Je zaujmave sledovat, ze vzdy sa najde niekto, komu ten teleskop chyba pomaly pri akomkolvek biku Ja som tu naposledy viedol tuto diskusiu pred par dnami, dokonca pri tom istom biku a opat sa ktosi prihlasil Zachvilu sa fakt budu gravely kritizovat zato ne ju nemaju...
To , že niekomu chyba teleskopka na biku je väčšinou vec skúsenosti v zjazde. Ked nejaký konzervativny xc jazdec si zaobstará gravel tak určite mu tam bude chybať ta teleskopka menej ako nejakemu enduro jazdcovi ktorý by výhody teleskopky vedel využiť aj na gravely ak to samozrejme teren dovoluje. Často krat strevávam aj XC jazdcov ktorí sa postažujú , že im nejdu zjazdy (skušajú ich často) ale ani nerozmyšlajú nad možnosťou znížiť si sedlovku do zjazdu. Ako chapem , že niekto ma XC bike ako cestak do lesa a vyhladava len lesné dialnice tomu naozaj teleskop netreba, ale skôr nechapem tu druhu skupinu XC jazdcov čo sa puštaju zamerne do tažsieho terenu a ešte spochybňujú aj prinosi zniženia si sedlovky.
Moc to riešite. S teleskopkou je to na technickejších úsekoch pohodlnejšie a bezpečnejšie či už na 150mm EN alebo na 100mm HT. Kto má v rukách a nohách, dá to aj bez nej, ale s teleskopkou je ten komfort inde.
Nieje to len o komforte, niektoré pohyby proste s vytiahnutou sedlovkou neurobíš. Skor by som povedal ze XC full je viac o komfote lebo tie veci v pohode zvladnes aj na XC ht.
A dovolim si tvrdit, ze aj zabavnejsie - hoci teleskopku sam nemam.
Toto by som uviedol ako Argument Č.1.
Pamätám si Volodajove slová, keď sme sa boli spolu prvý raz bicyklovať (asi 5 rokov dozadu v Čachticiach) že už vie načo je teleskopka super, že u nás v malých kopčekoch sa jazdí stále hore-dolu, a u nich 2 hodiny hore a potom dlhý zjazd dolu
Presne toto som chcela tiež napísať. Roky sme jazdili aj technické úseky bez telekopky. Aj teraz by sme vedeli. Ale s teleskopkou sú hlavne "pumpovacie" pasáže oveľa zábavnejšie a teším sa na ne. Bez teleskopky tieto pasáže prejdem, ale chýba tam ten "fun faktor" ktorý je u mňa pri bajkovaní veľmi dôležitý.
bol som na jednom takom výjazde minulý rok s jedným top bývalým profi a teraz enduro jazdcom, ktorý zobral aj frajerku a hore na kopci jej vytiahol z batoha kratšiu sedlovku len to celkom trvalo, tak sme sa moc nepovozili
Presne toto som chcela tiež napísať. Roky sme jazdili aj technické úseky bez telekopky. Aj teraz by sme vedeli. Ale s teleskopkou sú hlavne "pumpovacie" pasáže oveľa zábavnejšie a teším sa na ne. Bez teleskopky tieto pasáže prejdem, ale chýba tam ten "fun faktor" ktorý je u mňa pri bajkovaní veľmi dôležitý.
Keby som to mal prirovnať, trochu k niečomu, možno sa pousmejete, no je to ako posilňovač riadenia na aute, keď ho nemáš, cítiš zákon fyziky, žiadna chyba sa neodpustí, keď ho máš, máš komfort pri ovládaní a užiješ si jazdu viac a úplne presne to vystihla Kristína, ja jazdím pre radosť a preto mám teleskopku a zas chápem ak to niekoho baví bez nej, hovorím tomu old skool, vie to, baví ho to, amen
bol som na jednom takom výjazde minulý rok s jedným top bývalým profi a teraz enduro jazdcom, ktorý zobral aj frajerku a hore na kopci jej vytiahol z batoha kratšiu sedlovku len to celkom trvalo, tak sme sa moc nepovozili
To ste tak dlho čakali, kým ju "zasunie" zas jeho ženu chápem, vymeniť dlhšie, za kratšie ak som bol moc drzý a neslušný, sorry
Pekná diskusia...teleskopka mi nikdy na XC/MX biku zatiaľ nechýbala a preto nie je ani na tomto ( ale nebranim sa tomu že s ňou je to asi väčšia zábava aj na takomto ráme 100/100mm ). Ale sľubujem na cestné pionierske že ak budem skladať full 120/110mm, tak ju tam dam ...a dam ju aj na zlatý maratónsky špeciál pre nemenovaného pána, ale potom sa pripravte na to že pozbiera smerom dole ďalšiu polovicu komov ktoré mu na maratonskych tratiach chýbajú
Kristina, vážené s pedálmi Time XC12, tmelom v kolesách, ale bez košíka na fľašu
U mňa teleskopka padá na jednej zásadnej veci - nechcem žiadnu ďalšiu mechanickú a servisovateľnú vec na biku, aj keby som mal byť v dlhom zjazde o 1min rýchlejší, a zjazd bude vždy nutné zlo, či s teleskopkou alebo bez...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To , že niekomu chyba teleskopka na biku je väčšinou vec skúsenosti v zjazde. Ked nejaký konzervativny xc jazdec si zaobstará gravel tak určite mu tam bude chybať ta teleskopka menej ako nejakemu enduro jazdcovi ktorý by výhody teleskopky vedel využiť aj na gravely ak to samozrejme teren dovoluje. Často krat strevávam aj XC jazdcov ktorí sa postažujú , že im nejdu zjazdy (skušajú ich často) ale ani nerozmyšlajú nad možnosťou znížiť si sedlovku do zjazdu. Ako chapem , že niekto ma XC bike ako cestak do lesa a vyhladava len lesné dialnice tomu naozaj teleskop netreba, ale skôr nechapem tu druhu skupinu XC jazdcov čo sa puštaju zamerne do tažsieho terenu a ešte spochybňujú aj prinosi zniženia si sedlovky.
Marginalizujes aspekt bezpecnosti
to neviem na FB mal len napisane ze uz mal aj mlieko v plastoch. matt ta vaha je s pedalmi uz?
Toto by som uviedol ako Argument Č.1.
Pamätám si Volodajove slová, keď sme sa boli spolu prvý raz bicyklovať (asi 5 rokov dozadu v Čachticiach) že už vie načo je teleskopka super, že u nás v malých kopčekoch sa jazdí stále hore-dolu, a u nich 2 hodiny hore a potom dlhý zjazd dolu
Keby som to mal prirovnať, trochu k niečomu, možno sa pousmejete, no je to ako posilňovač riadenia na aute, keď ho nemáš, cítiš zákon fyziky, žiadna chyba sa neodpustí, keď ho máš, máš komfort pri ovládaní a užiješ si jazdu viac
To ste tak dlho čakali, kým ju "zasunie"
A však to je dobre, to ste sa museli voziť strašne dlho, aj prírodu si vtedy viac všimneš, vychutnáš
Kristina, vážené s pedálmi Time XC12, tmelom v kolesách, ale bez košíka na fľašu