Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zakazy byvaju aj na cestach druhej triedy. Na Google Streetview je mozne vidiet tabule pri vyjazdoch z obci,

Tu sa daju zobrazit heat mapy kadiat cyklisti zvycajne chodia, cyklotrasy a pod.
https://merretekerjek.hu/#zoom=13&lat=47.83825&lon=17.38598&scope=montival
Zobraziť komentár 14.08.2019 - 20:31:19
00
Madarsko ak nemusis tak radsej nie. Je tam malo dobrych ciest na bike. Eurovelo do gyoru je nudzovka ktora sa da prezit. To co v HU je oznacene ako cyklocesta tak to v rakusku volaju havarijny stav a prerabaju asfalt. Vcera som siel po novom asfalte z Rohrau do Schonabrunnu. Este bol zavrety ale sli sme a parada. A to tam nebola nejak zla cesta.
Zobraziť komentár 14.08.2019 - 21:52:13
00
Chcel som iba pojazdiť tie prihraničné dediny, ale očividne to nie je moc dobrý nápad, pretože ako vidím, tak sa môže stať že naplánovanú trasu ani neprejdem :?:

A úsek od Rajky, resp Bezenye po Nickelsdorf je ako na tom? Naposledy som tam bol cca pred 5 rokmi, pamätám si, že asfalt nebol bohvieaký, ale stačil, potom sa tam prechádzalo cez železnicu a cez hranicu priamo do Nickelsdorfu. Je to stále pre cesťák ako tak zjazdné?
Zobraziť komentár 14.08.2019 - 23:26:15
00
Ano, je to zjazdne.
Zobraziť komentár 14.08.2019 - 23:49:04
00
Medzi mosonyom a hegyeshalomom ide paralelny cyklochodnik, tam sa da v pohode. Do Mosonu ide tiez z rajky mimo cesty eurovelo cize tiez v pohode.
Zobraziť komentár 15.08.2019 - 06:55:34
00
Maďarsko mi ani nespomínajte, pokazilo mi celý 300km výlet a pritom som v Maďarsku šiel len 50km, cyklocesty pre cesťák asi neexistujú (a ak hej, tak idú v úseku kde nie je zákaz a v zákaze končia v šotoline, takže vrátiť sa späť a pokračovať nadrzovku zákazom), proste nijako sa nedostaneš ak nechceš robiť desiatky km obchádzky. Jedine ak by tie obchádzky bola tvoja cesta... (to je opis úseku medzi Komárnom a Medveďovom na maďarskej strane kde som šiel asi 80% úsekov v zákaze, pritom cesty prázdne, keďže vedľa je diaľnica). A ako som toto písal, tak znovu som si ponadával :lol:
Zobraziť komentár 15.08.2019 - 20:26:21
00
Bezne chodievam tri krat do tyzdna len do Mosonu cez Rajku a Bezenye. Nie je to ziaden problem a to mam aero bike s tenkymi galuskami...aj ked je pravda,ze s Rakuskom sa to porovnat neda. V Bezenye idem kus po ceste lebo cyklocesta z kachliciek ma ubija. Nikdy ma nikto nevytrubil,akurat dedko,ktory permanentne sedi na lavicke pinda. Chodi tam viacero cestakov,takze by som sa urcite toho neobavala.
Zobraziť komentár 15.08.2019 - 21:22:02
00
Po gyor je to relativne v pohode, za gyorom je to len picuuung, po kraji sa neda lebo rozmrdane, krajnice nemaju tak ides po strede pruhu ale soferi su podla mna lepsi ako u nas. Chodim pravidelne BA - Ecs cca 93km.
Zobraziť komentár 15.08.2019 - 22:45:15
00
Mne sa Maďarsko páči. Podľa mňa je "cyklist friendly" oveľa viac ako Slovensko. Aj Poľsko je na tom oveľa lepšie.
Zobraziť komentár 25.08.2019 - 14:55:42
01
arrow_leftexot napísal:
Chcem sa opýtať, či tu niekto pozná toto miesto neďaleko Kremnických baní. Možno by som v budúcnosti plánoval ísť s bajkom po tej žltej, ale muselo by to byť 100% legálne. Z tejto mapy to vyzerá že chodník neide iba po hranici NPR, ale aj do nej zachádza, je to tak aj v reále?

