A za sociku by som mal byt, čo teraz nebudem mat nikdy
Nemal by si. Ani vtedy niekto neprisiel za tebou a neponukal ta, "nech sa paci, nechcel by si byt ?" Musel by si to vybehat, vyuplatkovat, po kamaratskej alebo prave naopak vyhrazacej linii. Lestil by si klucky a pchal sa do prdele. Potom by si zistil ze ti dali 2-izbak v Devinskej, tak zase odznova, aby si dostal 3-izbak aspon v Petrzalke.
A potom by si zistil, ze v nom nie je umyvadlo, ale v obchode ich budu mat az na jesen. Nabytkovu stenu by si objednaval na dva roky dopredu, lebo zrovna ten rok sa vyrabali pre Bulharsko.
Tvoje deti by nemali C-ecka, ani moncicakov. RMX-ku pre syna ? Zabudni.
A ty by si nemal ani ten ***** Favorit, lebo bez znamosti v obchode si si mohol kupit maximalne tak trojrychlostnu Esku.
Rozsirujem si zavazok, ze uz nebudem reagovat nielen na Vuka, ale asi vobec, tak predtym este jednu vec
Ano GustoO, je tu bordel. Je tu rozkradnuty stat, korupcia, biele goliere vsade, Kocner pre niekoho riadi cely stat. A hadaj preco ? Lebo ti ludia, ktori tu nariekaju, davaju opakovane uz 30 rokov moc do ruk *****, ktori ich kradaju. Lebo bezny Slovak sa vyplace na internete, ako mu ej na***** a potom si zvoli prveho cocota, ktory mu slubuje, ze sa bude mat lespie (bez roboty samozrejme) hned potom, ako ho zvoli. A ked sa to nepodari (lebo perpetum mobile neexistuje), tak za dalsie 4 roky voli ineho z***** ktory mu slubuje presne to iste. Preto je tu tak, ako je a nikdy nebude lepsie.
ja mam taky pocit, ze tito zaseknuvsi predrevolucni obcania, ktori dookola volia toho jedneho dementa dookola, lebo sak slubil mi, si predstavuju, ze im budu pecene holuby z neba padat. ale to sa nikdy nestane. ked chces nieco mat, musis tvrdo na to makat. bud chces zit, alebo prezivat.
kua chlapi, v dnešnej dobe stačí byt murárom a prídete k takým peniazom, že sa vám zakruti hlava a pankovia a paničky vás budú vyprosovat, aby ste k nim prisli na stavbu do mesiaca. Také sú dnes profesie zhanane.
obkladac, izolater, pokladac zamkovej dlazby, elektrikár... plus milión ďalších profesii, na ktoré sa dnes čaká asi ako za sociku na banany...
dnes, keď idete stavať, tak ľudská práca stojí viac ako materiál. Na hodiny sa skoro vôbec už dnes nerobí, pekne na vykon a keď si to vyratate, tak ľudská práca vás bude stáť 30-50 eur/hod.
Nech mi nikto nehovori, že je to také náročné dať sa dohromady 3,4 chalani a robite si na seba, keď teda máte takú nahovno prácu, kde vás len ***** a inú prácu z mne neznámeho dôvodu nechcete alebo si neviete nájsť.
Áno, nová doba je náročnejšia na prispôsobenie a adaptovanie sa podmienkam. Žiadne istoty nie sú a nikdy uz nebudú ten, kto tvrdí, že si ich zasluzite je klamár a podvodník, tak mu nezabudnite dať svoj hlas vo voľbách, pripadne rovno voľte kss ci kotlebu, ktorí ale naisto vyrieši všetko čo vás trápi.
kua chlapi, v dnešnej dobe stačí byt murárom a prídete k takým peniazom, že sa vám zakruti hlava a pankovia a paničky vás budú vyprosovat, aby ste k nim prisli na stavbu do mesiaca. Také sú dnes profesie zhanane.
obkladac, izolater, pokladac zamkovej dlazby, elektrikár... plus milión ďalších profesii, na ktoré sa dnes čaká asi ako za sociku na banany...
dnes, keď idete stavať, tak ľudská práca stojí viac ako materiál. Na hodiny sa skoro vôbec už dnes nerobí, pekne na vykon a keď si to vyratate, tak ľudská práca vás bude stáť 30-50 eur/hod.
