s trikim sa nehada, on vie vsetko najlepsie. a nedajboze ste sa narodili po 80tych rokoch, potom uz debata vobec nema zmysel lebo vas znicilo skolstvo a ste iba ufnukanci
madbugie No ja sa obavam, ze prave automotive sektor bude spustacom dalsej krizy (recesie). Od noveho roka maju platit nove limity na CO2 a riesenim maju byt e-auta. Chcu z trendu urobit nosny pilier priemyslu, pricom je to produkt, pri ktorom neexistuje prirodzeny dopyt. Kolko poznate ludi, co by si z fleku elektricke auto kupili? A za rok, za dva by mali linky frcat na plne obratky. No potes pan buh...
osobne si myslím (aj keď trošku inšpirovaný akademikom Staněkom), že tento krok je premyslený viac, ako si chceme pripustiť...
hypoteticky čo sa stane v najbližších 10 rokoch, masívna produkcia elektromobilov a mediálna masáž k tomu... začne vzrastať obrovsky dopyt po elektrickej energii, distribúcii energie (viď. problémy v Nórsku pri 30% elektrifikácii), už teraz sme energeticky na hrane, problém prepravy striedavého prúdu a jeho strát... to všetko niekto musí zaplatiť... takže kríza "energetická", obnoviteľné zdroje nedokážu tak rýchlo nahradiť potrebu energie a jej distribúciu na väčšie vzdialenosti... nehovoriac o likvidácií solárnych panelov, ktoré vydržia tak 10 rokov (to tiež zatiaľ nikto nerieši, tak ako likvidáciu bateriek... v tesle to zatiaľ riešia vytváraním baterkových klastrov - kde používajú vyslúžilé baterky, ktoré majú cca 50% kapacitu na ukladanie solárnej energie cez deň a jej spotrebu v noci)
ďaľší problém, že na výrobu automobilu treba o 30% pracovnej sily menej... pri zvýšení automatizácie 4.0 ešte viac (aj hľa vyriešený problém s nedostatkom pracovnej sily - tak načo sú nám tí imigranti potom)
časom niekto príde na geniálnu myšlienku, že ten striedavý prúd je naozaj neefektívny a má pri preprave veľké straty, čo keby sme predsa len prešli na ten jednosmerný, ktorý sa dá oveľa efektívnejšie, jednoduchšie a lacnejšie distribuovať na väčšie vzdialenosti... a taká lavína by sa strhla, že až... prestavať elektrárne, vymeniť všetky spotrebiče z AC na DC a nastane ekonomický výrobný recyklačný boooom jak hovado... len kto to všetko zaplatí...
ale nebavíme sa tu o osobe Staněka, ale o niečom inom, takže píšte k veci
inak by som to mohol považovať za typický prejav liberálnej "protiargumentácie", ktorá keď "nevie kam z konopí", tak prejde do osobných útokov...
osobne si myslím, že elektromobilita v dnešnej podobe je slepá ulička, pokiaľ neprebehne nejaká unifikácia a nevymyslia niečo na spôsob "tankovania" nabitého elektrolytu, alebo systém výmenných batérií...
ono to všetko pekne funguje pred Áj-párkom, kde je jedna, dve nabíjačky na Tesly a spol. ale predstavme si že by tam tých 100 kW nabíjačiek bolo 200 ks, tak to aby na streche bola postavená 20 MW elektráreň alebo cestou do Chorvátska, pri každej druhej pumpe malá atomofka...
neviem prečo sa tak bránia vodíku... modifikácia konvenčných motorov relatívne easy, existujúca infraštruktúra tankovacích staníc - riešiteľné, určite by to bol plynulejší prechod ako toto baterkové extempóre...
