Robert																		
                
                
                Založený: 8. 6. 2006
Príspevky: 403
                
             
         
        
            
			Keď robím „potvory“ tak mám takýto postup.
Nakrájaný pór, mrkva, zeler, nejaká paprika a paradajky.
Všetko to dám na panvicu s trochou olivového oleja, opražím, podlejem trochou vína, podusím.
Pridám krevety, zamiešam, nechám chvíľu, povedzme desať minút, pridám paradajkový pretlak, podľa toho, aké množstvo pripravujem, cesnak, bylinky, petržlenovú vňať. Nechám prevrieť, hotovo.
Ak pripravujem povedzme sépie, tie najskôr obvarím a potom idú na panvicu ako prvé, lebo im to trvá podstatne dlhšie ako tej vyššie spomenutej zelenine.
Podávam s cestovinami. Snažím sa zachovať pomer, čím väčšia cestovina – farfalle, cannelloni, na tým väčšie kúsky krájam suroviny do omáčky. Na drobnú cestovinu, alebo na špagety, úplne nadrobno.
Kto nemôže príšerky ani vidieť, omáčka je dobrá aj bez akéhokoľvek mäsa, alebo s kuracinou.
Dobrú chuť.