Lokalizácia
Formulár sa odosiela
2,35 plaste vozim na 30mm rafkoch. pokial nechces vozit plaste uzsie ako 2.35" tak pod 30mm by som nesiel. naopak neobuval by som na 30mm plaste sirsie ako 2,6". o arc sme sa bavili zrovna cez vikend ze su makke. mal som ho tiez vo vybere minuly rok. nakoniec som sa rozhodoval medzi spank oozy a dt swiss xm481. nejazdim sice enduro no na fullharde tie kolesa dostavaju obcas zabrat. niekedy nalozim bike este taskami, xm481 prezili moju sezonu, zatial som spokojny. ak jazdis casto po kamenoch a obcas ti na nich cinkaju rafky tak dobre recenzie boli na EX511.
Zobraziť komentár 09.01.2020 - 21:02:55
00
dikes, makke rafiky teda brat urcite nebudem, nehovorim ze tomu nejak super nakladam, sam som lahky jazdec, ale radsej pevnejsie s rezervou ako nieco dodrbkat behom chvile.. v predu jazdim momentalne 2,3 vzadu mam 2,25 momentalne, casom mozno aj sirsie, no urcitie nie 2,5 a viac...
chcem kupit hlavne uz cely set kolies s microspline orechom tak pokukujem, zatial toho moc na tento orech na vyber neni co pozeram, ak sa pletiem tak ma opravte a budem rad za linky kde najdem viac setov s tymto orechom..
Zobraziť komentár 09.01.2020 - 21:16:24
00
preco sa obmedzovat setom kolies ked si mozes vybrat co chces a nechat vypliest? neviem ci nieco take ponuka miestny shop, no napr. suncycle to v ponuke ma. neriesis dlzku spicov, nic - pridu ti domov zapletene kolesa.
Zobraziť komentár 09.01.2020 - 21:25:27
00
Co sa tyka DT SWISS E1900 vs E1700 je tam rozdiel viac ako 200€ ma cenu si priplatit ? pripadne vie aky rozdiel je medzi seriu E vs M, okrem tych par gramikov ? plusy minusy
ceny kolies som pozeral na bike24.com
pripadne na kolesa Fulcrum co hovorite? https://www.bike-components.de/en/Fulcrum/E-Metal-3-Disc-6-bolt-Boost-29-Wheelset-2019-p66664/
Zobraziť komentár 09.01.2020 - 21:27:47
00
dik za radu, no ved prave sa chcem vyhnut nejakym problemom, kedze nejsom v tomto odbornik tak preto som pozeral cele sety,.. ked si budem chcet dat vypliest tak asi musim najprv vediet ake spice, akej dlzky atd a to nemam chut riesit plus to dat vypliest asi sa to predrazi nie ? naboj a rafik by som vybral len z tohto som neskuseny.. ale mozno stoji za pokus to pozriet to je pravda

arrow_leftGusto0 napísal:
preco sa obmedzovat setom kolies ked si mozes vybrat co chces a nechat vypliest? neviem ci nieco take ponuka miestny shop, no napr. suncycle to v ponuke ma. neriesis dlzku spicov, nic - pridu ti domov zapletene kolesa.
Zobraziť komentár 09.01.2020 - 21:35:13
00
"Možnosť zapletenia kolesa za cenu 7,95€" - dlzku spicov som neriesil, tu si riesil obchod - len som si objednal ktore som chcel a ich pocet.
- myslim ze jedna z moznosti ked nenajdes co by si chcel. ja som nechcel centerlock, chcel som 32 spicov a neboost naboje a mal som problem najst hotove kolesa. tak som to vyriesil takto. ak sa ti nepaci suncycle, akus napisat napr. na [email protected] ci su schopny ti nieco take ponuknut a za kolko. aj gravityshop to ma v ponuke.

