Bicykel bude primárne využívaný na denné dochádzanie do práce – cca 8–9km tam a nazad. V podstate rovina, mesto.
Z času na čas ( 4–5× za rok) by som rád túto vec využil v horách, nejaké tie menej náročné horské cyklochodníky. takže tu by som asi mestský bicykel celkom vylúčil. Som pomerne vysoký (187cm) a štíhly ( 77kg) starší pán, sily ubúdajú, preto takéto rozhodnutie.
Rozpočet nemám pevne stanovený, no rád by som sa zmestil do 2300, pri zažmúrení oka 2500€. Tento rozpočet nemienim za žiadnych okolností prekročiť !!! Ako to už býva zvykom, ak dám 2500, dám aj 2800 či 3000. V tom mám jasno. Bývam v AT, preto pozerám iba AT a DE e-shopy.
Zatiaľ mám vo výbere toto.
https://www.radon-bikes.de/e-bike/mountainbike/jealous-hybrid/jealous-hybrid-500/
Je to už cca cenový strop
Ešte rada ohľadom veľkosti. Podľa tabuliek som presne na veľkosti 20. Keďže je väčšina ponúkaných rozmerov 19 či 21 , som na vážkach
Ďakujem za každú radu
K Ghosťákům: mne se celkem líbí, hlavně jejich kombi 29x27,5. Ale na každým mne vadí něco. Na prvním vidlice a brzdy, na druhým brzdy a i zbytek osazení. Chtěl bych na kole řazení a brzdy Shimano (minimálně Deore, raději od SLX). A nebo řazení může být i Sram, ale od GX výše a to včetně kazety.
K Ghosťákům: mne se celkem líbí, hlavně jejich kombi 29x27,5. Ale na každým mne vadí něco. Na prvním vidlice a brzdy, na druhým brzdy a i zbytek osazení. Chtěl bych na kole řazení a brzdy Shimano (minimálně Deore, raději od SLX). A nebo řazení může být i Sram, ale od GX výše a to včetně kazety.
Dakujem za odpoved,
Stale sa viac priklanam k moznosti hardtail, hlavne chcem co najnizsiu hmotnost, kvoli manipulacii. Aj tych par kil sa mi zda ako podstatny rozdiel a rovnako niesom presvedceny ze by som vyuzil vyhody full prevedenia ak ked merida one twenty a podobne ebiky by mohla byt zaujimava alternativa.
Rozdiel je v sprevodovani motora. Na porovnanie pri bafangu je to tak že pri rovnakých otáčkach napríklad kadencia 1x za sekundu M300 sa motor otočí 1000x min (65Nm) M400 1100x (80Nm) a M500 1200x (95Nm) To je približne. Jednoduchosti čim ma motor viac Nm tým stačí pomalšie točiť, menej kolibrikovať. Stačí podradiť + vyššie otáčky a rozdiel sa zmaže.
Tak na kila je bezkonkurenční elektro bicykel v alze SAVA 7 ma len 18Kg! Super komponenty, karbónový rám a stoji len 2 litre. Jeho problém je v motore, dočítal som sa, že ma len 30Nm a baterka len 400Wh asistenčná podpora je 30-200% Parádny bike čo sa týka komponentov, ale základ elektro bicykla totálne dodrbali, to je veľmi slabý motor a mizerná batéria
Keby ten elektromotor mal 120Nm a baterku 900Wh pri tej cene by ostatný predajcovia el.bike mohli zatvoriť krám
https://eshop.merida.sk/eone-sixty-900-matny-cierny-zeleny_d26989.html
inac kde som sa pytal Cube vs.Merida vsetci predajcovia svorne trvdili ze Meridu a dovod? mam sa pozriet co vsetko a ako vyrabaju pre ine znacky preto som ostal pri Meride
bobris budes spokojny dobry vyber
... a čo si vy, vojak Kefalín, predstavujete pod takým pojmom sedlovka?
fuu,to bolo rýchle,akú farbu si zobral?
sedlo si samozrejme namontuje každý také,na ktoré je zvyknutý-na tej Meride je tiež len taká doska,menil som za VTB Volt,tiež som hneď menil kazetu XT 11-46 za Sunrace-kvôli nezmyelnému skoku 37-46,kto toto vymyslel
svojvolné vypínanie motora pri skokoch som mal aj ja,na vine je slabo dotiahnutý zámok baterky,časom vznikne velká vôla-treba zámok nastaviť,aby bol baterka bez vôle a potom dotiahnuť dve skrutky(sú pod tým krytom zámku)
Dakujem za kazdu radu
-8% Kellys Tygon R50 29 elektrobicykel, steel blue
2 399 € -8%
MOC 2 899 €sedlo si samozrejme namontuje každý také,na ktoré je zvyknutý-na tej Meride je tiež len taká doska,menil som za VTB Volt,tiež som hneď menil kazetu XT 11-46 za Sunrace-kvôli nezmyelnému skoku 37-46,kto toto vymyslel
cervenu