Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
To sploštenie hore je optimistickejšia verzia predpovede. Lebo už ani v Indii nie je normálne okotiť 10 malých cigánov a aj v Afrike sa vrhá opreteky už len do mlynčekov na mäso.
Problém je, že najvýkonnejšia doterajšia vojna zredukovala obyvateľstvo Zeme o iba 5 %. Síce je pravda, že 30ročná vojna urobila väčší prepad, ale iba na izolovanom území a za podstatne nižšej populácie a najvýkonnejší bol Karol Veľký pri tak "dobrovoľnom" pokresťančovaní Sasov, že asi 1/3 pri ňom zahryzla do hliny, ale to bolo len zhruba na území východného Nemecka.
tak isto ako velka cast populacie hovori o premnozenych medvedoch alebo komaroch, tak isto moze niekto povedat o premnozenych ludoch. krivka nieco zobrazuje a je pochopitelne preco je ten rast ludi.
clovek alebo akekolvek zviera, napriklad komar, ak nebude mat prirodzeneho nepriatela a bude mat dostatok potravy, bude velmi rychlo rozsirovat svoj druh. a zial, alebo nastastie?, clovek je na vrchole potravinoveho retazca. a je jedno, ze na to potrebujeme nejaky nastroj (aj nasi predkovia vedeli chytit mamuta do pasce a o kolko bol vacsi). aj opice a ine zvierata vedia pouzivat nastroje a preto, kedze mame zatial dostatok potravy a potlacame nasich nepriatelov (choroby, virusy a silu ineho cloveka - vojny) tak sa mozeme v klude a v pokoji rozsirovat.
problem nie je ani tak v pocte ludi, ako skor v tom, co vyzaduju. napriklad kazdych 5 rokov nove auto, kazdy 1 rok novy iphone, kazdy den na ranajky, obed, veceru maso, kazdy den tri krat sprchu a v neposlednom rade aj klimatizaciu
a kedze to je mimo temu, tak dnes je pekne v karpatoch a treba ist jazdit
pekne bolo aj vcera, tak som si vzal dovolenku a pojazdil po prazdnych trailoch. Krasnansky od Sparisk, Patbojar, Vydricky, Cerava draha (po dlhom case komplet), 3 Jamy. U slivu mali otvorene (otvaracie hodiny 9:00-19:00 kazdy den) tak som si dal pivo (Plzen 12stka za 1.90) a doplnil vodu vo flasi. Vybral som sa hladat Kukucak ale bez uspechu - vsetko tam bolo zarastene, nenasiel som zacatok trailu a tak som do Stupavy zbehol po lesnej ceste. Obed som si chcel dat na biofarme, ale tam bolo plno, tak som po prejdeni Oheku zakotvil v Lozorne v restauracii pri plyne. Potom som vysiel na Skalu a prvykrat vyskusal trail Skala. Hornu cast som tlacil a obdivoval tych co toto jazdia. Zvysok bol super, posledny padak tesne pred potokom som tiez radsej zisiel povedla biku. V zapadnutom kute upratovali, ale dostal som tam plechovku chladeneho radlera. Cez prepadle a Kozi chrbat som dosiel na Biely kriz, kde bolo prekvapujuco malo ludi (17:00). Na zaver som prebehol Svaty vrch (komplet), TBK1 a Slalomku, kde som stretol vacsiu skupinu bikerov. celkovo 108km a 2200vm (merane mobilom, takze bez zaruky). Chcem sa podakovat vsetkym co stavaju a udrzuju traily, najblizsie zoberiem nieco zo sebou a skusim odstranit zihlavu/maliny/konare ktore na niektorych miestach zasahuju do trailu a domov som prisiel trochu doskriabany.
vy co tu pisete, ze je tato tema nanic, prispejte niecim aj vy. Ci uz peknym reportom, ako julius vyssie, alebo aspon nejakymi fotkami. Iba nadavat je lahke.
A na ten offtopic predsa mate Pieskovisko, neviem preco to cpete sem.
Ludia, chystam sa v blizkej dobe dat trasu Pezinska Baba - Myjava. Je tu niekto taky kto uz nieco podobne isiel? Pripadne comu sa vyhnut, co obist atd? Ako je najlepsie to dat, po cervenej (magistrala) ci? Uvitam kazdu radu.
nezvyknem sa pocaj bajkovania prejedat, ale zastavil som sa cestou spat na Potočnú v novom bufete na B.Kríži a ako si objednavam capovanu plzen, tak si prave jeden chlapik bral od okienka burger. neodolal som predtym este jokai fazulovu som pleskol do seba...travim este doteraz. ked si udrzia takuto kvalitu, tak tam vybeheme s partiou na opijáš. ved plzen a dobre jedlo takto v prirode ? vyborna kombinacia
ajajaj, a teraz sa to ide opakovat, ako matias podporuje 1. svatojursku a dovolil si dat plzen a burger otazka skor znie, kolko stal alebo ani nie je dolezita tak cena ako ci kvalita odpovedala cene a stoji to za to si ho tam dat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale inak srtanda ako sa ta krivka na konci zasa splostuje, mam pocit ze to nevesti globalne uvedomenie si situacie, skor ten globalny armagedon
A na tuto temu koncim, nechem aby ma pravom admin zabanoval, alebo tu niekto spachal ritualnu samovrazdu.
]https://en.wikipedia.org/wiki/Total_fertility_rate#/media/File:Total_Fertility_Rate,_1950_-_2100,_World_Population_Prospects_2015,_United_Nations.gif
Problém je, že najvýkonnejšia doterajšia vojna zredukovala obyvateľstvo Zeme o iba 5 %. Síce je pravda, že 30ročná vojna urobila väčší prepad, ale iba na izolovanom území a za podstatne nižšej populácie a najvýkonnejší bol Karol Veľký pri tak "dobrovoľnom" pokresťančovaní Sasov, že asi 1/3 pri ňom zahryzla do hliny, ale to bolo len zhruba na území východného Nemecka.
tak isto ako velka cast populacie hovori o premnozenych medvedoch alebo komaroch, tak isto moze niekto povedat o premnozenych ludoch. krivka nieco zobrazuje a je pochopitelne preco je ten rast ludi.
clovek alebo akekolvek zviera, napriklad komar, ak nebude mat prirodzeneho nepriatela a bude mat dostatok potravy, bude velmi rychlo rozsirovat svoj druh. a zial, alebo nastastie?, clovek je na vrchole potravinoveho retazca. a je jedno, ze na to potrebujeme nejaky nastroj (aj nasi predkovia vedeli chytit mamuta do pasce a o kolko bol vacsi). aj opice a ine zvierata vedia pouzivat nastroje
problem nie je ani tak v pocte ludi, ako skor v tom, co vyzaduju. napriklad kazdych 5 rokov nove auto, kazdy 1 rok novy iphone, kazdy den na ranajky, obed, veceru maso, kazdy den tri krat sprchu a v neposlednom rade aj klimatizaciu
a kedze to je mimo temu, tak dnes je pekne v karpatoch a treba ist jazdit
A na ten offtopic predsa mate Pieskovisko, neviem preco to cpete sem.
https://www.facebook.com/nasekarpaty/posts/1309511745880073
https://www.facebook.com/nasekarpaty/posts/1309511745880073
Videl. V záhrade sme mali jedného.
Dnes som sa vybral na Korlatko. Nikdy nikomu neodporucam pouzit "skratku" medzi Jablonicou a Cerovou smer na Lipovy Vrch
Kedy pojdes? Mozno by som sa pridal, ak nie som na ciernej listine podporovacov 1. svatojurskej.