jeden doniesol nieco dom zo skolky, vysoke teploty, tyzden som s nim bol doma, cez minuly vikend som natocil skoro 250 km a tym som bol zrejme oslabeny a od utorka to vypuklo aj u mna. Teraz ma to neskutocne stve, ked je taketo pocasie ako je, najma na horach. Ale uz to chytilo aj zvysok osadenstva, tak "sranda" bude pokracovat...
Deti su ako trojsky kon. Nikdy neviete co si s nimi pustite do bytu .
Ja som nonstop v kontakte s týmito trójskymi koňmi, infekčné ochorenia od výmyslu sveta. Moja imunita dostáva dobre zabrať. Si spomínam na prvé mesiace v práci, aký to bol šok pre moju imunitu
PS: toto jesenno-zimné obdobie je veľmi aktívny RSV, čo dáva novorodencom a dojčatám poriadne zabrať... Aktuálne aj vírus chrípky začína viac útočiť (minulý rok nazabudnem na chrípku u jednej dievčiny, ktorá skončila ako nekrotizujúca pneumónia s enormne ťažkým priebehom). Minulé roky v zime fičali hlavne rotavírusy, tento rok je tohto menej. Idú hlavne respiračné vírusy.
PS2: nádherne počasie, dnes prvý krát v roku na cesťáku, zajtra dávam poriadny výlet SK-PL-SK
IDVert3X : moze byt aj, ze keby vsetci jazdil na bajku a mali lepsiu imunitu, tak by sa tolko toho nesirilo, lebo ked sa nakazia slabsi jedinci, tak to zmutuje a donesu este horsie. Inak ale ak je niekto chory , tak nie je bacilonosic. Nim sa stava az ked prejdu teploty, zacne sa citit dobre a zacne chodit do prace. Potom este ked niekto kasle, a vykasliava , tak to tiez, to zas byva asi na zaciatku.
Mna to inak tiez chytilo .. bolelo hrdlo , potom ine problemy, ale teplotu som nemal, co je este horsie
milos21 : aby si nedoniesol nejaky polsky hovaczi virus
co je to vlastne prechladnutie kedze z chladu neochories? mohli by uz ten zavadzajuci nazov zmenit
Prechladnutie maš sposobene najčastejšie virusmi enterovirus alebo rhinovirus z čelade *****rnaviridae v podstate su to len príznaky, vytok z nosa, mierna teplota.... pozname že jo. mame toho plný urgent 🚑🚑🚑 žial
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Autor sa rozhodol vymazať svoj účet spolu s obsahom, ktorým do fóra prispel.
No lepšie ako 2 dni dozadu...
Kiri 39,6
toto je len taky zavan - zem je este studena. ja som bol dnes obleceny standardne zimno - zhodil som len jednu tenku vrstvu a zeby zo mna tieklo nemozem povedat.
Ja som nonstop v kontakte s týmito trójskymi koňmi, infekčné ochorenia od výmyslu sveta. Moja imunita dostáva dobre zabrať. Si spomínam na prvé mesiace v práci, aký to bol šok pre moju imunitu
PS: toto jesenno-zimné obdobie je veľmi aktívny RSV, čo dáva novorodencom a dojčatám poriadne zabrať... Aktuálne aj vírus chrípky začína viac útočiť (minulý rok nazabudnem na chrípku u jednej dievčiny, ktorá skončila ako nekrotizujúca pneumónia s enormne ťažkým priebehom). Minulé roky v zime fičali hlavne rotavírusy, tento rok je tohto menej. Idú hlavne respiračné vírusy.
PS2: nádherne počasie, dnes prvý krát v roku na cesťáku, zajtra dávam poriadny výlet SK-PL-SK
https://www.npz.sk/sites/npz/Stranky/NpzArticles/2015_11/Vyskyt_ARO_a_CHPO_v_SR_za_45__kalendarny_tyzden_2015.aspx?did=2&sdid=60&tuid=0&page=full&
Mna to inak tiez chytilo .. bolelo hrdlo , potom ine problemy, ale teplotu som nemal, co je este horsie
milos21 : aby si nedoniesol nejaky polsky hovaczi virus
Prechladnutie maš sposobene najčastejšie virusmi enterovirus alebo rhinovirus z čelade *****rnaviridae