Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Cyclo computer alebo smart watch ?
computer 78% [ 7 ]
watch 22% [ 2 ]
Celkový počet hlasov : 9
Zdravíčko. Asi posledný rok aktívne používam appky pre navigáciu počas výjazdou. Začal som so Stravou a neskôr som prešiel na Komoot. Doteraz som to riešil tak, že som si zapol navigáciu v mobile a do ucha som si dal sluchádko, aby som nemusel pozerať do mobilu ktorý som nechával v kapse. Problém však je, že hlasová navigácia vie byť nepresná a často ma otočí až ďaleko za miestom, kde som mal odbočiť. Tiež sa mi stáva, že prepočujem čo mi povedala navigácia. A tak sa znova opakuje to, že zle odbočím. Rozmýšľam, že investujem do nejakej alternatívy. Keďže Komoot podporuje zariadenia od Garmin a Samsung, tak sa mi črtajú dve možnosti. Garmin Edge 520 Plus alebo Samsung Galaxy Watch. Neviem sa rozhodnúť. Keďže jazdím enduro a rád zahŕňam vo výjazdoch "skákavé" a technické traily, tak váham, či by neboli lepšie hodinky, ktoré síce nebudú tak prakticky zobrazovať info, no nebudú vystavené nebezpečiu na rajdoch. Máte niekto nejaké skúsenosti? Čo by ste mi doporučili?
Zobraziť komentár 22.04.2020 - 16:26:09
00
Ja osobne nemám ani garmin ani galaxy watch ale používam lezyne super, ktoré nemá grafickú navigáciu ako garmin ale len turn by turn (takú tú slepú mapu, kde ukazuje tvoju polohu voči gpx nepočítam). Ale nikdy som nemal problém s navigovaním aj v totálne neznámom teréne.
Pravdepodobne jazdím podobné veci ako ty a nikdy sa mi nestalo ani keď som bajk zahodil aby sa tomu niečo stalo - mám to na predstavci a ten sa moc zeme nemá ako dotknúť.
Čo sa nedá povedať o x hodinkách, ktoré som pri jazdení poškriabal alebo zošrotoval :D

Keby som sa rozhodoval medzi tým čo ty tak idem do garmina, už len kvôli výdrži a menšej pravdepodobnosti, že s ním niekde tresnem o strom alebo, že ho vykúpem vo štrku, farebná navigácia s xy podkladmi je už len čerešnička.
Zobraziť komentár 22.04.2020 - 16:37:46
00
keyboard_arrow_up