Nech mi nikto nehovori, že je to také náročné dať sa dohromady 3,4 chalani a robite si na seba, keď teda máte takú nahovno prácu, kde vás len ***** a inú prácu z mne neznámeho dôvodu nechcete alebo si neviete nájsť.
Áno, nová doba je náročnejšia na prispôsobenie a adaptovanie sa podmienkam. Žiadne istoty nie sú a nikdy uz nebudú ten, kto tvrdí, že si ich zasluzite je klamár a podvodník, tak mu nezabudnite dať svoj hlas vo voľbách, pripadne rovno voľte kss ci kotlebu, ktorí ale naisto vyrieši všetko čo vás trápi.
Maš pravdu, len treba dodať, že to treba vedieť. Nestačí sa dať dohromady a potom niečo miešať a lepiť. Každa práca ma svoje know how. Zručnosť sa v knihach naštudovať nedá. Aj ked ano, treba povedať, že dnešný stavebný remeselník sa musí vedieť zorientovať aj v technologiach a materialoch.
ja vzdy natrafim presne na takyto druh remeselnikov. vsetci maju rovnaku vlastnost a to je ta, ze ked nieco (vzdy) d****ú, tak sa ta snazia prehovorit, ze tak je to spravne. jak keby ich jedna mater mala.
jj, to je druhé pravidlo,
prvé pravidlo je, že pri prvej obhliadke zhodnotia "to Vám aký fušerák robil, veď to je celé zle"
mám pocit, že to je zahrnuté v nejakom predmete na učilišti
V lete som dlho zhanal majstra na polozenie stresnej krytiny na pergolu. Vsetci mali limit minimalne na panelak. Potom sa mi jeden ozval, na druhy den prisiel a za tri hodiny bol hotovy. Krasna, cista robota, bez frflania - ci je na slnku teplo a ci je podkladova OSB dostatocne rovna. S velkou radostou som mu dal 500,- pricom material odhadujem za 100,-. Spytal som sa ho, ako sa dnes zije zivnostnikovi a ako sa tesi zo "socialnych balickov". Zanadaval, sadol do noveho Tuaregu a odfrcal na dalsiu zakazku. Bolo 18:00
jj, to je druhé pravidlo,
prvé pravidlo je, že pri prvej obhliadke zhodnotia "to Vám aký fušerák robil, veď to je celé zle"
a potom zistia, ze to boli oni sami.
niekedy to tak byva aj pri programovani - ked zbadam v kode nejaku prisernu vec, tak si pomyslim ze kery k**** toto robil?
Aha ved to som bol ja
mam kamaratov ktory su fakt sikovny v remesle ktore robia a zarabaju paradne peniaze, ALE doma su malo-kedy. chodia domov vecer o osmej aj neskor. o 18tej pride len ked sa mu nieco pokazi. vikendy tiez moc volne nemaju. dalsia vec, maju dodrbane kolena, krize, ramena a pod. dokazu robit to co robia mozno este 10 rokov a dost. takze netreba mat ruzove okuliare a peniaze tiez nie su vsetko.
Rovnaká skúsenosť. Dobrí majstri sa dohadujú polrok dopredu a telo majú často zhumpľované.
