adamadelaide dakujem za info. Na co vseko vyuzivas bike? Aky velky ram mas? Kedze teraz si to nemam ako vyskusat kvoli zatvorenym obchodom, na 182 cm mi vychadza M.
Plaste ake siroke? Dik
Artur42 mam RC500, M ko, pri 175cm som musel menit predstavec za kratsi, na 182 ti to bude stale dobre podla mna...
Plaste mam 35ky a stale je tam dost miesta.
Skusal to uz niekto? Mam si dat na nieco pozor? Chcem to vymenit prave koli tomu lietaniu retazi v terene a plieskaniu o ram na tiagre..
Mam ma graveli kluky fsa omega ale nie som snimi spokojny lebo nie su tuhe, ked dost silovo slapem tak mi sucha retaz o smyk. Vyriesili by to kompatibilne 2x10 GRX kluky?
Na shimano horaku z cias 3x9 som take problemy zo suchajucou retazou nikdy nemal.
Caute vsetci,
Vyberam Gravel a precital som cele vlakno a stale sa neviem rozhodnut, co je pre mna lepsia volba.
Medzi mojich favoritov patri
Kellys Soot 30
Triban RC 520
Moje preferencie 70% asfalt 30% nespevnene polne, lesne cesty
Na co bike chcem je
cesta do prace-jar, leto, jesen,
cyklovylety kde viem vziat mensiu batozinu (fotak, stativ) a vypadnut aj mimo cestu
Sem tam v ramci kardio rychly vyjazd
Kde viem v pripade potreby pripevnit detsku sedacku dozadu.
Budget tych +-800eur
Bike na viac rokov
Ake mate osobne skusenosti, podla coho sa rozhodnut? Za kazdu radu, tip budem vdacny.
Dik
Ahoj, tiez mam RC520 a tiez som zvazoval kellysa - zvytazil triban - lepsi pomer.
meriam 170cm a mam M-ko. nemam potrebu menit predstavec za kratsi - mam ale skusenost s cestakom - jazdim primarne ten (zhodou okolnosti kellys URC), tento triban mam ako zimak, gravel, s detmi a tahat nim cyklovozik = bajk pre vsetko
menil som plaste za sirsie - 35mm a riaditka za gravelove, vyosene. inak je vsetko original.
este som nan kupil blatniky.
Aké duše používate? Zatiaľ mám v kapsičke pre istotu hodenú nejakú úzku cestnú, čo mi ostala po predaji cesťáku. Ideálne to ale asi nebude, lebo na nej píšu myslím 19/28 mm alebo tak nejako a ja mám plášte 40 mm. Kúpiť normálne krosovú dušu alebo niečo iné? Díky.
Ak sa dobre pamätám, tak som čítal že nie. Ale chystám sa niekedy zhodiť plášť a pozrieť aký majú profil, či by to predsa len nešlo prerobiť na bezduše.
Mam ma graveli kluky fsa omega ale nie som snimi spokojny lebo nie su tuhe, ked dost silovo slapem tak mi sucha retaz o smyk. Vyriesili by to kompatibilne 2x10 GRX ...
Mám ich (GRX400 2x11) a prídu mi tuhé. Oproti pôvodným 105 (7000) sú masívnejšie a tiež ťažšie. Len pozor na zmenu reťazovej linky, prevodníky sú o 2.5mm vysunuté von oproti 105, neviem ako je to oproti FSA. Musel som preto meniť prešmykovač...
Jano1987 dik za radu ale trochu nechapem ze ked je v ponule gravel sada to tam nedaju vyrobcovia ako cannondale..pritom nakup by mali pomaly rovnaky, rovnako tie blatove kluky FSA. Najviac ma na bicykli vytacaju zvuky co tam nemaju byt. Ako rozne vrchanie suchanie a podobne.
Preto zvazujem ze smyk, prehadzku a kluky vymenim za GRX 2x10. S brzdami tiagra som spoko a paky (tie tiez hrkocu ale da sa to zniest) maju byt kompatibilne.
Dam radu pre ludi co zvazuju s gravelom jazdit aj lahky teren co je napriklad 90% lesnych ciest a trailov od ba po BK nech ani neuvazuju o cestnej sade ak nechcu hrkotajuci bicykel.
Skusal to uz niekto? Mam si dat na nieco pozor? Chcem to vymenit prave koli tomu lietaniu retazi v terene a plieskaniu o ram na tiagre..
Mam ma graveli kluky fsa omega ale nie som snimi spokojny lebo nie su tuhe, ked dost silovo slapem tak mi sucha retaz o smyk. Vyriesili by to kompatibilne 2x10 GRX kluky?
Na shimano horaku z cias 3x9 som take problemy zo suchajucou retazou nikdy nemal.
