Kristína... no preklep, ako preklep mne sa to tiež nezdalo, keď dali prvé obrázky s popiskami...
ale keď sa pozrieš do toho katalógu, čo tu niekto dával 50 MB to malo, tak je tam jasne vidieť vzadu kazeta 11-42 je väčšia ako tá na 2.0 a to mi nešlo do hlavy ako to môže tá zadná prehadzovačka zobrať 16 zubov vpredu a 31 zubov vzadu = 47 zubové rozpätie... ale ževraj to zvláda, že už to niekto niekde videl veľká placka vzadu a dvojpíla vpredu...
na Koyuk 2.0 je spoza zadnej kazety vidieť brzdový kotúč, na 3.0 kotúč vôbec nevidno... takže fyzicky tam fakt narvali 11-42
minimálne 11-36 by tam muselo byť, lebo priplatiť si 200€ za rovnaký bajk, ktorý bude mať akurát o 1 prevod navyše s rovnakým rozsahom ako o radu nišší, by absolutne nemalo logiku...
Je to preklep. Tá prehadzovačka RX812 to jednoducho nedá. Keď zhodíš z veľkej na malú tak ti vbehne horná vyosená kladka do najväčšieho pastorku. V katalógu to ale majú naozaj namontované s kazetou 11-42z a prehadzovačkou RX812. V skutočnosti to však vraj takto nebudú ponúkať.
Je to preklep. Tá prehadzovačka RX812 to jednoducho nedá. Keď zhodíš z veľkej na malú tak ti vbehne horná vyosená kladka do najväčšieho pastorku. V katalógu to ale majú naozaj namontované s kazetou 11-42z a prehadzovačkou RX812. V skutočnosti to však vraj takto nebudú ponúkať.
Potom je tu ale otázka aký je vlastne rozdiel medzi Koyuk 3.0 a Koyuk 2.0? Prečo tých 200 euro naviac za Koyuk 3.0?
Tak nas potom zavadzaju, V takomto setupe som to objednal a dostanem nieco ine ? Fasa Inak ake najsirsie plaste tam dostanem ?
Na druhú stranu na Tranze 2.0 je Altus a rozdiel 41 zubov (48-28 a kazeta 11-32) a zvláda to... To sú len 4 zuby naviac, ak je trochu dlhšie ramienko a silnejšia struna... by to mohlo fungovať
jumperko
tiez som to zamyslal no ked som pozrel hocjaky najlacnejsi ram napr. planet-x+vsetky komponenty a to som nepozeral zrovna najdrahsie stredove,hlavove atd. a na sade shimano 105 tak by som sa ani nahodou nevosiel do tych 800€ co som dal za hotovy bike ten Triban RC520+samozrejme potrebujes aj nejake tie tools na lisovanie stredu,hlavoveho
Ja som skladal ale nieco som uz mal. Prave na planetx, len bohuzial su tam kompromisy ktore keby som chcel gravel na caste pouzivanie tak by som neakceptoval (absencia pevnych osi, mechanicke kotucovky), ale tak ja to mam na prilezitostne pouzitie. Ale trebalo fakt hladat akcie. Napr kolesa stali len 78 eur nove.
Pokiaľ človek ozaj nemá výrazne zľavy, tak skladať bike sa neoplatí. Výjde to drahšie ako kúpiť nový. Ak chcem pár úprav, tak najlepšia cesta je asi kúpiť čo najbližšie k tomu, čo potrebujem/chcem a vymeniť ten 1-2 komponenty.
@strapakm: Ano, ale iba pre 1x11 nie 2x11. O tomto sa s Kristinou hadat netreba, v tom sa naozaj vyzna
Tomu verím ale prečo dalo CTM na Koyuk 3.0 tú kazetu lebo ako to tu už niekto spomínal naozaj je to viditeľné že na nej je ešte väčšie koliesko ako na kazete na Koyuk 2.0? Stačí sa pozrieť na ich webovú stránku. Ak je to na pohon 1x11 tak to by ten Koyuk 3.0 musel taký mať ale nemá. Divné nie?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale keď sa pozrieš do toho katalógu, čo tu niekto dával 50 MB to malo, tak je tam jasne vidieť vzadu kazeta 11-42 je väčšia ako tá na 2.0 a to mi nešlo do hlavy ako to môže tá zadná prehadzovačka zobrať 16 zubov vpredu a 31 zubov vzadu = 47 zubové rozpätie... ale ževraj to zvláda, že už to niekto niekde videl veľká placka vzadu a dvojpíla vpredu...
na Koyuk 2.0 je spoza zadnej kazety vidieť brzdový kotúč, na 3.0 kotúč vôbec nevidno... takže fyzicky tam fakt narvali 11-42
minimálne 11-36 by tam muselo byť, lebo priplatiť si 200€ za rovnaký bajk, ktorý bude mať akurát o 1 prevod navyše s rovnakým rozsahom ako o radu nišší, by absolutne nemalo logiku...
Tak nas potom zavadzaju, V takomto setupe som to objednal a dostanem nieco ine ? Fasa
Rozdiel 3 vs 2 je 2x11speed vs 2x10speed
Odporúčam ti tam zavolať alebo im napísať. Sama by som bola zvedavá čo sa dozvieš.
https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/grx-11-speed/RD-RX812.html
Low sprocket Max. 42T
tiez som to zamyslal no ked som pozrel hocjaky najlacnejsi ram napr. planet-x+vsetky komponenty a to som nepozeral zrovna najdrahsie stredove,hlavove atd. a na sade shimano 105 tak by som sa ani nahodou nevosiel do tych 800€ co som dal za hotovy bike ten Triban RC520+samozrejme potrebujes aj nejake tie tools na lisovanie stredu,hlavoveho
Jano1987 ked uz spominas kolesa ktore by si mi vedel odporucit take tie "lepsejsie" ako sa hovori ? proste na moju vahu 97 kg.Diky