"Majstri sveta", ktorí ešte ani poriadne nevsúpili na stavbu a už kydali na predchodcov sa u mňa dlho nezdržali.
idealne si najst nejaky rozumny pomer. ale hentak ako oni makaju ziadny clovek nevydrzi do dochodku. v podstate sa da subjektivne povedat ze tam kde su peniaze vzdy chyba ten zvysok a tam kde ten zvysok je zas nie su peniaze. urcite je vela rodin kde su aj peniaze aj laska aj cas na rodinu, ale tych je malo. stary ludia hovoria ze najdolezitejsie je zdravie a rodina a oni velmi dobre vedia preco to hovoria
Divnu vec som si prave vsimol - viaceri sem pisete z mobilu a pritom s diakritikou wtf, to jak sa da S diakritikou uz nepisem ani z pocitaca
Mne je zas divné písať bez diakritiky. Dokonca som v mobile vypol automatické dopisovanie slov, nevedel som sa to naučiť rýchlo používať, samé chyby som tam mal. Tak aj na mobile píšem s diakritikou každý znak zvlášť. Pre diakritiku nie je problém stlačiť za písmenom mäkčeň alebo dĺžeň...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A za sociku by som mal byt, čo teraz nebudem mat nikdy
Nemal by si. Ani vtedy niekto neprisiel za tebou a neponukal ta, "nech sa paci, nechcel by si byt ?" Musel by si to vybehat, vyuplatkovat, po kamaratskej alebo prave naopak vyhrazacej linii. Lestil by si klucky a pchal sa do prdele. Potom by si zistil ze ti dali 2-izbak v Devinskej, tak zase odznova, aby si dostal 3-izbak aspon v Petrzalke.
A potom by si zistil, ze v nom nie je umyvadlo, ale v obchode ich budu mat az na jesen. Nabytkovu stenu by si objednaval na dva roky dopredu, lebo zrovna ten rok sa vyrabali pre Bulharsko.
Tvoje deti by nemali C-ecka, ani moncicakov. RMX-ku pre syna ? Zabudni.
A ty by si nemal ani ten ***** Favorit, lebo bez znamosti v obchode si si mohol kupit maximalne tak trojrychlostnu Esku.
Ano GustoO, je tu bordel. Je tu rozkradnuty stat, korupcia, biele goliere vsade, Kocner pre niekoho riadi cely stat. A hadaj preco ? Lebo ti ludia, ktori tu nariekaju, davaju opakovane uz 30 rokov moc do ruk *****, ktori ich kradaju. Lebo bezny Slovak sa vyplace na internete, ako mu ej na***** a potom si zvoli prveho cocota, ktory mu slubuje, ze sa bude mat lespie (bez roboty samozrejme) hned potom, ako ho zvoli. A ked sa to nepodari (lebo perpetum mobile neexistuje), tak za dalsie 4 roky voli ineho z***** ktory mu slubuje presne to iste. Preto je tu tak, ako je a nikdy nebude lepsie.
Howhg. Posledny nech zhase prosim
len aby to tak vydržalo, kde si budem chodiť po modré pilule?
no zeby preto, lebo je menej sikovny? alebo nechapes aj to, preco na bedni po preteku stoja ti lepsi a preco by tam nemali stat aj ti horsi?
Maš pravdu, len treba dodať, že to treba vedieť. Nestačí sa dať dohromady a potom niečo miešať a lepiť. Každa práca ma svoje know how. Zručnosť sa v knihach naštudovať nedá. Aj ked ano, treba povedať, že dnešný stavebný remeselník sa musí vedieť zorientovať aj v technologiach a materialoch.
a potom zistia, ze to boli oni sami.
niekedy to tak byva aj pri programovani - ked zbadam v kode nejaku prisernu vec, tak si pomyslim ze kery k**** toto robil?
Aha ved to som bol ja
"Majstri sveta", ktorí ešte ani poriadne nevsúpili na stavbu a už kydali na predchodcov sa u mňa dlho nezdržali.
Mne je zas divné písať bez diakritiky. Dokonca som v mobile vypol automatické dopisovanie slov, nevedel som sa to naučiť rýchlo používať, samé chyby som tam mal. Tak aj na mobile píšem s diakritikou každý znak zvlášť. Pre diakritiku nie je problém stlačiť za písmenom mäkčeň alebo dĺžeň...