Poznáš niekoho, kto má len tak z ničoho nič o 20 pulzov viac?
Ano ja... niekdy idem behat a mam priemerku 150 a niekedy 182... ta ista trasa, tie iste podmienky. Aj v zime , aj ked mrholi alebo slabo prsi... a idem min 2 x do tyzdna a hlavne neriesim pitchoviny...
Hm ja som na sebe spozoroval mierne zvýšený tep napríklad vtedy keď si dám moc blízko pred tréningom jedlo kde je trochu viac bielkovín a soli, prípadne to ešte zapijem väčším množstvom vody a telo to do začiatku tréningu nestihne stráviť tak zo začiatku mám tiež o dosť vyšší tep.
Pri postupnom, pravidelnom, primeranom zvyšovaní zaťaženia v prípravnom období - od novembra do apríla budeš nie ,,hotovo,, ale zlepšíš FTP na 4 W/kg. Kor ked už máš wattmeter. Vysoké pulzy máš preto, lebo trénuješ blbo. Ale toto patrí do inej témy.Témy s vlastným obsahom.
Tak neoprénové návleky a hrubé ponožky mam a za pol hodinu som musel utekať domov... Takže ja jedine total kvalitné tretry ktoré stoja cez 200€ a rukavice min. 80.€
PetoPeto21 Zvýšený pulz môže mať asi tak milión dôvodov a je beznádejné po nich pátrať. Odpoveď sa tak či tak dozvieš post factum (prípadne až pri pitve a niekedy ani vtedy nie)
Jedným z nich je napríklad skrytá choroba. Ty síce hádžeš argáč, že nemáš teplotu, ale väčšina chorôb sa vôbec neprejavuje zvýšenou teplotou. Typicky to robia infekcie a aj to hlavne bakteriálne. Takisto môže byť sprievodným javom zápalu (zápal všeobecne je reakcia na poškodenie a to doslova "akékoľvek", takže z toho múdry nebudeš). Napríklad taká schizofrénia bude len ťažko sprevádzaná teplotou a depresia ešte ťažšie ivan obávam sa, že onedlho (lebo dostatočný počet karentovaných článkov v *****h časákoch na túto tému už je vonku) svet "s prekvapením" zistí, že tradicionalistická periodizácia tréningu, ako nám ju tu školometsky servíruješ, je nezmysel.
Alahu... mám pre moderátorov takú otázku na zamyslenie, že či by nebolo dobré buď urobiť Vukovi samostatnú tému, podobne ako istému prefluffovanému tenistovi, alebo nespojiť tých dvoch do jednej mizérie
Tradicionalistická ? Neexistuje žiadna ,,tradicionalistická,, ... periodizácia. Je len správna a nesprávna. Správna vedie k zlepšovaniu FTP a nesprávna k stagnácii, zhoršovaniu. A nechci mi povedať, že karentné články ,,mudrlantov,, propagujú chaos pri zvyšovaní FTP - lebo o tejto jednej špecifickej schopnosti sa tu teraz bavíme. Nie o všeobecnom tréningu v každom športe. Zlepšovanie tejto jednej schopnosti v období pred pretekmi vo vytrvalostných športoch v letnom období bez dodržiavania zásad postupnosti, primeranosti a pravidelnosti - to jest určitého poriadku, vedie k menšej efektivite zlepšovanie FTP. Ak už sa nedosiahol strop. A samozrejme, že karentovaní mudrci s ,,novotami,, budú vždy.
Len som reagoval na Peta, tuleňa. Alebo si myslel tuleňa že opustil akúsi ohradu, ked píše, pokračuje v písaní o tréningu aj napriek môjmu upozorneniu že to sem nepatrí ?
