Ahojte,

zvazujem kupu gravelu Canyon Grail al 7, velkost 56:
https://www.canyon.com/cs-cz/road-bikes/gravel-bikes/grail/grail-al-7.0/2196.html

Vie mi prosim niekto poradit kde by som si ho mohol pred kupou poziacat - otestovat?

Pripadne ak niekto mate v BA tento bike a boli by ste ochotny mi ho nazivo ukazat, pripadne na nho aspon vysadnut, nech viem ci mi sedi geometria, tak by som bol moc vdacny.

Pripadne este zvazujem Canyon Endurace CF SL 7.0 disc, velkost 56, ak by sa donho vosli plaste 32..
https://www.canyon.com/cs-sk/road-bikes/endurance-bikes/endurace/endurace-cf-sl-disc-7.0/2396.html

Dik moc, Matus, 0905 255 187
03.11.2019 - 16:04:04
01
Veľkosť 56 je čo M al. L.? Ja mám CF endurance disc8 vo veľkosti L.
04.11.2019 - 11:31:41
00
Do Endurace idú plášte do 33mm, ale ak ozaj chceš jazdiť gravel, tak radšej pravý gravelbike - budeš postupne chcieť širšie :)
04.11.2019 - 15:38:22
00
Ahojte, píšem do tohoto vlákna aby som nezakladal nové podobné tomuto. Taktiež mám dilemu pre ktorý Canyon sa rozhodnúť: Endurace alebo Grail. Jazdiť chcem väčšinu času do práce a z práce po ceste a hrádzi, spolu cca 40km a k tomu víkendové kratšie aj celodenné výlety a občas aj viac denné taktiež väčšinou cesta a hrádza. Základné info sú mi jasné ako napr.: Endurace je ľahší, rýchlejší na ceste, bez montážnych bodov a možnosti upevnenia blatníkov. Grail je na ceste pomalší, ťažší od Endurace, je univerzalnejsi...zvladne cestu aj polnacky, v prípade dokúpenia druhej sady kolies-cestnej a možno aj kazety bude rýchly na ceste ako Endurace. Ak mi viete pomôcť s touto dilemou na základe vašich skúseností budem nesmierne vďačný. V oboch kategóriách som finančne ukotveny cca 3000, tzn. stredné špecifikácie. Ďakujem
07.05.2025 - 09:20:06
00
Grail ma agresivnu geometriu, na zaciatok by som to nebral. Na to co pises tak endurance. Ak gravel tak Grizl.
07.05.2025 - 10:02:24
00
Dik za tip. Grizl som doteraz nepozeral zdal sa mi uz moc "hrubý" aby bol aj rýchly na ceste. A do lesa mám stále HTčko ktorého sa neplánujem zbaviť. Grail vnímam am ako väčší univerzál. Som si vedomý aj toho, že uni veci nie sú ani ani. Endu sa mi páči (teda okrem farieb) ale budem ho vedieť v pohode aj troška nabaliť na dlhšiu cestu necestu?
07.05.2025 - 12:19:54
00
Endurance uvadzaju az pneu do 35 mm, co je super na dlhe vyjazdy aj mimo hladky asfalt. Nemyslim si, ze grail je univerzalnejsi, je to gravel so zavodnou geometriou, neviem ako si na tom s posedom, ale myslim si, ze nie je idealny na dlhe vyjazdy. Alebo potom su tu ini vyrobcovia, ktori maju allroad alebo gravel bajky blizsie k cestnym endurance. Ja som, ale na opacnej strane spektra, cistokrvny gravel, takze uplne cestaky neviem, ale nemyslim, ze je problem si vybrat moznost nabalenia. Mal som gravel bez uchytov a mam aj podsedlovy drziak aj klasicky zadny nosic bez potreby uchytov.
07.05.2025 - 14:50:39
00
Posed chcem určite co najpohodlnejsi aby som vydržal aj celodenné výlety. Z toho dôvodu vyberám medzi vytrvalostnym a strkovym bikom. Ano jasné nedrzím sa vyslovene len canyonu. Zaujali ma napr. aj Cube Attain SLT (tam je cena bezkonkurenčná, stále rozmýšľam prečo je oproti konkurencii v tejto speci o toľko lacnejší..), alebo ešte Superior XR 9.5 GF
08.05.2025 - 09:03:07
00
Cube su lacné len kvôli ich cenovej politike.Nic ine tam nebude. Podla mna závisi aký si typ jazdca. Ja som sa pred casom tiez rozhodoval medzi grailom a endurace a skoncil som s endurace a este chcem prejst na aeroad ked budem velký?.Ten grail ma fakt agresivnejsiu geometriu ako endurace myslim,na druhu stranu das tam siroke plaste aj do nejakych tych terenov.Ja jazdim 95 % ci sty asfalt takze moj vyber sa mi potvrdil. Pokial chces aj rychlu jazdu,s grailom nebude problém,v podstate to iste ako endurace...ja mam aktualne na mojom endurace obute 34 mm rychle vittoria plášte a vole tam je este dost,cize tiez tam obujem minimalne ako uvadzaju 35 mm a mozno aj 37 mm s nejakym hlbsim dezenom.Ale to ja nepotrebujem...
08.05.2025 - 09:55:26
00
Tu je moj endo v zimnom setupe, vosli tam 35tky gravelkingy, dopredu by voslo viac, vzadu koli presmyku uz asi nie. A ako sa da nabalit ti budem vediet poslat coskoro :)

Prílohy:

IMG_6625.jpeg
IMG_6625.jpeg 167.44 KiB thumb_up1thumb_down

08.05.2025 - 10:51:52
01
Takto nejako na 5 dni cca so spanim vnutri.

Prílohy:

IMG_7172.jpeg
IMG_7172.jpeg 145.52 KiB thumb_up0thumb_down

09.05.2025 - 12:30:38
01
Dik chalani za rady a tipy, cením si. Ja budem tiež 95% asfalt. Na endu okrem toho že ho máš parádne naložený, vidím že máš aj blatníky...si si poradil 🙂. Bol som už pozrieť ten Cube Attain SLT. V týždni idem ešte pozrieť toho Supa a ak ani ten, tak je rozhodnuté pre Endu. A potom sa rozhodnúť už len s ktorou špecifikáciou.
11.05.2025 - 21:43:01
00
keyboard_arrow_up