Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Aby som bol úprimný, celkom mi to nevychádza. Jej otec bol +- 2 roky členom dozornej rady firmy, čo má dodnes (údajne) výhradnú zmluvu na vývoz odpadu v Pezinku. S tým, že to je odvetvie s fajn budúcnosťou súhlasím, len ten boj jeho dcéry pár rokov po odvolaní (príp. zrušení členstva v DR) nie proti firme v mene konkurencie, ale proti skládke ako takej mi teda ako extra prezieravé „obchodné“ rozhodnutie pri popisovanom pláne nenechať si ujsť zisky z odpadového biznisu rozhodne nepripadá ...
Zobraziť komentár 16.08.2019 - 14:57:25
00
no dobre teda, tak keď to inak nejde, skúsime to polopate... požičiam si chronologický graf priamo z via juris, aby ste nepovedali...

https://viaiuris.sk/obcan/nova-skladka-odpadov-pezinok/

kde sa síce píše o rokoch 1999 - 2013, ale tomu ešte predchádzala zmena územného plánu mesta Pezinok v roku 1996, ktorý počíta s lokalitou nová baňa - ako umiestnenie pre novú skládku

tutoka niečo drobné k históri tých Pezinských tehelní a mesta Pezinok, píše sa rok 1996 - to bude opäť náhoda...

https://style.hnonline.sk/civilizacia/291375-pezinske-skladky

v 90. rokoch, bola uzatvorená zmluva medzi spoločnosťami TEHELNE Pezinok a PETMAS-GERBER, na základe ktorej malo prísť v budúcnosti k uzatvoreniu zmluvy, na základe ktorej sa spoločnosť TEHELNE PEZINOK zaviazala, že so spoločnosťou PETMAS-GERBER uzavrie zmluvu o spoločnom využívaní a správe skládok a to existujúcich, aj budúcich možných, teda aj plánovanej veľkokapacitnej skládky.

mimochodom takéto "nadštandardné" vzťahy medzi likvidátorom odpadu a prevádzkovateľom skládky, či mestom sú v každom väčšom meste (napr. neďaleko v Trnave tiež mesto spravilo krásny "prechmat", keď rakúska firma ASA preberala biznis so smeťami... po dlhých rokoch právnych ťahaníc, aj tak vyplatili ušlý zisk pôvodnej prevádzkovateľke rádovo v miliónoch, a to ešte bola veľkorysá a odpustila tuším penále)

a teda chronologicky:

1999 - začalo sa konanie v úmysle postaviť novú skládku - Posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA), to je niečo ako štúdia "uskutočniteľnosti" daného projektu... zhodou okolností v tomto čase prichádza Strapák do predstavenstva danej firmy, zatiaľ nikto proti ničomu výraznejšie neprotestuje, nakoľko stará skládka už je plná a treba novú...

2002 - v máji bola vypracovaný návrh zmien a doplnkov územného plánu.... v septembri nasleduje žiadosť o vydanie územného povolenia, ktoré však bolo mestom zamietnuté... tak nejak sa to zhoduje s pravdepodobne núteným odchodom p. Strapáka z predstavenstva danej firmy...

a následne sa už roztáča kolečko "boja" proti novej pezinskej skládke, tak ako ho poznáme... toľko zhôd okolností a časových udalostí je najskôr čistá náhoda... asi taká, ako sa Bugár stretol Kočnerom v tom istom hoteli, na tom istom ostrove, v tom istom bare, v ten istý turnus... ale možno som naozaj len paranoidný a budem musieť začať viac pozerať markízu, čítať nový čas a sledovať denník N...

týmto v predmetnej veci končím, idem si užívať víkend ;-) a ešte raz pripomeniem neberte všetko tak vážne... pravda je aj tak niekde vo hviezdach... mne o nejakú Čapútovú vôbec nejde... tu ide skôr o to že nám tu zasa niekto ťahá medové motúzy popod nos... ale ako píšem, pravdepodobnejšie bude, že sa mýlim a je to naozaj iba zhoda náhod a okolností... ;-)

pekný víkend prajem a asi už do politiky písať nebudem, my proruský konzervatívny šaľený trollovia, by sme to mali mať zakázané...
Zobraziť komentár 16.08.2019 - 19:57:12
03
ale aby sme boli v téme aj trošku aktuálny a nevyťahovali len kostlivcov zo skrine... v svetle súčasných tlačovkových dní rozmýšľam, a dávam do pľacu "anketu" čo ma desí viac:

- či obrázok "svätej trojice" na čele s ficogrínim, némtudomom a keptnom mórgenom

- alebo "vo štvorici po opici" na čele s tatkom žaľuďom a tromi zhavranelými bratmi

pomaličky to začína byť lepšie, ako satirické relácie z tých rokov 90-tych a to som si myslel, že to už nič neprekoná ;-)
Zobraziť komentár 16.08.2019 - 20:53:10
04
Zabudol si zapriať tretí krát pekný víkend a držať sa posledného odstavca Tvojho predošlého príspevku.
A s čím chceš porovnávať mafiu, ktorá nám tu vládne a doteraz sa samovyšetruje, pri ktorej aj talianska mafia pôsobí amatérsky ?
Fakt sa už blížime k Rusku.
Zobraziť komentár 16.08.2019 - 21:35:27
02
To vieš, však píšem že "asi by som mal" prestať... To bolo ešte predtým, ako som si pozrel dnešné tlačovky... Fakt mi to nedalo... 🤣🤣🤣

Heslo dňa: za všetko môže ESET... 🙈🙉🙊

Keby radšej všetci držali hubu a aspoň niečo robili popri tom, že kradnú, lenže oni kradnú popri tom, že kradnú...