spomenul som tu napr. likvidáciu solárnych panelov... pozeral som jeden dokument o Španielsku, kde už nevedia čo s tým, v obrovských halách majú uskladnené kvantá starých panelov, zoberú z toho obal, nejaké plechy a ostatné pekne uskladňujú (kto, začo a načo by to ekologicky likvidoval, to všetko nás ešte len čaká)
Clovece,madbugie, tvoj posledny koment som radsej ani necital, ale dufam ze ten predposledny,tak zr aspon 2/3 su ironia a vtip. Ak nie, tak ako som ti pisal davnejsie - konspiracne kraviny trva dlhsie vyvratit ako ich vymyslat, i ked tieto co si popisal su fakt ubohe ak to nie je ironia.
madbugie nie tak celkom. To, že si sa inšpiroval Staněkom ťa do určitej miery diskvalifikuje ako erudovaného diskutovať na tuto tému. Pán Staněk je totiž neskutočný tragéd-diletant a jeho prognózy sa našťastie neplnia. Ale poslucháčov z otvorenými ústami má na počudovanie až priveľa. Nemám čas postupne vyvracať všetky jeho drísty, pomôžem si jedným starším blogom. https://spw.blog.sme.sk/c/169084/Verite-predpovediam-ultrapesimistu-Petra-Staneka.html
V období po roku 2008 ešte pridal na kadencií a intenzite nezmyslov.
Úplne odhliadnuc od toho, že bol Mečiarov aj Ficov poradca a ako človek je to obyčajný sebestredný chrapúň (moja skúsenosť).
Clovece,madbugie, tvoj posledny koment som radsej ani necital, ale dufam ze ten predposledny,tak zr aspon 2/3 su ironia a vtip. Ak nie, tak ako som ti pisal davnejsie - konspiracne kraviny trva dlhsie vyvratit ako ich vymyslat, i ked tieto co si popisal su fakt ubohe ak to nie je ironia.
palček hore... koooonečne to niekto (čiastočne) pochopil
my tu, na tom našom malom Slovensku, sme ako prd vo vetre, toto všetko aj tak ide mimo nás a našich "názorov" na vec
ale za tým, že čistý elektromobil, vo väčšine EU krajín, ako jediné - rodinné auto do domácnosti v jeho súčasnej podobe, či cene, či úžitkovosti pre väčšinu bežných ľudí nemá zmysel...
možno ekologicky, ale ekonomicky určite nie...
chcem hybrid, ale aj tie sú zatiaľ drahé voči konvenčnému ekvivalentu, ale už sa to aspoň približuje... takisto si viem predstaviť takú vyžitú baterku z Tesly mať na dome + k tomu pár kolektorov na streche ako zdroj energie domácnosti... ale proste zatiaľ je to cenovo pre bežného človeka neúnosné a úspora sa ekonomicky nevráti... takže to nikto "dobrovoľne" robiť nebude...
bude zábava, keď impeachment "inquiry" zas vybuchne do tváre demokratom, ako ten Mueller híring v blahej pamäti (na ktorý sa vlastne už radšej zabudlo). A keď táto epizódka v skutočnosti najviac ochromí Biden-a, ktorého rodinkárstvo a korupcia je v centre príbehu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
hypoteticky čo sa stane v najbližších 10 rokoch, masívna produkcia elektromobilov a mediálna masáž k tomu... začne vzrastať obrovsky dopyt po elektrickej energii, distribúcii energie (viď. problémy v Nórsku pri 30% elektrifikácii), už teraz sme energeticky na hrane, problém prepravy striedavého prúdu a jeho strát... to všetko niekto musí zaplatiť... takže kríza "energetická", obnoviteľné zdroje nedokážu tak rýchlo nahradiť potrebu energie a jej distribúciu na väčšie vzdialenosti... nehovoriac o likvidácií solárnych panelov, ktoré vydržia tak 10 rokov (to tiež zatiaľ nikto nerieši, tak ako likvidáciu bateriek... v tesle to zatiaľ riešia vytváraním baterkových klastrov - kde používajú vyslúžilé baterky, ktoré majú cca 50% kapacitu na ukladanie solárnej energie cez deň a jej spotrebu v noci)
ďaľší problém, že na výrobu automobilu treba o 30% pracovnej sily menej... pri zvýšení automatizácie 4.0 ešte viac (aj hľa vyriešený problém s nedostatkom pracovnej sily - tak načo sú nám tí imigranti potom)
časom niekto príde na geniálnu myšlienku, že ten striedavý prúd je naozaj neefektívny a má pri preprave veľké straty, čo keby sme predsa len prešli na ten jednosmerný, ktorý sa dá oveľa efektívnejšie, jednoduchšie a lacnejšie distribuovať na väčšie vzdialenosti... a taká lavína by sa strhla, že až... prestavať elektrárne, vymeniť všetky spotrebiče z AC na DC a nastane ekonomický výrobný recyklačný boooom jak hovado... len kto to všetko zaplatí...
