Vo všeobecnosti som veľmi spokojný, vidla je pevná a odolná, no samozrejme v porovnaní s vidlicami s trojnásobnou cenovkou neponúka taký komfort a malé nerovnosti takmer "nevidí". Na druhej strane, vidlicu tohto typu oservisujete doma na kolene za pár minút.
Aké máte skúsenosti s touto vidlicou, prípadne, či ste vykonali nejaké úpravy v prospech zlepšenia chodu vidlice. (?)
Osobne som zatiaľ len vyhodil dištančné gumy zvyšujúce progresivitu zo vzduchovej komory a vykonal "rozborku-zborku". Ďakujem.
posledný komentár: 20. 11. 2012 o 11:53
Správne. Od výrobcu tam olej nie je, alebo len zanedbateľné množstvo, prípadne ten, ktorý pretečie popri vzduchovom pieste (ak tesnenie nie je 100%).
Ja som tam olej dal, ale sedliacky rozum a konštrukcia danej vidly mi vraví, že to nemá zmysel.
Väčší zmysel má výmena pôvodného mazacieho krúžku za mäkký molitan, ktorý je schopný nasať olej.
Vážim cca toľko čo ty, možno o kilo dve viac. Zdvih mám 160 mm. Neviem presne koľko je nafúkaná, ale tiež okolo 80 psi. Je skôr mäkšia a riadim sa podľa % SAG. Teda keď sa posadím a rozložím váhu, zanorí sa 2,5 - 3 cm. Zanára sa slušne. Na začiatku som mal tvrdšiu, ale pojazdil som traily a upravil tlak podľa toho koľko som využíval zdvihu.
Ja som ju raz rozobral, vyčistil, použil kombináciu vazelína olej. Odstránil som celkom podložky na zvýšenie progresivity, čo sú pod ventilom.
Jazdím lesné traily a zdvih využívam tak na 70-80% - rezervu nemám veľkú.
Ak by som išiel do bikeparku,napr. Ružomberok, isto by som ju trochu prifúkol a po prvej jazde prispôsbil.
Ano, tokeny som vybral.
Do vzduchovej komory dávam tlmičový olej 10W-xy z mototechny (tam si kontrolujem raz za čas, aby bol vždy zaliaty piest. To je tak 2-3 mm oleja). Neviem značku presne. Ten istý som dal aj do nôh.
To ze ti ju nezamyka, to uz problem je, ale zial pricinu nebudeme vediet utcit takto. Mam pocit ako keby bol vyteceny olej z tlmica.
Na spodku je otocny ovladac odskoku...nastavenie tlmenia. Otoc ho co najviac na jednu stranu a potom na druhu. V jednom pripade by mala vidla skakat a vdruhom sa vracat pomaly.
Ak tam nie je rozdiel, nemas tlak oleja a nemoze fungovat ani Lock.