Tak do tretice všetkého dobrého: pekný víkend si poprajme... A asi aj dobrú noc ⭐

Slnko svieti,
voda láka,
postavme si
snehuláka... ⛄
Zobraziť komentár 16.08.2019 - 22:02:19
00
Naozaj vsetci? Zazil som na ministerstvach rozne garnitury a boli to obrovske rozdiely v pomere odmakanej prace (nie, praca na ministerstvach nie je vobec lahka, ak sa ma robit poriadne) a vyvaru pre oligo sponzorov, kesbekistov ci nejakych chytrolinov snaziacich sa zneuzit kazdu prilozitost na obohatenie.
Zobraziť komentár 17.08.2019 - 02:07:24
00
každá dôležitá technologická firma spolupracuje s tajnými službami vlastnej krajiny,vždy to tak bolo je a bude,vychádza to predsa z náplne ich práce.Nieje na tom nič divné.
Zobraziť komentár 17.08.2019 - 03:33:38
00
Presne tááák, všetky hight tech firmy spolupracujú... možno aj tá Mistríkova super-high-tech-nano-chemo-firma spolupracovala, konkrétne za 7 amerických mega...

ale to bude uričte zasa len ďalšia náhoda...
Zobraziť komentár 17.08.2019 - 06:31:20
01
som nevedel ze CIA skuma rakovinu prsnika...a co ak Soros plati Fica a Kotlebu aby rozvratil Slovensko a vyhubil krestanskych staroslovakov a nasledne sem nastahoval zidov zo Somalska? to by vsetko vysvetlovalo...hmm

ten narativ ze su vsetci rovnaki a kazdemu ide len o peniaze, je uplny nezmysel, rovnako ako tie blaboly ze sa nic neda zmenit v suacsnom volebnom systeme a podobne - niekedy staci doslova par ludi vymenit a cely rezort sa zacne hybat a pracovat...len tvojim cielom je ocividne len sirit tupe konspiracie, provokovat a znechucovat, nie nieco menit k lepsiemu v tejto krajine - ako keby ti sucasna situacia perfektne vyhovovala.
Zobraziť komentár 17.08.2019 - 09:12:24
07
Zo sociologického hľadiska je toto vlákno úžasný matroš. Vždy, keď sa človek neveriacky zamyslí nad tým, kto vlastne môže dávať hlas všelijakým kreatúram, a ani by si nevedel predstaviť ich duševné rozpoloženie, zrazu bingo, vlákno Politika na MTBiker ti dá nazrieť do zákutí duše týchto, ehm, whatever...
Zobraziť komentár 17.08.2019 - 10:01:38
09
Madbugie s tvojich príspevkov mi to vychádza, že najväčší problém Slovenska je Čaputová. A to čo sa tu deje posledné roky, považuješ za normálne.
Zobraziť komentár 17.08.2019 - 10:06:36
01
Už dlho sa chystám napísať, že som Pezinčan a Pezinok je malý na to aby sme o sebe nevedeli. Aj tutok pred dvoma týždňami bol u mňa Strapák, otec tej bosorky ktorú treba upáliť na hranici lebo všetci vedia aké je ona zlo. Teda aspoň podľa Hlavných správ.
Ale nebudem nakoniec písať svoj osobný postoj a skúsenosti. Načo
Zobraziť komentár 17.08.2019 - 10:24:28
08
Mame na Slovensku niekolko univerzit co maju aj studijny odbor politologia, mame zopar think tankov venujucich sa tejto problematike, nehovoriac o pracoviskach akademie vied a stada poradcov ministrov, premierov, prezidentky ci poltickych stran. Stoji to kopec penazi a cele je to zbytocne. Tato tema a krcma stvrte cenovej to vedia nahradit. Podobna situacia je aj s tvorbou fotbalovej ci hokejovej reprezentacie. :lol: :tmi: :rofl:
Zobraziť komentár 17.08.2019 - 12:47:30
06
madbugie cela tvoja konspiracna teoria je postavena na udajnej "vyhradnej zmluve" medzi dvoma sukromnymi firmami uzatvorenej v 90tych rokoch, na zaklade ktorej sa mal clovek, ktory sa stane clenom predstavenstva v roku 2000 nabalit, a preto ked ho v 2001 vykopnu tak jeho dcera ho ma akoze pomstit.

Kde je tato udajna zmluva? Ktore konkretne ustanovenia tejto zmluvy su tie zlate vajcia ktore buducim clenom predstavenstva zarobia tie peniaze? Kolko penazi to konkretne bude?

Nielen ze si nedodal ziadny konkretny text tejto udajnej zmluvy, ale ani len jediny dokaz o tom, ze nejaka zmluva - z ktorej vyplyva ze jedna strana sa paradne nabali - vobec existuje.
Zobraziť komentár 17.08.2019 - 15:20:50
01
idem na blahov profil. tu uz je nuda...
Zobraziť komentár 17.08.2019 - 19:01:42
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up