PS: volajte ma šaľený konšpirátor
ale nebavíme sa tu o osobe Staněka, ale o niečom inom, takže píšte k veci
inak by som to mohol považovať za typický prejav liberálnej "protiargumentácie", ktorá keď "nevie kam z konopí", tak prejde do osobných útokov...
osobne si myslím, že elektromobilita v dnešnej podobe je slepá ulička, pokiaľ neprebehne nejaká unifikácia a nevymyslia niečo na spôsob "tankovania" nabitého elektrolytu, alebo systém výmenných batérií...
ono to všetko pekne funguje pred Áj-párkom, kde je jedna, dve nabíjačky na Tesly a spol. ale predstavme si že by tam tých 100 kW nabíjačiek bolo 200 ks, tak to aby na streche bola postavená 20 MW elektráreň
neviem prečo sa tak bránia vodíku... modifikácia konvenčných motorov relatívne easy, existujúca infraštruktúra tankovacích staníc - riešiteľné, určite by to bol plynulejší prechod ako toto baterkové extempóre...
spomenul som tu napr. likvidáciu solárnych panelov... pozeral som jeden dokument o Španielsku, kde už nevedia čo s tým, v obrovských halách majú uskladnené kvantá starých panelov, zoberú z toho obal, nejaké plechy a ostatné pekne uskladňujú (kto, začo a načo by to ekologicky likvidoval, to všetko nás ešte len čaká)
tak to ti zavidim, ja som to precital a odvtedy ma boli hlava
v USA maju tiez celkom zabavu... zaciname
V období po roku 2008 ešte pridal na kadencií a intenzite nezmyslov.
Úplne odhliadnuc od toho, že bol Mečiarov aj Ficov poradca a ako človek je to obyčajný sebestredný chrapúň (moja skúsenosť).
palček hore... koooonečne to niekto (čiastočne) pochopil
my tu, na tom našom malom Slovensku, sme ako prd vo vetre, toto všetko aj tak ide mimo nás a našich "názorov" na vec
ale za tým, že čistý elektromobil, vo väčšine EU krajín, ako jediné - rodinné auto do domácnosti v jeho súčasnej podobe, či cene, či úžitkovosti pre väčšinu bežných ľudí nemá zmysel...
možno ekologicky, ale ekonomicky určite nie...
chcem hybrid, ale aj tie sú zatiaľ drahé voči konvenčnému ekvivalentu, ale už sa to aspoň približuje... takisto si viem predstaviť takú vyžitú baterku z Tesly mať na dome + k tomu pár kolektorov na streche ako zdroj energie domácnosti... ale proste zatiaľ je to cenovo pre bežného človeka neúnosné a úspora sa ekonomicky nevráti... takže to nikto "dobrovoľne" robiť nebude...
bude zábava, keď impeachment "inquiry" zas vybuchne do tváre demokratom, ako ten Mueller híring v blahej pamäti (na ktorý sa vlastne už radšej zabudlo). A keď táto epizódka v skutočnosti najviac ochromí Biden-a, ktorého rodinkárstvo a korupcia je v centre príbehu.