Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Bola akcia ... ked kúpiš 4 misky
Príloha:
IMG_6576.JPG
IMG_6576.JPG 893.86 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

2 malé + 2 veľké šálky zdarma ... :D
Príloha:
IMG_6577.JPG
IMG_6577.JPG 670.9 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 10.04.2019 - 21:12:41
00
Mám tie isté IMS-ky. :D Tak ukáž aj, to čo ktomu patrí. ;) Aj tak žlté sú krajšie. :P
Zobraziť komentár 10.04.2019 - 21:35:42
00
Normálna páka (portafilter), šak to určite poznáš.
Ale misky budem skúšať asi najskôr až cez víkend, keď bude zlé počasie a bude viac času ...
Zobraziť komentár 10.04.2019 - 22:45:30
00
Dnes som zapol aj parný kotlík a kapučínko som pil za 10 min. ;)
Zobraziť komentár 11.04.2019 - 11:56:00
00
Ty sa teda máš ... ^_^
Štandardná hlava E61 sa nahrieva za 30 - 45 minút, ale čítal som zaujimave info na H-B - Lelit to spravil u Bianci fikane, počas nahrievania hlavy zdvihne teplotu v bojleri cez 125°C na nejakú dobu (10 min) a až potom ju zníži na PID nastavenú, čím skráti dobu nahrievania na cca. 15 min. Vtipné riešenie a fakticky nič k nemu netreba naviac.
Zobraziť komentár 11.04.2019 - 13:23:32
00
poprosím info pre laika.. kávovar musíte dať nahrievať 45 minút pred tým ako si idete dať kávu? chápem že sa nedá porovnať delonghi pákový stroj s tým čo máte doma vy ale začína ma odrádzať aj uvažovanie o lepšom kávovare ak mám 45 minút dopredu vedieť o tom že príde chuť na kávu.. prípadne návšteve povedať že im zalejem iba turka lebo kávovaru to trvá..
Zobraziť komentár 11.04.2019 - 13:41:01
00
Tomu moc neverím, jedine keby ju nahrievali autogénom. :D Aj niekto meral skutočnú teplotu hlavy po 15 min.? ;)
Zobraziť komentár 11.04.2019 - 13:44:17
00
arrow_leftzahri napísal:
poprosím info pre laika.. kávovar musíte dať nahrievať 45 minút pred tým ako si idete dať kávu? chápem že sa nedá porovnať delonghi pákový stroj s tým čo máte doma vy ale začína ma odrádzať aj uvažovanie o lepšom kávovare ak mám 45 minút dopredu vedieť o tom že príde chuť na kávu.. prípadne návšteve povedať že im zalejem iba turka lebo kávovaru to trvá..

Da sa s tym v pohode zit, kavovar mam pripojeny na timer v zasuvke a tam si nastavim cas zapnutia (nap. po praci, z biku a pod.). Ziadna navsteva nechodi bez ohlasenia resp. sa zdrzi viac, ako potrebnych 30 min na nahriatie. Stale je aj alternativa nechat ho trvalo zapnuty (tak mame v praci), ak na Teba chut na kava prichadza neocakavane. :)
Zobraziť komentár 11.04.2019 - 13:51:29
00
arrow_leftluper napísal:
Tomu moc neverím, jedine keby ju nahrievali autogénom. :D Aj niekto meral skutočnú teplotu hlavy po 15 min.? ;)

Nepreveroval som, ale bolo to uvedene celkom seriozne a celkom tomu verim, lebo je to technicky mozne a dosiahnutelne. Najlepsie, keby sa vyjadril napr. Laco206, ktory ho ma.
Zobraziť komentár 11.04.2019 - 13:54:54
00
arrow_leftpeterg napísal:
Nepreveroval som, ale bolo to uvedene celkom seriozne a celkom tomu verim, lebo je to technicky mozne a dosiahnutelne. Najlepsie, keby sa vyjadril napr. Laco206, ktory ho ma.

ja to zmerat neviem ale asi prednatavenu teplotu nedosiahne nikdy. Na tomto videu to chlapik meria , kde na zaciatku merania ma 82 stupnov (mal by mat 94 stupnov ) az po par sekundach dosiahne 94.

https://www.youtube.com/watch?v=JfKn1FZ7WgU
Zobraziť komentár 11.04.2019 - 14:05:52
00
arrow_leftzahri napísal:

Ja som mal delonghi ec680 a presiel som na racilio silvia. Hlavny rozdiel pre mna je v konzistentnejsej chuti. S delonghi chutila kazda kava inak a asi tak s 1 z 10 som bol ako tak spokojny. Urcite vsak pomohlo aj to, ze som zmenil mlyncek ale to je druha vec.

Co sa tyka nahrievania tak by som si polozil otazku ci spoznas rozdiel v chuti (ozajsky kavopici, nie len tu, urcite ano ale to uz ina liga...kila kavy tyzdenne ;) ). Ak nemam cas na dlhe nahrievanie, tak pockam na prvotne zohriatie vody v bojleri, teda kym nevypne termostat, potom pustim cca 1.5dl cez prazdnu paku, pockam kym znova vypne termostat a idem na to. Cas "nahrievania" menej ako 10 minut a osobne velku zmenu nebadam
Zobraziť komentár 11.04.2019 - 14:17:43
01
arrow_leftLaco206 napísal:
ja to zmerat neviem ale asi prednatavenu teplotu nedosiahne nikdy. Na tomto videu to chlapik meria , kde na zaciatku merania ma 82 stupnov (mal by mat 94 stupnov ) az po par sekundach dosiahne 94.
https://www.youtube.com/watch?v=JfKn1FZ7WgU

Hovorime ale o dobe nahrievania hlavy po prvom zapnuti zo studeneho stavu.
Pozn.: Kvoli offsetu teploty hlava E61 - bojler, hlava nikdy nema (mat) PID prednastavenu teplotu, vzdy o cosi menej (cca 2 - 3 st.). Predmetom otazky bol cas, za aky tuto teplotu dosiahne po zapnuti.
Zobraziť komentár 11.04.2019 - 14:18:27
00
I tak še dá ... no nikdy neprehreje hlavu tak , ako by bola bez “ preplachu “ za 40 min . A áno , naj kava ide na R58 po zhruba 40 minútach . Skôr je ešte studena , neskôr už priliz horúca ... aj napriek preplachom .
Zobraziť komentár 11.04.2019 - 14:19:35
00
arrow_leftelwood napísal:
... Ak nemam cas na dlhe nahrievanie, tak pockam na prvotne zohriatie vody v bojleri, teda kym nevypne termostat, potom pustim cca 1.5dl cez prazdnu paku, pockam kym znova vypne termostat a idem na to. Cas "nahrievania" menej ako 10 minut a osobne velku zmenu nebadam

V podstate ale nahradzujes pozvolne nahriatie flushom horucej vody cez hlavu s tym istym cieľom...
Zobraziť komentár 11.04.2019 - 14:22:19
00
ja na to pouzivam Dlink DSP‑W115, mam nastavene urcite casy na vypnutie aj zapnutie + viem si zapnut cez apku dopredu ak napr idem domov a viem ze tam budem az za urcity cas tak uz pridem k zohriatemu
Musim este nejak zmerat spotrebu ak to necham zapnute cely den.
Zobraziť komentár 11.04.2019 - 14:23:30
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up