no to že to povie Imro neznamená, že to je skvelý plášť... išiel som s ním viackrát a tam, kde už Ikon nestíhal som ja šiel v pohode...a to sme kondične úplne inde...najlepšie porovnanie sú fakt preteky ako Cyklonárez resp. Beskidy challenge, kde vidíš ako sa na takýchto plášťoch trápia ostatní v trošku horších podmienkach...s tvojou kondíciou Saračníky, Zdobinú či Straník musíš vyšliapať s prstom v nose...aj bez nejakej 52ky... teraz boli na CHPS v zime v niektorých dňoch tak dokonalé podmienky, že som to vyšiel celé bez problémov a to teda ja nie som žiadny dupač a hlavne v zime 30% stojku mimo vydupaného snehu tvrdého ako betón nedáš ani keby si bol Schurter
aby som to ukončil nejako, tak osobne som cítil rozdiel aj s Maxxisom Aggressorom v 2,5 voči Schwalbe Nobby Nic v 2,6tke a to ten Aggressor má "trošku" iný dezén ako nejaký Ardent...Imro to spomínal v zmysle, že netreba kupovať iné plášte na zimu...ale vec sa má tak, že ak si ich kúpiš, tak ti vydržia roky, lebo v snehu ich nezničíš nikdy
Len Ty jazdíš iný typ biku. Ostrý bike, ktorý sa terénu nezľakne. Ja čo neprejdem technicky, tak to mi bike neodpustí. Inak...S tými Ikonmi ..Pôvodne som ich chcel predať. Boli to OEM plášte čo boli na biku a mali hmotnosť viac ako 800g. Potom som si zohnal druhé kolesá a skúsil tieto pojazdiť na snehu a on ten podhustený objem fakt robí divy. Ja by som naozaj to Imrove video hodnotil ako veľmi prínosné...Samozrejme, isto jazdíš nejaké super terénne plášte. To by šlo, riadny vzor, objem, nízky tlak..len potom zídeš z chaty na vodné dielo a potrebuješ sa prepraviť na Straník napr...Ikon mi umožnil nájsť taký kompromis. Teraz už mám letné obuté Vittoria BARZO - problém je,že taliani označia plášť 2,25 a reálne má 2,15 šírku - takže aký je v jarnom mäkkom snehu??? - NEPOUŽTEĽNÝ..Ale na zvyšku terénu jedna kompromisná *****
A ešte máš úplnu pravdu s CHPS teraz v zime - skutočne celé zjazdné a preto zatiaľ svoj najlepší čas mám z januára, lebo boli zasnežené a ujazdené všetky kamene:) takže to šlo takmer bez odporu. Ale ako tam jazdíš to neviem, lebo v tabuľke nie si tento rok evidovaný
no to je tým, že mám Garmin Edge 500 a ten je z doby kamennej ešte a lieta mu signál kade-tade...ale to mi je fuk...teda niekedy to naštve, ale kupovať kvôli Strave nový comp nebudem
Potom neviem tak čerpať inšpirácie čo kde, kto a ako jazdí, len podľa starých rekordov ja teraz jazdím len podľa aplikácie v Ifone..za 5 mesiacov sa mi pokazil už druhý LEZYNE..predtým Mega C, teraz MEGA XL..vyzerá na chybný akcelerometer.
no veď to..napríklad v stredu na Konskej riti na modrú som sa ani len nepriblížil k prvému ľudových 16 minút..odniesol som si to v snehu po členky z 5/6 na chrbte
Trochu som tak myslel, že tam bude snehu ako na mojej strane..polom, Chps, Jedľovina..Len to som sa prerátal. Ale hlavný účel aj tak bol to vôbec prejsť, lebo nepoznám tieto novšie trasy ešte. Len už sa tu nemôžeme o tom baviť, aby sa ľudia nehnevali, že tu riešime offtopic
Ikon do snehu???? Aj keď to podhustíš chýba tomu dezén. Keď som nahodil dopredu Schwalbe MM zrazu som mal napohodu grip aj tam, kde predtým som radšej zliezal z bajku. Áno na asfalte na XC biku je to nezmysel, ale inak vždy sa oplatí oželieť pár gramov na úkor gripu a odolnosti...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
aby som to ukončil nejako, tak osobne som cítil rozdiel aj s Maxxisom Aggressorom v 2,5 voči Schwalbe Nobby Nic v 2,6tke a to ten Aggressor má "trošku" iný dezén ako nejaký Ardent...Imro to spomínal v zmysle, že netreba kupovať iné plášte na zimu...ale vec sa má tak, že ak si ich kúpiš, tak ti vydržia roky, lebo v snehu ich nezničíš nikdy
A ešte máš úplnu pravdu s CHPS teraz v zime - skutočne celé zjazdné a preto zatiaľ svoj najlepší čas mám z januára, lebo boli zasnežené a ujazdené všetky kamene:) takže to šlo takmer bez odporu. Ale ako tam jazdíš to neviem, lebo v tabuľke nie si tento rok evidovaný
Ja som za Ikon a prevod 30/51 a pri mojom jazdení si to užívam. Tie nevýhody nie sú pre mňa podstatné...
zeby konecne normalne funknca packa?
https://www.mtb-news.de/news/neue-oneup-components-2020-produkte/
zeby konecne normalne funknca packa?
Shimano má patentované bezdrôtové hydraulické brzdy
nemaa, si to precitaj