E= enduro
M= marathon

ak maju 1900 naozaj 370 zadny naboj ktory nema ratchet ale zapadky tak by som ich nechcel
Zobraziť komentár 09.01.2020 - 21:47:11
00
arrow_leftvokalvokal napísal:
moja vaha 82kg

Vzhladom k tvojej vahe, 28 spicovemu vypletu a hlinikovym rafkom by som dozadu siel radsej do 2-1.8-2 spic. Niple kludne hlinik, tie vydrzia. Vpredu kludne 1.65-ky.
Zobraziť komentár 10.01.2020 - 14:47:51
00
Zdravim. Mam taku otazku, po sezone som dal vymenit zadny naboj, teraz po dvoch zimnych vyjazdoch, uplny lajt, ziadne divociny, skoky a pod. som si vsimol ze su spice volne. Cital som nieco ze si to sadne atd.,teraz otazka : ako ich mam dotiahnut, mam na multikluci nieco ako kluc na niple, mam iba dotiahnut kazdy povoleny spic na pevno alebo aky je postup ? Dakujem
Zobraziť komentár 10.01.2020 - 21:27:32
01
ak sa chces ucit, tak na internete je kopa navodov ako utiahnut vyplet/vycentrovat koleso. Jeden taky "guru" je sheldonbrown, ak ovladas anglictinu, https://sheldonbrown.com/wheelbuild.html#tensioning sekcia "tensioning and truing". Ak nie, tak zanes do servisu. Iste najdes aj kopu navodov po svk/cz, napr https://www.youtube.com/watch?v=MFQScnI3mbE (nekukal som, ale sterba ma zvycajne OK videa).

V najjednoduchsom pripade ti bude stacit utiahnut kazdy nipel o rovnake mnozstvo (chod po pol/stvrt otacke). Ale je mozne, ze bude treba aj docentrovat troska. Ked tak zanes do servisu.

edit: este som zabudol, ten tool co mas, moze aj nemusi sediet - su rozne velkosti nipplov a klucov. Skus vyzistit podla modelu kolesa a z kluca (mohlo by to byt na nom napisane), alebo to aspon priloz ze ci "natesno" pasuje, aby si neznicil nipple pri dotahovani ak to budes sam robit.
Zobraziť komentár 10.01.2020 - 22:41:25
00
Dikes Stano, nieco som pozrel aj od Sterbu, po anglicky nic noc neviem, ja som od Trnavy, tu nehovorime ani po slovensky... :P Skusim ten zaklad, dotiahnem o stvrt kazdy volny a uvidim, taky pokus-omyl. Ten servis bude ale istejsi...Dakujem za reakciu. Inak uz som sa zlakol ze tu sa uz reaguje iba na hejty a flame. :whew:
Zobraziť komentár 10.01.2020 - 22:50:04
00
shimano orechy dtswiss su rovnake pre 240/350, j-bend/straightpull, 142/148 x 12 mm os?
Zobraziť komentár 12.01.2020 - 20:27:48
00
ano rovnake
Zobraziť komentár 12.01.2020 - 21:05:16
01
Zdravim. Mám na vás otázku. Je možné použiť tento náboj na rú (100x5) s použitím týchto redukcií:
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/prislusenstvo/orechy-a-ostatne/novatec-prachovky-pre-rychloupinak-pre-naboje-d771sb-d791sb-xd611sb.html
Ďakujem

Zobraziť komentár 23.01.2020 - 19:01:55
    00
    Má zmysel si pre DT swiss niploch priplacat za verziu pro lock? Maju hlinikove niple nejaku výhodu oproti mosadzným okrem hmotnosti?
    Zobraziť komentár 25.01.2020 - 14:51:42
    00
    arrow_leftree napísal:
    Zdravim. Mám na vás otázku. Je možné použiť tento náboj na rú (100x5) s použitím týchto redukcií:
    https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/prislusenstvo/orechy-a-ostatne/novatec-prachovky-pre-rychloupinak-pre-naboje-d771sb-d791sb-xd611sb.html
    Ďakujem

Zabudol som, náboj je to tejto:
    https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/naboje/mtb-kotucove/novatec-d791sb-15-centerlock-predny-naboj-32-dier.html
    Zobraziť komentár 25.01.2020 - 14:58:40
    00
    keyboard_arrow_up