chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
KinDo, dnes mi prisiel 29x2.6 (dopredu) a vcera 29x2.4 dozadu, ak sa zadari, tak bud. tyzden nahodim a otestujem. Jazdim MM 2.6 a HD 2.6, paradne kombo na zimu, ale teraz mi to na ten suchy loose over hard povrch v kapatoch nesmakuje. Coskoro budem moct porovnat/poreferovat. Inak znamy ich jazdi nieco vyse mesiaca a nestazuje si, ale osobna skusenost je osobna skusenost.
u na bol problem švabky ,že na behuni bol plasť rovnako tenký ako na bočnici a rýchlo ho ostre kamene prezazili...či rozrezali. na hline bude asi dobrý
Zatial drzia dostavaju zabrat. Inac sekol som sa rocket ron vpredu, racing ralph nova verzia vzadu. Rocket je vpredu uplne super, neviem mozno aj dozadu by som ho dal
Mal som Crossking vpredu a Raceking vzadu. Raceking som minuly tyzden prerazil bocnicu tak som ho vymenil za RocketRon Snakeskin ktory mi visel v pivnici a nemozem povedat zle slovo na tuto kombinaciu. Vsetko bezdusaky.
dnes dorazili RaceKingy 2", tak som ich hneď išiel prezuť...
no popravde najprv som si myslel, že je niečo špatne... Schwalbe LandCruisery dám dolu pomaly aj rukou, natiahol som Kinga a som si myslel, že mám asi crossový ráfik. alebo čo, tak som zmeral vnútorný rozmer 19 mm vonkajší 25, pozerám na nete že 19x622... normálne som ku koncu na gumu musel nastriekať silikonovy olej a silou tie ocelové patky natiahnuť na ráfik, som myslel, že tie montpákové háčiky zlomím... sakra na tenko, to by ich zabilo, keby urobili o nejaký ten milimeter väčší priemer... s plášťom po nahodení nejde ani pohnúť... Schwalbiny išli ešte v nenafúkanom stave trošku posúvať ak bolo treba...
lubo.k No zda sa, ze medzi verziami Racesport a Protection nie je velky rozdiel. Ani v hmotnosti, ani v odolnosti.
neviem ci si ich aj realne drzal v ruke, ale je to priepastny rozdiel ... protection je o 100g tazsi, ma hrubsiu a odolnejsiu bocnicu ako racesport, rozdiel citiť na dotyk ...
Ale aj tak je to rozpravkova hmotnost...600g na balon typu raceking s ochranou. Ostatne znacky maju u takychto typov plastov este o 100 viac. Mam performance verzie Crosskingov. Robustne pevne bocnice s mnozstvom gumy. Tym plastom max. doverujem. Maju ale 800g a nie smiesnych 600.
dnes dorazili RaceKingy 2", tak som ich hneď išiel prezuť...
no popravde najprv som si myslel, že je niečo špatne... Schwalbe LandCruisery dám dolu pomaly aj rukou, natiahol som Kinga a som si myslel, že mám asi crossový ráfik. alebo čo, tak som zmeral vnútorný rozmer 19 mm vonkajší 25, pozerám na nete že 19x622... normálne som ku koncu na gumu musel nastriekať silikonovy olej a silou tie ocelové patky natiahnuť na ráfik, som myslel, že tie montpákové háčiky zlomím... sakra na tenko, to by ich zabilo, keby urobili o nejaký ten milimeter väčší priemer... s plášťom po nahodení nejde ani pohnúť... Schwalbiny išli ešte v nenafúkanom stave trošku posúvať ak bolo treba...
ale sedia pekne, uvidíme, čo v teréne...
Ja som mal podobny problem nahodit Cross king 2.2 Musel som pouzit dve packy a troska som im upravil tvar kedze boli z plastu. Ani po natlakovani takmer 6 barov nechceli patky sadnut na svoje miesto (skusal som plast nahodit dvakrat) az ked som namazal patky a rafik silikonovym olejom tak sa mi podarilo plast spravne usadit. Teraz lutujem, ze nemam bezdusove.. Ak dostanem defekt pri oprave si troska zanadavam. Celkom sok prejst po polrocnom jazdeni Mountain king 2.3 na Cross king 2.2. Pripadam si ako na krosovom bicykli ?
a nakoľko som toľko špekuloval, ako tam ten ráfik dostať, tak sa mi podarilo predné koleso obuť opačným smerom rotácie , takže som si hneď precvičil aj vyzúvanie... kúpil som aj continental páčky - sú trošku užšie, ako tie čo som mal, a stiahnuť plášť išlo v pohode, vypáčiť, zaháčknuť, prebehnúť po obvode, aby zapadol do stredovej jamky, zastrčiť druhú páčku a potiahnuť, najhoršie sa obúvala druhá pätka na konci, keď už bola aj duša vnútri... bez oleja by to šlo veľmi ťažko...
toto soudruzi trošken nedomysleli... a pritom je to tak zbytočné... 1-2 mm naviac po obvode a bolo by to úplne v pohode...
Ja som mal podobny problem nahodit Cross king 2.2 Musel som pouzit dve packy a troska som im upravil tvar kedze boli z plastu. Ani po natlakovani takmer 6 barov nechceli patky sadnut na svoje miesto (skusal som plast nahodit dvakrat) az ked som namazal patky a rafik silikonovym olejom tak sa mi podarilo plast spravne usadit. Teraz lutujem, ze nemam bezdusove.. Ak dostanem defekt pri oprave si troska zanadavam. Celkom sok prejst po polrocnom jazdeni Mountain king 2.3 na Cross king 2.2. Pripadam si ako na krosovom bicykli ?
zober šubleru a odmeraj šírku plašťa... stale su to užovky? 2.2ka má mať 55-56mm
V predu 52 mm a vzadu 53. 2 mm. Ale mam uzke rafiky 19 a 23 mm. A stuple takmer nevystupuju cez bocncie. Moutain king mal 56,5 mm a to som nemeral cez stuple, ktore vyrazne presahuju bocnice. Prechodom na uzsie Cross king vyrazne utrpel komfort tlmenia. Cez kamene, korene uz to nejde ako tank. Snad to stoji za lepsiu rychlost na segmentoch ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Maxxis Rekon 29x2,25" 3C EXO TR plášť kevlar
Jazdím forekaster 29x2,35 v predu aj v zadu a nemôžem naňho povedať krivé slovo naozaj super plášť.
Vprecu mam rockwt ron vzadu racing ray a pecka vsetko 2.2 top zmes... Drzia neuveritelne lahucke ide to ako drak. Vrelo odporucam
Mal som Crossking vpredu a Raceking vzadu. Raceking som minuly tyzden prerazil bocnicu tak som ho vymenil za RocketRon Snakeskin ktory mi visel v pivnici a nemozem povedat zle slovo na tuto kombinaciu. Vsetko bezdusaky.
neviem ci si ich aj realne drzal v ruke, ale je to priepastny rozdiel ... protection je o 100g tazsi, ma hrubsiu a odolnejsiu bocnicu ako racesport, rozdiel citiť na dotyk ...
Samozrejme som mal protection verziu.
Ale bola to moja chyba, isiel.som preskocit obrubnik ale nejak som to nevypocital a v podstate som sekol bocnicu.
toto soudruzi trošken nedomysleli... a pritom je to tak zbytočné... 1-2 mm naviac po obvode a bolo by to úplne v pohode...
zober šubleru a odmeraj šírku plašťa... stale su to užovky? 2.2ka má mať 55-56mm