Kategórie
Bike-techOblečenie vhodné na bicykel # oblečenie # eshop # cyklistické obchody # skúsenosti # poradenstvo # cena/kvalita # nákup
Akcia -15% Karpos Dinamico Octa dámske tričko, mountain spring/vulcan
44,99 €
-15%
MOC 81,99 €
Výpredaj -27% Sportful Fiandre Thermal Layer tričko, biela/sivá
42,99 €
-27%
MOC 66,99 €
Výpredaj -31% Viking Nino set detské termoprádlo, modrá/čierna
26,99 €
-31%
MOC 42,99 €
Teplotne rozpatie by som povedal tak 15°C a menej, so softshell na aktivny sport aj k/pod nulu (pri turistike by som mozno uz mal dalsiu vrstvu na nom, s tym ze niekedy by uz bolo teplo pri 0).
Potenie: po aktivite bude tricko mokre, ale schne dost rychlo. Jediny pocit chladu co mavam je ak sa po spoteni na dlhsie zastavim a nic dalsie si neobleciem. Ak by som to porovnal s "beznym", nesietkovanym merinom tak toto je omnoho lepsie. Pod bezne merino, aby mi fungovalo komfortne, som pri zimnych narocnych aktivitach musel davat na telo synt natelnik a merino slo nan (100% merino 200g/m2, bez hocjakej upravy/sietkovania). S tymto je komfort posunuty tak ze to uz nepotrebujem, ale je mozne ze extra citlivym alebo potivym lydom to nebude stacit. Oproti syntetike ale schne pomalsie.
Nosim ho bud ako vrchnu vrstvu (vysdie teploty ), alebo pod gtx softshell, ktora je potom po aktivite mokra na chrbte, kvoli batohu -co je zvacsa aj dovod potreby extra vrstvy pri zastaveni sa.
Strih: ten je podla mna super - ako zakladna vrstva je extra dlhy, mne je az pod rit, rukavy su dobre dlhe tiez. Cize aj dlhorukym a dlhotrupovym ludom bude stacit (tuna by som porovnal s xbionic apani, kde sa mi rukavy vyhrnaju). Mam, pokial sa nemylim vel. S, pri ~176cm@73kg a je tak volno obtiahnute (niekde trocha odvisa a tak, nic co by ale vadilo funkcii/prekazalo mi pocitovo, to su ale subjektivne pocity).
Na brynje.sk ho nemali, tak som ho objednal inde.
Díky za tip.
k cisto prirodnemu bambusovemu matrosu pastujem z wikipedie:
Přívlastek "z bambusových vláken" byl u většiny výrobků mnoha odborníky kritizován a označován za reklamní trik. Jedná se podle nich o viskózová vlákna vyrobená konvenčním způsobem z bambusové dřeviny. Americká Federal Trade Comission si stěžovala v roce 2009 na obchodní firmy, že prodávají textilie pod označením bambusové, ačkoliv se jedná o výrobky z umělých viskózových vláken obsahující chemikálie a také, že nemají antibakteriální vlastnosti uváděné v reklamě. Komise vyzvala obchodníky, aby pro ně používali označení „rayon“ (viskózový filament), jinak že jim hrozí vysoké pokuty.
Dobehol som a ked som sa vyzliekal bunda z vnutra "mokra" pod nou Craft Rolák Active Turtleneck mokry na fest kedze sa dost potim a ako zaklad to Brynje. Komfort 100% a primerane teplo. A ked som sa vyzliekol Brynje bolo na pocit fakt ako suche a mam ho teraz na sebe a stale hreje
podobnu skusenost z behu mam aj s tymto trickom od craftu. Prehnal som to s oblecenim vzhladom na teplotu a prisiel som riadne spoteny, ale tato spodna vrstva bola tamer sucha (aj ked je to "iba" polyester)
Nosil som to v lete ale skusam teraz aj v zime a nie je to zle. Nie ze by mi bolo nejak viac teplo ale ani viac zima, som viac suchy. Asi by to chcelo verziu s rukavmi.
Chcel som dat fotku ale nejde to tak dam screenshot fotky co ide