vlastne temy by nemali podla mna existovat. To ze ma niekto iny nazor, nemoze byt brane ako zakazane. Ak nieco odporuje pravidlam fora, nech to zmazu. Niesom si vedomi, ze by som porusoval pravidla, akurat ma 6 ludi silne neznasa, lebo nejazdim pre adrenalin a nevedia to prekusnut. a vzniklo to v teme pady na biku. Ludia co ma nezbadali v padoch na biku so mnou diskutovali normalne, pretoze pady na biku logicky sleduju skor adrenalinovi jazdci. Ja som ich predtym ani potom nesledoval, len som tam raz napisal odkaz na video zo zachranarov. Nevedel som ze to par ludi tak strasne rozhodi. Iny nazor by na fore nemal byt zakazany. Clovek co ma emocie, nepochopi ineho co ich nema a opacne. Ale nemalo by vadit nikomu ak niekto napise ze chce poradit aky bicykel je vhodny pre urcite podmienky, aj ked napise ze mu nejde o bicyklovanie, ale cisto o pozorovanie motylov. Forum co vidim nieje specificke pre urcitu skupinu. Napriklad ze by si boxeri zalozili vlastne forum a kto by nemal aspon raz zlomeny nos, tak by ho admin neprial do skupiny. Forum tvoria uzivateila a podla mna viac nazorov a uzivtelov, pokial su bez napadania a urazok, je lepsie ako nejake specificke. Na heureke tiez ked vidim same umele chvali na nieco, tiez sa mi to zda ako reklama. Diskusia by mala byt ziva. Z inych for som zvyknuty, ze tam palec hore a dole nieje a tu ho nevnimam. Skor vnimam ako da niekto odpoved nejaky gif obrazok nejakeho herca a vypovednu hodnotu to ma rovnaku, ako ten palec, kdezto text povie viac o uzivatelovi a jeho nazore.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A po mesiaci byť pretrenovany super 👍
Ano ja... niekdy idem behat a mam priemerku 150 a niekedy 182... ta ista trasa, tie iste podmienky. Aj v zime , aj ked mrholi alebo slabo prsi... a idem min 2 x do tyzdna a hlavne neriesim pitchoviny...
Poviem vám tajomstvo, tréningom by sa mal pulz znižovať nie zvyšovať 😂😂😂😂😂
Teraz 150w a pulz 140
U nikoho som sa s tým nestretol ešte...
Uvidím ci EKG niečo zistí
https://www.mtbiker.sk/shop/tretry-a-obuv/mtb-tretry/shimano-sh-mw5-panske-zimne-tretry-cierne.html
tieto su tiez dobre, ale tvrde na cestak, a to stacia turisticke a neopren
https://www.mtbiker.sk/shop/tretry-a-obuv/mtb-tretry/force-tourist-mtb-tretry-cierno-sivo-biele.html
skusal som ich v obchode.
navleky https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-tretry/navleky/na-tretry/force-hot-navleky-na-tretry-neopren.html
Na ceste ak sa nedotknem mokreho tak nenavlhnu.
zateplenie pod ne moze byt este
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-tretry/navleky/na-tretry/force-navleky-na-tretry-pletene-fluo.html
rukavice https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-tretry/rukavice/zimne/force-zimne-rukavice-ultra-tech-cierno-biele.html
ja som s nimi spokojny.
kompresne podkolienky zdravotne mam a citim sa v suchu.
FORCE Ultra Tech rukavice, čierna/biela
20,99 €
MOC 25,99 €Jedným z nich je napríklad skrytá choroba. Ty síce hádžeš argáč, že nemáš teplotu, ale väčšina chorôb sa vôbec neprejavuje zvýšenou teplotou. Typicky to robia infekcie a aj to hlavne bakteriálne. Takisto môže byť sprievodným javom zápalu (zápal všeobecne je reakcia na poškodenie a to doslova "akékoľvek", takže z toho múdry nebudeš). Napríklad taká schizofrénia bude len ťažko sprevádzaná teplotou a depresia ešte ťažšie
ivan obávam sa, že onedlho (lebo dostatočný počet karentovaných článkov v *****h časákoch na túto tému už je vonku) svet "s prekvapením" zistí, že tradicionalistická periodizácia tréningu, ako nám ju tu školometsky servíruješ, je nezmysel.
Alahu... mám pre moderátorov takú otázku na zamyslenie, že či by nebolo dobré buď urobiť Vukovi samostatnú tému, podobne ako istému prefluffovanému tenistovi, alebo nespojiť tých dvoch do jednej mizérie