Ja vôbec neriešim či idem po legálnej ceste v podstate je mi to jedno či je to skromný pozemok. Dosť často som zažil že to bola značená ako cyklo chodník ale si to odkúpil blavak a dal tam značku súkromný pozemok. Kvôli tomu by som sa musel vráti dobrý kus a tak som išiel ďalej. Ver tomu že to robia aj ďalší jazdci ako som videl.
Zobraziť komentár 27.08.2019 - 06:36:55
00
Aky je vztah medzi jazdenim po sukromnych pozemkoch a jazdenim v NPR?
Zobraziť komentár 27.08.2019 - 07:12:26
01
arrow_leftZahir napísala:
Bezne chodievam tri krat do tyzdna len do Mosonu cez Rajku a Bezenye. Nie je to ziaden problem a to mam aero bike s tenkymi galuskami...aj ked je pravda,ze s Rakuskom sa to porovnat neda. V Bezenye idem kus po ceste lebo cyklocesta z kachliciek ma ubija. Nikdy ma nikto nevytrubil,akurat dedko,ktory permanentne sedi na lavicke pinda. Chodi tam viacero cestakov,takze by som sa urcite toho neobavala.

Kvetinka... a cesta cez Rajka - Dunakiliti - Feketeerdő - Moson . Je aká prosím ?
(viem aká je Rajka a kusok za nou , ale dalej nie...)
Dik za iňfo :)
Zobraziť komentár 27.08.2019 - 09:02:40
00
arrow_leftBruco napísal:
Aky je vztah medzi jazdenim po sukromnych pozemkoch a jazdenim v NPR?

V NPR nejazdim mini vyznačené cesty po súkromných hej.žiadni vzťah.
Zobraziť komentár 27.08.2019 - 09:14:14
00
Tá kvetinka ma pobavila, ja som skôr taký bodliak :D
Asi ťa sklamem lebo po tej strane som bola síce viac krát, ale len po Dunakiliti a aj to iba na horskom. Ideš stále po ceste...tam nie je cyklistický chodník ako do Bezenye. Cesta po krajoch je dosť vymlátená, takže na cesťáku by som tam ja asi nešla.
Zobraziť komentár 27.08.2019 - 09:30:50
00
Možno sa to už na fóre niekedy rozoberalo ale napadla mi jedna vec. Dnes som zjazdoval po asfaltke z Kamzíka smerom na Železnú a z lesa dva krát dosť tesne predo mnou preletel krížom cez cestu v plnej rýchlosti biker (inak žiaden oficiálny trail tú cestu nekrižuje ale to teraz nie je až tak podstatné). Zaujímalo by ma, kto má podľa vás v takejto situácií prednosť z legislatívneho hľadiska a kto povedzme z hľadiska nejakej cyklistickej etiky a kto by mal v prípade zrážky niesť vinu. Z legislatívneho hľadiska by mohlo pripadať do úvahy pravidlo pravej ruky ale predsa len sa nejedná o úplne štandardnú dopravnú križovatku. Z etického jazdeckého hľadiska by sa zas podľa mňa mal brať do úvahy fakt, že biker je ten, ktorý prichádza z neprehľadného lesa a do poslednej chvíle ho jazdci (ale prípadne ani chodci či vodiči) absolútne nemajú šancu zbadať, takže by to mal byť on kto pred prejazdom asfaltkou zastane (alebo aspoň pribrzdí), rozhliadne sa a dá prednosť ľuďom na asfaltke. Čo si o tom myslíte?
Zobraziť komentár 03.09.2019 - 21:00:24
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up