Dik za rady
čo som ja vyguglil tak grx 400 by mala byť na úrovni tiagra...600 - 105ka...a 810 - ultegra
Trocha mojich postrehov. Momentálne jazdím 46/34 vpredu a 11/34 vzadu a na cestu mi to stačí ale do terénu je to stále málo tak idem do GRX len neviem či mám ísť do 46/30 alebo 48/31. Veľkú pílu mám teraz 46 a bohate mi postačuje ale zas na druhej strane ak to pôjde s kondíciou aj naďalej tak ako doteraz tak si myslím že by som časom nemal problém ani s tou 48.
Ďalšia vec je dĺžka kľúk teraz mám 172.5mm a túto istú dĺžku viem kúpiť aj tú GRX 46/30 ale ak by som chcel teraz 48/31 tak by som musel ísť do 175mm. Priznám sa že som dnes prešiel pár tém na túto tému ale mám v tom ešte väčší chaos ako predtým. Osobne si nemyslím že by som tých 2,5mm citil...ale ruku do ohňa za to nedám.
A ďalší postreh ... stále som si myslel že cyklokrosový bike bude pre mňa vlastne len robustnejší cesťak a že do terénu nepachnem ale zisťujem že milujem lesné cesty ale hlavne single track-y ?????? len som zvedavý kedy ten bike podo mňou kľakne ???
Je to celkom návykové. Ja na svojom graveli jazdím väčšinou po ceste, ale keď som ho poslal na cestu ktorú poznám z mtb cítil som sa ako na elektrobiku. Proste letel. ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Plaste ake siroke? Dik
Plaste mam 35ky a stale je tam dost miesta.
https://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-grx-rd-rx400-2x10-speed-rear-derailleur-847409
Dik za rady
Vyberam Gravel a precital som cele vlakno a stale sa neviem rozhodnut, co je pre mna lepsia volba.
Medzi mojich favoritov patri
Kellys Soot 30
Triban RC 520
Moje preferencie 70% asfalt 30% nespevnene polne, lesne cesty
Na co bike chcem je
cesta do prace-jar, leto, jesen,
cyklovylety kde viem vziat mensiu batozinu (fotak, stativ) a vypadnut aj mimo cestu
Sem tam v ramci kardio rychly vyjazd
Kde viem v pripade potreby pripevnit detsku sedacku dozadu.
Budget tych +-800eur
Bike na viac rokov
Ake mate osobne skusenosti, podla coho sa rozhodnut? Za kazdu radu, tip budem vdacny.
Dik
Ahoj, tiez mam RC520 a tiez som zvazoval kellysa - zvytazil triban - lepsi pomer.
meriam 170cm a mam M-ko. nemam potrebu menit predstavec za kratsi - mam ale skusenost s cestakom - jazdim primarne ten (zhodou okolnosti kellys URC), tento triban mam ako zimak, gravel, s detmi a tahat nim cyklovozik = bajk pre vsetko
menil som plaste za sirsie - 35mm a riaditka za gravelove, vyosene. inak je vsetko original.
este som nan kupil blatniky.
jazdim polne cesty, lesne cesticky, spevnene cesty, sotolina.
Nevies ci su tie rafiky tubeless ready?
Mam ma graveli kluky fsa omega ale nie som snimi spokojny lebo nie su tuhe, ked dost silovo slapem tak mi sucha retaz o smyk. Vyriesili by to kompatibilne 2x10 GRX ...
Mám ich (GRX400 2x11) a prídu mi tuhé. Oproti pôvodným 105 (7000) sú masívnejšie a tiež ťažšie. Len pozor na zmenu reťazovej linky, prevodníky sú o 2.5mm vysunuté von oproti 105, neviem ako je to oproti FSA. Musel som preto meniť prešmykovač...
Ešte mi napadlo - nerobí ti to "mäkký" rám?
Preto zvazujem ze smyk, prehadzku a kluky vymenim za GRX 2x10. S brzdami tiagra som spoko a paky (tie tiez hrkocu ale da sa to zniest) maju byt kompatibilne.
Dam radu pre ludi co zvazuju s gravelom jazdit aj lahky teren co je napriklad 90% lesnych ciest a trailov od ba po BK nech ani neuvazuju o cestnej sade ak nechcu hrkotajuci bicykel.
https://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-grx-rd-rx400-2x10-speed-rear-derailleur-847409
Dik za rady
čo som ja vyguglil tak grx 400 by mala byť na úrovni tiagra...600 - 105ka...a 810 - ultegra
Ďalšia vec je dĺžka kľúk teraz mám 172.5mm a túto istú dĺžku viem kúpiť aj tú GRX 46/30 ale ak by som chcel teraz 48/31 tak by som musel ísť do 175mm. Priznám sa že som dnes prešiel pár tém na túto tému ale mám v tom ešte väčší chaos ako predtým. Osobne si nemyslím že by som tých 2,5mm citil...ale ruku do ohňa za to nedám.
A ďalší postreh ... stále som si myslel že cyklokrosový bike bude pre mňa vlastne len robustnejší cesťak a že do terénu nepachnem ale zisťujem že milujem lesné cesty ale hlavne single track-y ?????? len som zvedavý kedy ten bike podo mňou kľakne ???